?>

AB'den Türkiye'deki sığınmacılara destek

AB, Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen nakit yardım programına 600 milyon avro ilave fon sağladı.

Ekonomi - 6 yıl önce

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen nakit yardım programına 600 milyon avro ilave kaynak sağlandığını duyurdu.

AB Komisyonu, Türkiye'deki sığınmacıların desteklenmesine yönelik mali yardım programları hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk Kızılayı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından Türkiye'deki sığınmacılar için yürütülen Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı kapsamında dağıtılan Kızılaykart'lara 600 milyon avro ilave ödenek sağlandığı kaydedildi.

Ayrıca, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetleri kapsayan çeşitli projelerin devamına yönelik 63 milyon avroluk yeni kaynak aktarıldığı belirtilen açıklamada, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için toplam 663 milyon avronun harekete geçirildiği bildirildi.

Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için 2016 yılında kurulan toplam 6 milyar avroluk AB fonuna şimdiye kadar 5,8 milyar avro tahsis edildiği aktarılan açıklamada, fon kapsamında 4,2 milyar avroluk sözleşme imzalandığı ve projelere 2,6 milyar avroluk ödeme gerçekleştirildiği kaydedildi.

SUY ile Türkiye'de uluslararası koruma veya geçici koruma statüsünde yaşayan, kamp dışındaki kişilere temel ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım sağlanıyor. İhtiyaç duyanlar, Kızılaykart aracılığıyla aile ferdi başına aylık 120 lira nakit yardım alabiliyor. Kart sahibi sığınmacılar, nakit yardım sayesinde en temel ihtiyaçlarını doğrudan temin edebiliyor.

Süreç

AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar avroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 18 Mart'taki zirvede ise 3 milyar avroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, AB'yi Türkiye'deki Suriyelilere yönelik yeterince mali yardım yapmamakla ve taahhüt edilen fonları hızlı aktarmamakla itham ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İş dünyasından faiz indirimi değerlendirmesi; Ali Kopuz: Ekonomimizde yeni bir döneme girildi

2019-10-24 18:27 - Ekonomi

'Türk sineması özellikle yeni yönetmenler açısından umut vaat ediyor'

2019-10-30 17:12 - Kültür Sanat

Yozgat'ta dev lahana hasadı

2019-10-28 15:07 - Ekonomi

Çanakkale Seramik "Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi"ne sponsor oldu

2019-10-26 14:34 - Genel

YPG/PKK'ya katılan İngiliz terörden suçlu bulundu

2019-10-24 21:22 - Dünya

Dağa kaçırılan çocukları için 'nöbetleşe' eylemdeler

2019-10-28 14:05 - Günün Sesi

Ders arası konser

2019-10-29 15:07 - Çevre-Hayat

Yarım asır sonra yeni 'Devrim' yolculuğunda sona doğru

2019-10-28 14:37 - Ekonomi

TBMM Başkanı Şentop Fransız mevkidaşlarıyla görüştü

2019-10-25 01:22 - Dünya

İtalyan Fiat, Fransız PSA ile birleşmek için görüşüyor

2019-10-30 15:55 - Genel

İlgili Haberler

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüş sürüyor

15:57 - Ekonomi

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın bu yılın 3. çağrısına 1266 işletme başvurdu

15:53 - Ekonomi

Trabzon'da balıkçı tezgahlarını hamsi süslüyor

15:47 - Ekonomi

Başkente gelen 35 tır çiçek, öğretmenlere hediye edilmeyi bekliyor

15:33 - Ekonomi

İstanbul'daki Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı satışa çıkarıldı

14:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ordu'da çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor

21:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'u kabul etti

20:37 - Gündem

Beşiktaş Teknik Direktörü Yalçın: Bazı sıkıntıları çözmek kolay değil

20:33 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

19:48 - Gündem

Beşiktaş, sahasında Samsunspor ile berabere kaldı

19:17 - Spor