?>

ABD'nin Trump'ın İranlı gruplarca hedef alınmasına ilişkin iddianame hazırladığı öne sürül

ABD Adalet Bakanlığı'nın, Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasını hedef alan İranlı grupların siber saldırılarıyla ilgili suç duyurusuna hazırlandığı iddia edildi.

Dünya - 1 yıl önce

Ankara

ABD merkezli haber ajansı Associated Press'in (AP) konuya ilişkin bilgisi olan iki kaynaktan alınan bilgilere dayandırdığı haberinde, Trump'a yönelik siber saldırılara ilişkin iddialara yer verildi.

Adalet Bakanlığı'nın siber saldırıya ilişkin iddianame hazırlayacağı öne sürülürken, dava belgelerinde kesin olarak suçlanacak kişi veya kuruluşların isimleri belirtilmedi.

Başsavcı Yardımcısı Matthew Olsen dün New York'ta yaptığı bir konuşmasında, İran'ın Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık Seçimlerine "müdahale etmek için daha önceki seçimlere kıyasla büyük çaba gösterdiğini" öne sürerken, "İran bu seçimlerin kendi ulusal güvenlik çıkarları açısından özellikle önemli olduğunu düşünüyor." ifadesini kullandı.

Trump kampanyasının e-postalarına saldırı iddiası

Trump'ın seçim kampanyası ekibince 11 Ağustos'ta yapılan açıklamada, e-posta adreslerinin saldırıya uğradığı ve hassas içerikleri olan kampanya içi belgelere ilişkin saldırıdan İran'ın sorumlu tutulduğu öne sürülmüştü.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı ile 20 Ağustos'ta yayımladığı ortak açıklamada, "ABD istihbaratı, İranlıların sosyal mühendislik aracılığıyla seçim kampanyalarına doğrudan erişimi olan kişilere ulaşmaya çalıştığından emin. Bu tarz faaliyetlerin amacı ABD'deki seçim sürecini etkilemektir." ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada, İran'ın seçim sonucunu etkilemeye çalıştığı savunulurken, bu tarz faaliyetlerin ilk kez yapılmadığı ve FBI'ın buna yönelik soruşturmasını uzun zamandır sürdürdüğü bildirilmişti.

Meta'dan dijital haberleşme uygulaması WhatsApp'taki "kötü niyetli hesaplara" ilişkin yapılan açıklamada, "İran kaynaklı" grupların, Orta Doğu, ABD ve İngiltere'dekilerin yanı sıra Trump ekibi ve Biden yönetimiyle ilişkili bazı kişilerin de WhatsApp hesaplarını hedef almaya çalıştığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze ziyareti için çalışmaların sürdüğünü açıkladı

2024-09-08 23:28 - Dünya

Ticaret satış hacmi temmuzda yıllık bazda azalırken perakende satış hacmi arttı

2024-09-11 11:08 - Ekonomi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Münih Güvenlik Konferansı Başkanı olacağı iddia edildi

2024-09-12 20:14 - Dünya

Emekli uzman çavuşun hayvan sevgisi çiftlik kurdurdu

2024-09-09 12:32 - Çevre-Hayat

SpaceX'in Polaris Dawn misyonu kapsamında ilk özel uzay yürüyüşü tamamlandı

2024-09-12 15:32 - Teknoloji

Paralimpik Oyunları'nda "tarih yazan" sporcular Türkiye'ye döndü

2024-09-09 18:48 - Spor

Güney Kore, iki yeni nükleer reaktör inşaatını 8 yılın ardından onayladı

2024-09-12 14:07 - Dünya

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever, TEKNOFEST'te gençlerle buluştu

2024-09-06 16:48 - Teknoloji

Galatasaray tutkunu çift yeni doğan bebeklerine "Icardi" adını koydu

2024-09-13 12:32 - Spor

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kökcü'nün cenazesi, memleketi Malatya'da toprağa verildi

2024-09-11 18:13 - Gündem

İlgili Haberler

Asya turuna çıkan ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile 'iyi bir görüşme' umuyor

09:31 - Dünya

Pentagon, personel maaşını ödemek için Trump'ın "bir müttefikinden" bağış kullanacak

03:33 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde 2 Filistinli kardeşi öldürdü

02:03 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Türkiye Cumhuriyeti Ada'nın tamamının garantörüdür, böyle olacak

00:07 - Dünya

Roma'da Filistin'e destek gösterisine polis, cop ve tazyikli suyla müdahale etti

23:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Fed gelecek haftaki politika toplantısı öncesi sınırlı veriyle yön arıyor

11:18 - Ekonomi

Küresel piyasalar merkez bankaları haftasına hazırlanıyor

11:14 - Ekonomi

Bolu Dağı'nda sağanak ve sis görüş mesafesini düşürdü

10:57 - Çevre & Seyahat

İzmir Foça'da selde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

10:53 - Asayiş

TİHEK'e 15 insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alınacak

10:48 - Gündem