?>

'Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Bölgeyi en kısa sürede üretime hazır hale getireceğiz ve Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz" dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ZONGULDAKBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Fi̇lyos Endüstri̇ Bölgesi̇ alanında i̇ncelemelerde bulunmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, endüstri bölgesinde hukuken bir engelin kalmadığını belirtti.

Fi̇lyos Endüstri̇ Bölgesi̇ Projesini hayata geçireceklerini dile getiren Özlü, "Mahkeme başvuruyu reddetti. Bizde projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Burada da çok büyük firmaların yer almasını istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) farklı endüstri bölgesi yapacağız. Türkiye'de beş endüstri bölgesi var. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karalar var. Bunlardan birisi de Filyos'tur. Dolayısıyla bu projenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık yüz yıllık bir hayali gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Bugüne kadar 5 adet endüstri bölgesi kurmuş durumdayız"

Özlü, daha sonra Filyos Belde Belediyesine ait düğün salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son 14 yılda çok önemli bir gelişme gösterdiğini ve yeniden iddia sahibi bir ülke haline geldiğini belirtti.

"Özellikle ekonomik alanda ciddi başarılara imza attık, üretimi, ihracatı, milli geliri 3-4 kat artırdık." diyen Özlü, şöyle devam etti:

"Elbette durmayacağız, bu yürüyüşü daha da hızlandırarak yolumuza devam edeceğiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hedefimize ulaşmamız için, daha verimli, daha rekabetçi, daha fazla ve daha nitelikli üretim yapabilen bir sanayi sektörü oluşturacağız. Rekabetçi ve çevreyle uyumlu bir sanayi bir sanayi sektörü inşa etmemiz için, bu üretimin yapılacağı fiziki altyapıları ve uygun mekanları oluşturmamız önem arz ediyor. Bunu sağlamak için OSB'leri, sanayi siteleri ve endüstri bölgeleriyle ilgili çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Endüstri bölgeleri uygulamasında, orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde büyük ölçekli yatırımlar için uygun alanlar oluşturmak istiyoruz. Bugüne kadar 10 bin hektardan fazla bir alanda 5 adet endüstri bölgesi kurmuş durumdayız. Bu bölgelerdeki tüm parsellerde üretime geçilince 40 bin kişilik bir istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Bu istihdamın büyük oranda nitelikli iş gücü ve Ar-Ge personeli olacak olması da ayrı bir önem taşıyor."

"Bu rüyayı inşallah biz gerçekleştireceğiz"

Yapılacak beş endüstri bölgesinden birisinin de Filyos Endüstri Bölgesi olduğuna dikkati çeken Özlü, yapılacak limanla bu projenin, aslında Sultan II. Abdülhamit Han'ın bir rüyası olduğunu bildirdi.

Özlü, şöyle devam etti:

"Nasıl MARMARAY ile 150 yıllık bir rüyayı hayata geçirdiysek, inşallah bu rüyayı da gerçeğe dönüştüreceğiz. Filyos Endüstri Bölgesi, özellikle lojistik imkanları açısından büyük bir değer taşıyor. Hemen yanı başında Türkiye'nin en büyük limanı bulunuyor. Filyos Limanı, demiryolu hattıyla ülkenin iç kesimlerine kadar uzanıyor. Bugün Mersin'de üretilen narenciye dahi, Rus pazarlarına, Zonguldak üzerinden ulaştırılıyor. Filyos limanıyla Zonguldak'ın bu lojistik merkez olma niteliği daha da pekişecek."

Yaptıkları projeksiyona göre, bölgeye 1,5 milyar dolarlık yatırım yapılmasını öngördüklerini belirten Özlü, "En önemlisi de bu yatırımlar sonucunda 12 bin civarında istihdam oluşmasını amaçlıyoruz. Bölgeye ve Türkiye'ye büyük güç katacağına inandığımız bu projeyi büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. Bölgeyi en kısa sürede üretime hazır hale getireceğiz ve Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz. " şeklinde konuştu.Muhabir: Ferdi Akıllı, Hüseyin Tıraş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hemşehrileri yeni First Lady Melania'yı bekliyor

2016-11-13 15:37 - Dünya

Kerem Demirbay'dan milli takım açıklaması

2016-11-17 20:22 - Spor

Yangında arılar telef oldu

2016-11-14 01:17 - Asayiş

PKK'nın sözde 'Bagok' sorumlusu etkisiz hale getirildi

2016-11-18 22:52 - Gündem

Obama Guantanamo’yu kapatma sözünü tutamadı

2016-11-18 14:08 - Dünya

Fenerbahçe 3. yenilgisini aldı

2016-11-16 02:17 - Spor

Yemen'de ateşkes yürürlüğe giriyor

2016-11-19 13:02 - Dünya

Silah ruhsatı verilmeyen polisin şikayeti haklı bulundu

2016-11-14 14:32 - Gündem

Ebru Şallı'dan şaşırtan paylaşım!

2016-11-16 13:32 - Magazin

Halep'e yönelik yoğun bombardıman devam ediyor

2016-11-18 16:37 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in Filistin ve İran'a yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

21:18 - Gündem

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

18:33 - Gündem

Aydın'da ziraat alanı ve makilikteki yangına müdahale ediliyor

17:23 - Gündem

Giresun'da kahverengi kokarcayla mücadele için 55 bini aşkın samuray arısı doğaya salındı

16:58 - Gündem

Ege Denizi için fırtına uyarısı

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD, İran’da üç nükleer tesise hava saldırısı düzenledi

05:18 - Dünya

Topkapı Sarayı'nda gece turları yaz boyunca devam edecek

01:56 - Kültür Sanat

FSM Köprüsü, Skolyoz Farkındalık Günü dolayısıyla yeşile büründü

01:02 - Çevre-Hayat

İsrail'in Filistin ve İran'a yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

21:18 - Gündem

Avrupa'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

20:37 - Dünya