?>

Açıköğretim sistemi öğrencilerine üç ders sınavı hakkı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinden mezun olmalarına tek dersi kalan öğrenciler için uygulanan tek ders sınavının bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını söyledi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ESKİŞEHİRAnadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi.

Gündoğan, üniversitenin internet sitesinden, Açıköğretim sistemine kayıtlı yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren üç ders sınav hakkına ilişkin açıklama yaptı.

"Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavları, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldı." ifadesini kullanan Gündoğan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin lisans veya ön lisans programlarında kayıtlı, üç dersten başarısız olan ve bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere tanınan üç ders sınav hakkından hangi durumdaki öğrencilerin yararlanabileceğine de açıklık getirdi.

Kayıtlı olduğu bölüm veya programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerin "üç ders sınavı"na girebileceğini aktaran Gündoğan, şunları ifade etti:

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ kapsamında oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”

Sınavlar yurt içinde 22 Temmuz’da, yurt dışında 13 Ağustos’ta

Gündoğan, "Türkiye programları için üç ders sınavının 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü fakülte yönetim kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirileceğini" belirterek, "Türkiye programlarına kayıtlı bulunan ve halen cezaevi-tutukevinde olup üç ders sınavına girme hakkı olan öğrencinin sınavı da 22 Temmuz Cumartesi günü bulunduğu ildeki cezaevi-tutukevinde yapılacak. Yurt dışı programları için üç ders sınavı; 13 Ağustos 2017 Pazar günü yine fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.”

Rektör Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim sistemine kayıtlı öğrencilerin başarılarını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Muhabir: Tarkan Demir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mardin'de yola tuzaklanmış patlayıcı imha edildi

2016-12-24 23:08 - Gündem

Kafede silahlı saldırı: 1 ölü 1 yaralı

2016-12-21 10:32 - Asayiş

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

2016-12-21 23:22 - Gündem

Bolu'da FETÖ soruşturmasında 13 şüpheli gözaltına alındı

2016-12-26 16:37 - Asayiş

Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklandı

2016-12-26 17:47 - Asayiş

Açıköğretim sistemi öğrencilerine üç ders sınavı hakkı

2016-12-27 00:02 - Gündem

Halep ve çevresinde '25 bin İran askeri ve milis gücü olduğu' iddiası

2016-12-21 20:02 - Dünya

Hanefi Avcı'dan 'yeniden yargılanma' başvurusu

2016-12-21 20:08 - Gündem

Kelkit’te aç kurtlar 3 köpeği parçaladı

2016-12-24 20:58 - Asayiş

ABD'de Arapça konuşan yolcular uçaktan indirildi

2016-12-21 23:47 - Dünya

İlgili Haberler

Trump'ın Gazze girişimlerine ilişkin ortak açıklama

01:47 - Gündem

Antalya'nın Demre ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:08 - Gündem

500 Bin Sosyal Konut Projesi ile 81 ilde afet riskine karşı güvenli ve uygun maliyetli evler inşa edilecek

21:31 - Gündem

Türkiye'den Küresel Sumud Filosu'na gıda ve ilaç desteği

19:22 - Gündem

Ankara'da 6 Ekim'e kadar dönüşümlü su kesintileri yapılacak

18:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Endonezya'da okul binasının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 102 kişi yaralandı

08:38 - Dünya

İstanbullu balıkçılar bir günlük hasılatını Gazze'ye bağışladı

07:03 - Çevre-Hayat

Kıymetini yeterince bilemediğimiz bir başka Türk filmi: Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim -Eylül Aşkın, Berlin'den yazdı-

07:02 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de akan kanın durması için Sayın Trump'ın gösterdiği çabayı ve liderliği takdir ediyorum

02:58 - Siyaset

Trump'ın Gazze girişimlerine ilişkin ortak açıklama

01:47 - Gündem