?>

ABD'de dün yapılan ön seçimleri Trump yanlısı adaylar kazandı

ABD'de 8 Kasım 2022'de gerçekleştirilecek ara seçimler öncesi dün New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimleri, eski Başkan Donald Trump yanlısı Cumhuriyetçi adaylar kazandı.

Dünya - 3 yıl önce

New York

Senato adayı emekli general Donald Bolduc, Cumhuriyetçi Partide ana akımının desteklediği Chuck Morse’yi 35,8’e karşı 37,1 oy oranıyla saf dışı bıraktı.

Eyalette ayrıca, Kongre'nin Temsilciler Meclisi 1 ve 2 bölge milletvekilliği için yapılan ön seçimleri de Trump yanlısı adaylardan Karoline Leavitt ile Bob Burns kazandı.

Bolduc, kasımda yapılacak ara seçimlerde, şu anki eyalet senatörü Demokrat Maggie Hassan ile sandıkta mücadele edecek.

Siyasi analistler, Hassan’ın seçilme olasılığının kırılgan olduğunu, New Hampshire’dan Senatoda dengeleri Cumhuriyetçilerin lehine etkileyebilecek bir sonuç çıkmasının sürpriz olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Bolduc’un aşırı görüşlerinin ara seçimde Hassan’ın işini kolaylaştıracağına inanan bazı demokratların, dünkü ön seçimlerde Bolduc’un kazanması için uğraştığı öne sürüldü.

Bolduc, Trump’ın kaybettiği 2020 başkanlık seçimlerinin çalındığına ve Kovid-19 aşılarıyla ilgili komplo teorilerine inanan biri olarak biliniyor.

Partinin ılıman kanadını temsil eden Morse ise başta eyaletin Cumhuriyetçi Valisi Chris Sununu olmak üzere müesses partililer tarafından desteklenmişti.

Trump, resmi olarak Bolduc’a desteğini açıklamamış ancak hakkında “Güçlü ve sert adam” şeklinde iltifatlarda bulunmuştu.

8 Kasım 2022 ara seçimleri

Amerikalılar, 8 Kasım 2022'deki ara seçimlerde, Kongrenin Temsilciler Meclisi'ndeki 435 sandalyenin tamamı, Senatodaki 100 sandalyenin de 35'i için sandığa gidecek.

ABD seçim sisteminde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi üyelerinin hepsi, biri ABD başkanının seçildiği genel seçimlerde, diğeri de ara seçimde olmak üzere her iki yılda bir sandığa gidiyor.

Altı yıllığına seçilen Kongrenin 100 üyeli Senato kanadı üyelerinin de üçte biri her iki yılda bir seçimle yenileniyor.

Seçimler öncesi aday adayı olan kişiler, bulundukları bölgelerde ön seçimlere girerek kendi partisinden diğer adayları geride bırakıyor ve rakip parti adayı ile sandıkta yarışmak üzere oy pusulasına giriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçları tamamlandı

2022-09-08 00:21 - Spor

Çukurova'da hasadına başlanan pamuktan 170 bin ton rekolte bekleniyor

2022-09-13 11:50 - Ekonomi

'Kazanarak başlamak ve gruptan çıkmak istiyoruz'

2022-09-07 21:34 - Spor

Corendon Alanyaspor, sahasında MKE Ankaragücü'nü yendi

2022-09-09 22:34 - Spor

Türk Yıldızları Belçika semalarında gösteri uçuşu yaptı

2022-09-11 20:23 - Dünya

TBMM'de küresel ısınmaya karşı "susuz bahçe" dönemi

2022-09-11 12:58 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe transfer dönemini hareketli geçirdi

2022-09-10 11:21 - Spor

Koza Han esnafı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ziyaretini anılarda yaşatıyor

2022-09-10 12:53 - Çevre-Hayat

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Özer hakkındaki tutukluluk kararı temyize gitti

2022-09-14 16:29 - Dünya

Süper Lig'de "yaz transfer" sezonu sona erdi

2022-09-09 13:25 - Spor

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump: Hindistan ve Rusya'yı en karanlık ve derin Çin'e kaptırdık

14:13 - Dünya

Kremlin: Rusya-Ukrayna müzakere seviyesi yükseltilirse İstanbul formatı devam etmeli

13:33 - Dünya

Japonya'da 102 yaşındaki dağcı, Fuji Dağı'nın zirvesine tırmanan en yaşlı kişi oldu

12:58 - Dünya

Paris'in ünlü Bastille Meydanı'nda Gazze'de öldürülen Filistinli çocukların isimleri

12:47 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, Gazze ve Ukrayna'daki durumu AA'ya değerlendirdi

12:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat, Rize'de ziyaretlerde bulundu

15:08 - Ekonomi

Trendyol, "Yarının Köyleri" projesini 80. BM Genel Kurulu'nda anlattı

15:02 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump: Hindistan ve Rusya'yı en karanlık ve derin Çin'e kaptırdık

14:13 - Dünya

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yarın gök gürültülü sağanak bekleniyor

14:08 - Gündem

Türkiye mezunu Somalili Salad, ülkesinde en büyük koku markasını kurdu

14:03 - Ekonomi