?>

Yetenek testiyle seçildi, Havalı Tabanca'da Milli oldu

Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce okullunda yapılan yetenek testinden başarıyla geçen Mücahit Çağrı Kayabaşı, havalı tabanca milli takımına girdi.

Spor - 9 yıl önce

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesi kapsamında havalı tabanca sporuyla tanışan 18 yaşındaki Mücahit Çağrı Kayabaşı, şampiyonalarda elde ettiği başarılar sayesinde havalı tabanca milli takımına seçildi.

Okullardaki genç ve başarılı isimlere ulaşabilmek için Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 4 yıl önce okullunda gerçekleştirdiği yetenek testine katılan Mücahit Çağrı, 3 bin öğrenci arasında gösterdiği performansla havalı tabanca sporuna başladı. Yıldız Gençler ve Genç Erkekler Türkiye şampiyonalarındaki performansıyla dikkati çeken genç sporcu, Türkiye'de 63 sporcu arasından baraj puanını aşarak Azerbaycan'daki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanan tek sporcu oldu. Mücahit Çağrı Kayabaşı, şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olmak için çalışıyor. Mücahit Çağrı, 4 yıl önce okul taramasında seçildiği havalı tabancada disiplinli çalışmaların sonucunda milli takıma seçildiğini belirtti.

DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN SIKI ÇALIŞMA...

Dünya şampiyonasında başarı elde etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getiren 18 yaşındaki Milli Sporcu, "2012 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullarda olimpik sporcu taramasında havalı tabanca sporuna seçildim. 2012 yılında ilk girdiğim Türkiye Yıldız Erkekler Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldum. 2016 yılı Haziran ayında Ankara Olimpik Hazırlık Merkezi'ne seçildim. Olimpik merkezinde başarılarım sayesinde milli takıma seçildim." diye konuştu. Azerbaycan'da geçen ay düzenlenen dünya şampiyonasına katıldığını anlatan Mücahit Çağrı Kayabaşı, burada istediği sonucu alamasa da dünya şampiyonası tecrübesi yaşadığı için mutlu olduğunu vurguladı. Şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları için çalıştığını aktaran Kayabaşı, "Hedefim öncelikle 2020 Tokyo Olimpiyatları. Burada şampiyon olmak için çalışacağım." dedi. Genç sporcunun antrenörü Özkan Çivi ise Mücahit Çağrı'nın yaptığı antrenmanlar sayesinde ciddi ilerleme kaydettiğini söyledi. Öğrencisinin çok yetenekli olduğunu anlatan Çivi, "Mücahit Çağrı, disiplinli ve özverili çalışmaları sonucunda belli bir seviyeye geldi. Türkiye'de 63 sporcu arasından Türkiye havalı tabanca baraj puanını aşan tek sporcu olarak Azerbaycan'a gitmeyi hak etti. Bu da bizi ayrıca gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Yetenekli sporcular taramalarda seçiliyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da amaçlarının dünya çapındaki şampiyonalarda başarılar elde eden sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesini düzenlediklerini anlatan Kabakçı, proje sayesinde önemli sporcuların yetiştiğini dile getirdi. Kabakçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaptığımız tarama sonucu Mücahit Çağrı Kayabaşı keşfedildi. Antrenörlerimiz okullarımızda spora yeteneği olan öğrencilerimizi seçiyorlar. Daha sonra özverili ve disiplinli çalışmaların neticesinde böyle güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Mücahit Çağrı Kayabaşı Ankara Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi sporcusu oldu. Bizim amacımız bu sayıyı artırmak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yapacakları spor dalında başarılı olmaları için tarama çok önemlidir."
Haftanın Öne Çıkanları

Keşişleme ile sörf yaptılar

2016-10-12 17:08 - Çevre-Hayat

Hakkari'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-12 22:02 - Gündem

Antalya Balıkçı barınağında patlama

2016-10-14 14:22 - Asayiş

Başbakan Yıldırım AK Parti milletvekilleriyle görüştü

2016-10-13 12:17 - Siyaset

Avrupa Ligi'nin en başarılısı Obradovic

2016-10-12 16:17 - Spor

Eski Balıkesir Üniversitesi Rektörü Alkan tutuklandı

2016-10-13 16:08 - Gündem

Burhan Kuzu: Bu millete Nobel ödülünün verilmesi gerek

2016-10-09 19:37 - Gündem

Sedef hastalarına 'balık' tavsiyesi

2016-10-12 13:27 - Sağlık

Terör propagandası yapan 'Newroz TV'nin yayını durduruldu

2016-10-12 15:57 - Gündem

Teniste 13 yıl sonra bir ilk

2016-10-10 17:02 - Spor

İlgili Haberler

Tuna Tunca, Manş Denizi'ni geçen ilk otizmli Türk sporcu oldu

17:48 - Spor

Liverpool, Bayer Leverkusen'den Florian Wirtz'i transfer etti

14:37 - Spor

Milli yüzücü Derin Çelikkanat dünya şampiyonu olmak için çalışıyor

14:27 - Spor

Kadın girişimci, bir atın bulunduğu tesisi 150 sporcunun yetiştiği spor kulübüne dönüştürdü

13:07 - Spor

MKE Ankaragücü'nde öncelik iç huzur

13:03 - Spor

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Medya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya