?>

Adana, yamaç paraşütünde uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmak istiyor

Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF), yamaç paraşütünde dünya ve Avrupa hedef şampiyonası etaplarının 2024-2025'te Adana'da düzenlenmesi için başvuruda bulundu.

Spor - 2 yıl önce

Adana

THSF tarafından merkez Çukurova ilçesi Kabasakal Mahallesi'ndeki Rüzgarlı Tepe'de 70 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası finali tamamlandı.

Müsabakaların ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan THSF Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, yamaç paraşütüne talebin her geçen yıl arttığını söyledi.

Yılmaz, özellikle üniversiteli gençlerin bu spora ilgi gösterdiğini belirterek, "Ülkemizde yamaç paraşütü hızla gelişiyor. Dünya ve Avrupa'dan gerideyiz ancak farkı azaltmaya başladık. Son yarışmalardaki başarımız, ivmenin yukarı gittiğini gösteriyor. Genç arkadaşlarımızın 2-3 sene içerisinde kürsüye çıkacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Yamaç paraşütünün turizmi de geliştirdiğini işaret eden Yılmaz, sporun ekonomiye katkısını anlattı.

"Şubatta bile yarışma yapabiliyoruz"

THSF Başkanı Yılmaz, paraşüt sporlarının "hatayı affetmeyen" bir branş olduğunu vurgulayarak, "Hava sporlarında bütün kurallara uymak zorundasınız. Bunlara uyduğunuz sürede hiçbir şey olmaz. Federasyon olarak bunu disiplin altına almaya çalışıyoruz." dedi.

Türkiye şampiyonalarıyla öne çıkan Rüzgarlı Tepe'de, 2022'de PGAEC Avrupa Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Süper Finali'nin de düzenlendiğini anımsatan Yılmaz, "Adana'nın meteorolojik verileri ve atlayış tepesi inanılmaz güzel. Şubatta bile yarışma yapabiliyoruz. Bundan dolayı 2024-2025'te dünya ve Avrupa hedef şampiyonalarına ev sahipliği için Uluslararası Havacılık Federasyonuna müracaat ettik. Çok iddialıyız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yerli ve yabancı sporcuların kenti sevdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kentin misafirperverliği yurt dışında da biliniyor. Yabancı sporcuların desteğini alıp uluslararası şampiyonaları Adana'ya getireceğiz. Hem dünya hem Avrupa hedef şampiyonaları için başvuru yaptık. Hangisini verirlerse yapmaya hazırız. Organizasyon kabiliyetimiz çok yüksek. Uluslararası Havacılık Federasyon ve Avrupalılar da bunu biliyor, genelde bizi tercih ediyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Binlerce Ürdünlü, İsrail Büyükelçiliği önünde "Gazze ile dayanışma" gösterisi düzenledi

2023-11-03 16:58 - Dünya

Düzce'de sis etkili oldu

2023-11-01 10:03 - Gündem

Türkiye ile BAE arasında "1. Dönem JETCO Protokolü" imzalandı

2023-10-31 13:28 - Ekonomi

Adana, yamaç paraşütünde uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmak istiyor

2023-11-07 11:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yapay Zeka Ayna Komitesi'ni kurduk

2023-10-31 15:08 - Siyaset

Tokat'ta hasadı tamamlanan soğanda 13 bin tona yakın rekolte bekleniyor

2023-11-03 13:17 - Ekonomi

Yunanistan, Türkiye ile sorunları çözecek "verimli bir diyalog" arzuluyor

2023-11-05 21:58 - Gündem

Emine Erdoğan'dan "Dünya Şehirler Günü" paylaşımı

2023-11-01 14:08 - Gündem

Karton ambalaj sektörü "Yeşil Dalga"yı radarına aldı

2023-11-03 12:32 - Ekonomi

Aydın-Denizli Otoyolu'nda ilk etap hizmete alındı

2023-11-03 13:28 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Filistin Futbol Federasyonundan FIFA'ya "İsrail'i men edin" çağrısı

16:48 - Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu, AA Spor Masası'nda soruları cevapladı

16:17 - Spor

İki kuşak tek tutku: Basketbol

16:09 - Spor

Binicilikte Cumhurbaşkanlığı Kupası, Ankara'da başladı

16:07 - Spor

Günün Manşetleri

Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:12 - Asayiş

İtalya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:32 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset