?>

ABD'li Senatör Cotton, Çin'i, Kovid-19/ koronavirüs salgınının kaynağını gizlemekle suçladı

ABD'nin Arkansas Senatörü Cumhuriyetçi Cotton, yeni tip koronavirüs salgınının kaynağına ilişkin kanıtların Vuhan'daki laboratuvarları işaret ettiğini ancak Çin'in örtbas girişimiyle bu kanıtlardan kesin sonuç elde etmenin mümkün olmayacağını yazdı.

Dünya - 6 yıl önce

Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde Tom Cotton, Çin'in ilk Kovid-19 vakalarının Vuhan'daki su ürünleri pazarına giden kişilerde görüldüğünü iddia ettiğini ancak ilk vakanın su ürünleri pazarına oldukça uzak bir bölgede ve bu pazara gidenlerle temas kurmamış bir kişide görüldüğünün tespit edildiğini belirtti.

Cotton ayrıca virüsün yaygın bulunduğu pangolin ve yarasaların Vuhan'daki pazarda satılmadığını kaydetti.

Vuhan'da Viroloji Enstitüsünün ve Çin Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinin pazara çok yakın mesafede birer laboratuvarının bulunduğuna dikkati çeken Cotton, insanların Vuhan'da yarasalara sadece bu iki laboratuvarda temas ettiğini öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanlığının iki yıl önce Viroloji Enstitüsü laboratuvarının gerekli sağlık önlemlerini almadığını Washington'a bildirdiğini hatırlatan Cotton, Çin'in virüsün laboratuvardan sızdığı iddialarını reddederken, ocakta laboratuvara askeri yetkililer atayıp, tesisin sağlık ve güvenlik protokollerini güncellediğini yazdı.

Bu askeri yetkililerin, laboratuvarda virüs konusunda meslektaşlarını uyaran doktorları tehdit ettiğinin altını çizen Cotton, "Virüsün genetik kod dizisi üzerine çalışan laboratuvarlara, elde ettikleri örnekleri yok etmeleri emri verildi. Virüsün genomlarını yayımlayan ilk laboratuvar ise kapatıldı. Tüm kanıtlar Vuhan'daki laboratuvarı işaret ediyor ancak Çin'in örtbasından dolayı hiçbir zaman doğrudan ve kesin kanıtlar elde edemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alacakaptanlar’ın Uğur’u -Ulvi Alacakaptan yazdı...-

2020-04-15 08:31 - En Son Yazılar

İsrail ve Filistin'de Kovid-19/ koronavirüs kaynaklı can kaybı, Arap ülkelerinde de vaka sayısı arttı

2020-04-21 08:02 - Dünya

KKTC'de Kovid-19/ koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanları deneyimlerini paylaştı

2020-04-17 20:32 - Sağlık

Dünya Şampiyonu Ramil Guliyev, TURKSPORU'na konuk olacak

2020-04-20 15:42 - Genel

Rusya’da izinli sokağa çıkma uygulaması başladı

2020-04-15 16:42 - Dünya

İsrail, Filistinli mahkumları 'maske yerine çoraplarıyla' korunmaya zorluyor

2020-04-15 22:57 - Dünya

Evinden çıkamayan vatandaşın tarlasını DSİ görevlileri suladı

2020-04-21 14:32 - Ekonomi

Myanmar, Arakanlı Müslümanlara yönelik suç işlemeye devam ediyor

2020-04-15 17:32 - Dünya

Zonguldak'ta polis ekipleri, zeybek oynayarak 'sosyal mesafe' kuralına dikkati çekti

2020-04-15 13:32 - Çevre-Hayat

'Sus işareti yapan hemşire'den sağlık çalışanlarına destek

2020-04-17 16:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya

İtalya'da Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları'na karşı düzenlenen protestoda olaylar çıktı

22:40 - Dünya

Netanyahu, Trump ile İran'ı görüşmek için bu hafta ABD'ye gidecek

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Medya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya