?>

ABD'deki siyahi Taylor'ın evinde öldürülmesi davasında üçüncü polis de suçsuz bulundu

ABD'nin Kentucky eyaletinde siyahi Amerikalı Breonna Taylor'ı evine girerek öldürmekten yargılanan tek polis memurunun beraat ettiği öğrenildi.

Dünya - 3 yıl önce

New York

CNN'in bildirdiğine göre, Taylor’un öldürülmesi olayında, eski polis memuru Brett Hankison’ın komşu daireye ateş edip genel güvenliği tehlikeye düşürme suçundan yargılandığı davada suçsuz bulundu.

Siyahi kadının ölümüyle sonuçlanan olaya karışan 3 polis memurundan yargı karşısına çıkan ve sadece Taylor'ın komşularının genel güvenliğini tehlikeye sokmaktan yargılanan Hankinson da mahkemenin kararıyla diğer iki polis gibi temize çıkmış oldu.

Yirmi altı tanığın, hamile bir kadın ve 5 yaşındaki bir çocuğu dahil olmak üzere yan apartman sakinlerinin genel güvenliğini tehlikeye attığını öne sürerek aleyhinde ifade verdiği eski polis, son duruşmada hakim karşısında "kesinlikle" yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Karara tepki veren Taylor'ın akrabalarının mahkeme salonunda gözyaşlarına boğulduğu bilgisi aktarıldı.

Taylor'ın ölümü

Acil tıp teknisyeni 26 yaşındaki siyahi Amerikalı Breonna Taylor, Louisville kentinde 13 Mart 2020'de polisin evine yaptığı baskında yatak odasında vurularak hayatını kaybetmişti.

Taylor'ın ölümü, George Floyd'un gözaltına alınırken nefessiz kalana kadar boğazına basılarak öldürülmesinin ardından ülkenin dört bir yanında ırkçılığı ve polis şiddetini kınayan protesto gösterilerinin yayılmasıyla yeniden gündeme gelmiş, Louisville'deki protestoların odağı olmuştu.

Eski dedektif Brett Hankison, Breonna Taylor'ın dairesine 10 kez "körü körüne" ateş ettiği gerekçesiyle Haziran 2020'de ayında polis departmanı tarafından kovulmuştu.

Louisville Belediye Başkanı Fischer, 16 Eylül 2020'de, Taylor'ın ailesine yapılan bir anlaşmanın parçası olarak 12 milyon dolar ödeyeceklerini, ayrıca polis uygulamalarını yeniden düzenleyeceklerini duyurmuştu.

23 Eylül 2020'de, Kentucky büyük jürisi, Taylor’un öldürülmesi olayı ilgili davada, polis memuru Brett Hankison’ın komşu daireye ateş edip ‘tehlikeye atma’ suçundan yargılanmasına karar vermiş, diğer iki polisi ise aklamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 948 bin 397'ye çıktı

2022-02-28 17:30 - Dünya

Avro Bölgesi'nde enflasyon şubatta zirve yaptı

2022-03-02 13:47 - Ekonomi

Moskova Borsası kapalı kalacak

2022-02-28 23:05 - Ekonomi

Yeşille beyazı buluşturan Eğriçimen Yaylası doğaseverlerin gözdesi

2022-02-27 12:43 - Çevre-Hayat

İrlanda: Rusya Ukrayna'da 'savaş suçu' işliyor

2022-03-01 16:47 - Dünya

Kızına şifa ararken kurduğu dernekle yüzlerce hastaya umut oluyor

2022-02-28 13:09 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarıyla görüştü

2022-02-26 14:30 - Gündem

BM üyesi devletler Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yardım sözü verdi

2022-03-02 00:08 - Dünya

İklim krizinden kurtulmanın yolu, sera gazlarının azaltılması

2022-02-25 16:19 - Gündem

Şehit Piyade Uzman Çavuş Çete, Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı

2022-02-28 16:19 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'de orduya katılmayı reddeden Haredilerin tutuklanması protesto edildi

20:17 - Dünya

ABD, Harvard Üniversitesi'nin Değişim Ziyaretçi Programına uygunluğunu soruşturacak

19:17 - Dünya

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü, Obama'yı hedef alan yeni belgeler yayımladı

18:33 - Dünya

İsrail Meclisi oy çoğunluğuyla hükümeti işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etmeye çağırdı

18:28 - Dünya

Girit Adası'nın kuzeybatısında deprem meydana geldi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Eskişehir'deki orman yangınına müdahale eden 5'i orman işçisi, 5'i AKUT çalışanı 10 şehit

21:33 - Gündem

Türkiye'nin ara buluculuğundaki Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı İstanbul'da başladı

21:07 - Siyaset

Barcelona, Manchester United'dan Marcus Rashford'ı kiraladı

20:43 - Spor

'Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kampanyası' pilot il seçilen Konya'da başladı

20:38 - Gündem

Malatya'daki trafik kazasında bir asker şehit oldu

20:32 - Gündem