Adalet Bakanı Gül: 2020'de 78 mağdurun kimlik bilgilerinin değişikliği kararı verildi

Adalet Bakanı Gül, "2020'de hakimlerimiz tarafından 78 mağdurun kimlik bilgilerinin değişikliği, 374 mağdurun da iş yeri değişikliği kararı verildi. Bu kararlarla mağdurların tekrarlanan şiddetten korunması amaçlanmıştır." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Dikmen Hakimevi'nde düzenlenen 14. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı'na katıldı.
Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada bir problem olduğunu belirten Gül, kadına şiddetin Türkiye'de de çözülmesi gereken en önemli başlıklar arasında yer aldığını söyledi.
Bu meselenin toplumun her kesimini doğrudan ilgilendirdiğini ifade eden Gül, "Kadına karşı şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Kadına karşı şiddeti insanlığa ihanet olarak tanımlıyoruz. Şiddeti meşru göstermeye çalışan her davranışın, her refleksin karşısında en güçlü şekilde durmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Bakan Gül, bir önceki yıla nazaran tutuklama ve adli kontrol gibi caydırıcı koruma tedbirlerine daha fazla başvurulduğunu vurgulayarak, "Yüzde 50'den yüzde 200'e kadar bu tür suçlardaki tedbir oranlarında artış öngörülmektedir. Kadına yönelik şiddet eyleminde bulunan kişiler caydırıcı koruma tedbirlerine maruz kalmaktadır. Bu tür suçlarda soruşturma süreleri 80 günden 55 güne düşmüştür. Soruşturmalar daha hızlı neticelenmektedir." ifadelerini kullandı.
Geçen yılla bu yıl kıyaslandığında, tedbir kararlarında artış yaşandığını bildiren Gül, şöyle devam etti:
"Bu kararların önemli bir bölümünü de önleyici tedbir kararları oluşturmaktadır. Yine şiddetin tekrarlanma riskinin fazla olduğu, diğer tedbirlerin mağduru korumada yetersiz kaldığı anlaşılan durumlarda da elektronik kelepçe uygulamasına gidilmektedir. Bu hususta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın eş güdümüyle yüzde 137 oranında artış gerçekleşmiştir. 2020'de hakimlerimiz tarafından 78 mağdurun kimlik bilgilerinin değişikliği, 374 mağdurun da iş yeri değişikliği kararı verildi. Bu kararlarla mağdurların tekrarlanan şiddetten korunması amaçlanmıştır. Bu konuda önemli bir uygulamadır."

Israrlı takipte cezaların arttırılması öngörülüyor

Adalet Bakanı Gül, ısrarlı takip mağdurları için de çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Özellikle eylem planında üzerinde çalışılan başlıklardan biri ısrarlı takibin ayrı bir suç olması ve cezanın artırılması yönünde Bakanlık olarak çalışmalarımız ve talebimiz söz konusu olacaktır. Bu da özellikle kadınların her ortamda ısrarlı takip gibi asla kabul edemeyeceğimiz bir şiddete, bir fiile maruz kalmasını önlemek, caydırmak adına çok önem verdiğimiz bir başlıktır. Bu konuyu da ayrıca ayrıntılı olarak çalışmaya devam ediyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Vodafone Vakfı, 41 milyon TL sosyal yatırım yaptı

2020-12-24 15:51 - Genel

Şiirini imanı, düşüncesi ve milletinin hizmetine adayan İstiklal şairi: Mehmet Akif Ersoy

2020-12-20 15:23 - Kültür Sanat

Harcamaların yüzde 29'u online yapıldı

2020-12-22 21:28 - Genel

Trump, Çinli firmaları Amerikan borsalarından çıkarabilecek yasayı onayladı

2020-12-19 05:56 - Dünya

Adalet Bakanı Gül: 2020'de 78 mağdurun kimlik bilgilerinin değişikliği kararı verildi

2020-12-24 20:46 - Siyaset

ABD'den Suudi Arabistan'a 478 milyon dolar değerinde güdümlü füze satışı

2020-12-24 03:31 - Dünya

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı etabı hizmete açılıyor

2020-12-18 13:15 - Ekonomi

'Anadolu'nun yüce dağı'Ilgaz kayak sezonu için kar bekliyor

2020-12-21 17:51 - Çevre-Hayat

Petrol fiyatlarının geleceğini aşı belirleyecek

2020-12-21 20:11 - Ekonomi

BDDK, kredi vade sınırları ve kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinde değişiklik yaptı

2020-12-18 16:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile telefonda görüştü

21:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kim kadına ve çocuğa zulmediyorsa insanlıktan nasibi almamış demektir

20:57 - Siyaset

Bakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı kapsamında temaslarda bulunuyor

17:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile İstanbul'da görüştü

16:07 - Siyaset

İstanbul'da Türkiye-Cezayir İkili Siyasi ve Bölgesel İstişareleri yapıldı

12:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray, derbide Beşiktaş'ı tek golle geçti

22:12 - Spor

Irak’ın başkenti Bağdat’ta patlama sesleri duyuldu

21:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile telefonda görüştü

21:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kim kadına ve çocuğa zulmediyorsa insanlıktan nasibi almamış demektir

20:57 - Siyaset

Çin Devlet Başkanı Şi'den orduya ve partiye, yolsuzlukla mücadele ve sadakat çağrısı

20:07 - Dünya