?>

ABD'de Kovid-19 döneminin sembol isimlerinden Fauci, virüsün kökenine ilişkin ifade verecek

ABD'de Kovid-19 salgını döneminde yaptığı açıklamalarla sembol isim haline gelen Dr. Anthony Fauci'nin virüsün kökenine ve ülkenin hastalıkla mücadele etme yöntemine ilişkin ifade vereceği açıklandı.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

ABD Temsilciler Meclisinin Kovid-19 salgınıyla ilgili alt komitesinin Başkanı Brad Wenstrup, yaptığı açıklamada, Fauci'nin meclis alt komitesinde 8-9 Ocak tarihlerinde ifade vermeyi kabul ettiğini belirtti.

Wenstrup, geçen yıla kadar ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörlüğü ile ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık başdanışmanlığı görevlerinde bulunan Fauci'nin ocak başında vereceği ifadelerin ardından henüz belli olmayan bir tarihte de halka açık bir duruşmaya katılacağını bildirdi.

Fauci'yi Kovid-19 dönemiyle ilgili önemli gerçekleri saklamakla suçlayan Wenstrup, "Dr. Fauci'nin gerçeklerle yüzleşmesinin ve Kovid-19 dönemi sırasında ve sonrasında ortaya çıkan sayısız tartışma hakkında konuşmasının zamanı geldi." ifadesini kullandı.

Temsilciler Meclisinde Kovid-19'un kökeni tartışıldı

Temsilciler Meclisinde, Kovid-19 salgınıyla ilgili meclis alt komitesi tarafından mart ayında virüsün kökenine ilişkin oturum düzenlenmişti.

Kovid-19'un Çin'deki bir laboratuvardan sızmış olabileceğine dair görüşlerin dile getirildiği oturumda, Wenstrup, Kovid-19'un kökenini bilmenin gelecekteki salgınları tahmin etmek ve önlemek için önemli olduğuna işaret etmiş ve komitenin bu konuyu kapsamlı bir şekilde araştıracağını söylemişti.

Biden, Kovid-19'un kökeninin araştırılmasını destekleyen yasa tasarısını onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, mart ayında Kovid-19'un kökenine ilişkin bilgilerin gizliliğini ortadan kaldıracak çalışmaların önünü açacak "Kovid-19'un Kökeni Yasası" başlıklı yasa tasarısını imzalamıştı.

ABD Başkanının yazılı açıklamasında, "Gelecekteki salgınları daha iyi önleyebilmemize yardımcı olmak için Kovid-19'un kökenlerine inmemiz gerekli. Yönetimim, Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki potansiyel bağlantılar da dahil Kovid-19'un kökenleriyle ilgili tüm gizli bilgileri incelemeye devam edecek." ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz' programında toplu iftar yapıldı

2023-11-27 20:37 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

AFAD, olumsuz hava koşullarından etkilenen 198 kişiyi kurtardı

2023-11-26 19:23 - Gündem

Kazı kazan dolandırıcılarına verilen "parada sahtecilik" cezası onandı

2023-11-30 14:03 - Gündem

İzmir'de deniz taştı, sokaklar su altında kaldı

2023-11-26 04:47 - Asayiş

Türkiye-KKTC denizaltı elektrik bağlantısı, Ada'yı "yeşil enerji üssü" yapacak

2023-11-29 12:23 - Ekonomi

Elazığ'da son yağışlar su kaynaklarında seviyenin artmasını sağladı

2023-11-26 11:37 - Gündem

İş Bankası turizmcilere yönelik kredi bakiyesini artıracak

2023-11-24 15:32 - Ekonomi

İzmir'de belediyenin veteriner işleri personeline hayvan psikolojisi eğitimi veriliyor

2023-11-29 15:33 - Çevre-Hayat

İstanbul Valiliği kentteki fırtınanın bu gece etkisini kaybedeceğini duyurdu

2023-11-26 19:08 - Gündem

Batı Kudüs'te düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli öldü

2023-11-30 10:47 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

21:38 - Dünya

NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin'in parası, askerleri ve fikirleri tükeniyor

20:43 - Dünya

Birleşmiş Milletler'den ABD Dışişleri Bakanı Rubio'ya UNRWA cevapı

20:23 - Dünya

Gazze'deki hükümet halkı patlamamış mühimmatlar konusunda uyardı

18:57 - Dünya

Kamerun’da nihai seçim sonuçları beklenirken gerginlik tırmanıyor

18:37 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

21:38 - Dünya

Hopa Belediye Başkanı Cihan, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade verdi

21:13 - Gündem

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

20:48 - Asayiş

NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin'in parası, askerleri ve fikirleri tükeniyor

20:43 - Dünya

Edremit Körfezi'nde etkili olan lodos balıkçı teknelerini batırdı

20:38 - Gündem