'Açık bir Hazreti Peygamber istismarı söz konusu'

Din İşleri Yüksek Kurulu Bakanı Keleş, "Gülen'in Peygamberimizle görüştüğü, kendisine talimatlar verdiği, bu talimatları da mensuplarına aktardığı gibi ifadeler var. Bu tür ifadelerin İslam'da hiçbir yeri yoktur" dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

TBMM

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, "Gülen'in Peygamberimizle görüştüğü, kendisine talimatlar verdiği, bu talimatları da mensuplarına aktardığı gibi ifadeler var. Bu tür ifadelerin İslam'da hiçbir yeri yoktur. Bu hususta açık bir Hazreti Peygamber istismarı söz konusu." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugünkü toplantıda son olarak Keleş'i dinledi.

İslam'ın kaynağının Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber olduğunu belirten Keleş, bunların dışındaki kaynakların sapmalara yol açtığını söyledi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in liderliğindeki oluşumda dinin bilinçli şekilde kullanıldığını ifade eden Keleş, "Hedefe ulaşmak için, İslam dinine göre gayrimeşru olan davranışların, meşru gibi lanse edildiğini görüyoruz. Burada önemli bir din istismarı var. 'Gülen'in Peygamberimizle görüştüğü, kendisine talimatlar verdiği, bu talimatları da mensuplarına aktardığı' gibi ifadeler var. Bu tür ifadelerin İslam dininde hiçbir yeri yoktur. Bu hususta açık bir Hazreti Peygamber istismarı söz konusu." diye konuştu.

Bazı sohbetlerde Gülen'in yaptığı çeşitli hareketlerin bir anlam ifade ettiğini dile getiren Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı sohbetlerinde Gülen, konuşması sırasında hafif ayağa kalkıyor ve tekrar oturuyor. Bu 'Hazreti Peygamberimiz oraya geliyor, kendisi de hürmet gereği ayağa kalkıyor, otur deyince oturuyor' anlamı taşıyormuş. Örgüt mensuplarının ifadelerinde bunları görüyoruz. Tabii bunları örgüt dışındakiler anlamıyor. Örgüt içinde tam anlamıyla bir bağlanma var. Başörtülü bir öğretmen hanım, 28 Şubat sürecinde örgüt liderinin talimatıyla başörtüsünü açmış, uzun yıllar sonra başörtüsü serbestliği ortaya çıkınca, kendisine 'Neden başını örtmüyorsun?' denildiğinde o da 'Biz emirle örteriz' diye cevap veriyor. Bu tam anlamıyla teslimiyeti gösteriyor."

"Mutlak bir otoriter gibi görülüyor"

Gülen'in bazı ayetlerden kendine yönelik aslı olmayan işaretler çıkardığını ve örgüt mensuplarını bu şekilde inandırdığını kaydeden Keleş, Gülen'in örgüt mensuplarınca "Hata yapmaz, ne söylerse söylesin bir hikmet vardır, mutlak bir otorite" gibi görüldüğüne işaret etti.

Örgütte, zekat verme şekillerinin istismar edildiğini belirten Keleş, yoksulların hakkı olan zekatları çıkarları doğrultusunda kullanma, televizyon, şirket kurma ve paraların toplanarak kurban kesilmemesi gibi çeşitli olayların da görüldüğünü anlattı. Keleş, "İslam dininin asla onaylamadığı iftira, kumpas ve ibadet şekillerinin değiştirilmesi ile İslam dinince kabul edilmeyecek davranışların sergilendiğini görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekilleri, Keleş'e "Yurtlar açarak, çocukların, gençlerin, öğrencilerin cemaate mahkum olmamasını sağlayabilirdiniz" eleştirisi yaptı.

Muhabirler: Coşkun Ergül, Hatice Özdemir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Başika üssümüz orada duracak'

2016-10-15 18:08 - Gündem

Sevda Kuşun Kanadında dizisinde 9. bölümde neler olacak?

2016-10-14 19:17 - Magazin

Yetenek testiyle seçildi, Havalı Tabanca'da Milli oldu

2016-10-16 15:55 - Spor

Süper Lig 'gol fakiri'

2016-10-19 16:52 - Spor

Savaşın izlerini 40 şarapnel parçasıyla taşıyor

2016-10-19 14:33 - Çevre-Hayat

ODTÜ'nün atomik mikroskopları lise talebelereine açıldı

2016-10-16 15:04 - Teknoloji

İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav yerleri tıkla öğren! AUZEF sınav merkezleri

2016-10-19 20:52 - Eğitim

İş hayatında beyaz yakalılar strese daha yatkın

2016-10-14 14:08 - Sağlık

'Köysel Dönüşüm' başlıyor

2016-10-17 14:32 - Gündem

UNRWA Gazze Direktörü Schack: Gazze'de bin 400 ev yeniden inşa ediliyor

2016-10-17 19:34 - Genel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı

21:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Yargıtay Başkanı Akarca'yı kabul etti

21:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya Başbakanı Fico'ya yönelik saldırıyı kınadı

21:07 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan "Nekbe Günü" mesajı

20:42 - Gündem

16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı başladı

20:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan, Nijerya'da temaslarda bulundu

21:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı

21:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Yargıtay Başkanı Akarca'yı kabul etti

21:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya Başbakanı Fico'ya yönelik saldırıyı kınadı

21:07 - Gündem

BM: Refah'ta sadece 8 sahra hastanesi hizmet veriyor

20:58 - Dünya