ABD'de başkan yardımcısı adayları arasında 'silah' polemiği medyayı da karıştırdı

Orduda görevliyken savaş bölgesinde silah kullandığını iddia eden Demokrat başkan yardımcısı adayı Tim Walz'a Cumhuriyetçi rakibi JD Vance tepki gösterdi

Medya - 2 yıl önce

Washington
Orduda görevliyken savaş bölgesinde silah kullandığını iddia eden Demokrat başkan yardımcısı adayı Tim Walz'a Cumhuriyetçi rakibi JD Vance tepki gösterirken, Amerikan medyası ise Walz'ın savaş bölgesinde aktif olarak silah kullandığına yönelik kanıt bulunmadığını yazdı.
ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde iki başkan yardımcısı adayı arasındaki "silah" polemiği kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
Walz, önceki gün bir konuşmasında savaş bölgesinde silah taşıdığına yönelik, "Bu savaş silahlarının ki ben de savaşta taşıdım, sadece oldukları yerde bulunduğundan emin olmalıyız." şeklindeki sözleri tartışmalara neden oldu.
ABD ordusunda ulusal muhafız olarak 25 yıl farklı rütbelerde görev yapan Walz'in bu sözleri Cumhuriyetçi rakibi JD Vance'in tepkisini çekti.
Kendisi de eski bir asker olan Vance, konuyla ilgili açıklamasında, "Walz, 'Benim de savaşta kullandığım silahların Amerikan sokaklarında kullanılmasına izin vermemeliyiz.' diyor. Merak ediyorum, Tim Walz ne zaman savaşta yer almış? Ne zaman gitmiş? O savaşta hangi silahı kullanmış? Kendisi çatışma bölgesinde bir gün bile geçirmemiştir." değerlendirmesini yaptı.
CNN muhabiri Tom Foreman ise iki ismin açıklamaları üzerine Walz'un gerçekten de bir savaşta bulunup silah taşıyıp taşımadığına yönelik bir doğrulama yaparak ekranlarda bunu paylaştı.
CNN'in haberinde, Walz'un orduda görev yaparken bir savaş bölgesinde aktif olarak bulunduğunu ve silah taşıdığını gösteren herhangi bir kanıt bulunmadığı kaydedildi.
Aynı haberde, Walz'un sözlerinin, kamuoyunda, aktif bir çatışmada silah kullandığı şeklinde anlaşıldığı, ancak gerçekte Demokrat adayın sadece böyle bir bölgede görev yaptığını söylemek istediği belirtildi.
Öte yandan Cumhuriyetçi çevreler, CNN'in haberini yoğun şekilde kullanırken, Demokrat başkan yardımcısı adayının kamuoyuna geçmişiyle ilgili yalan söylediğini ve silah kullanımı konusunda toplumu yanılttığını savunuyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da 4,6 büyüklüğünde deprem

2024-08-07 06:02 - Gündem

Elon Musk, OpenAI kurucularına yeniden dava açtı

2024-08-05 23:58 - Teknoloji

Avrupa borsaları güne sert düşüşle başladı

2024-08-05 11:02 - Ekonomi

Üreticilere 7 ayda 3 milyar liranın üzerinde hasar tazminatı ödendi

2024-08-05 11:12 - Ekonomi

Belçika'da temmuz ayında yağış rekoru kırıldı

2024-08-01 21:28 - Dünya

ABD güçleri, Fırat nehrinin kıyısındaki üslerine 700 PKK/YPG'li terörist sevk etti

2024-08-05 21:12 - Dünya

Olimpiyat rekoru kıran Armand Duplantis'ten Yusuf Dikeç pozu

2024-08-06 00:18 - Spor

LNG talebindeki düşüş, Yunanistan'ın terminal projelerini olumsuz etkileyebilir

2024-08-07 11:43 - Ekonomi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

2024-08-02 18:48 - Siyaset

Olimpiyat ikincisi milli atıcı Şevval İlayda Tarhan Ankara'ya geldi

2024-08-06 09:38 - Spor

İlgili Haberler

Meta, Avustralya'da 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı

10:53 - Medya

Güney Kore'de Google ve Apple'a "telekomünikasyon kurallarını ihlal" suçlaması

17:42 - Medya

İngiltere ve Galler'de mahkemelere Meta gözlüklerle giriş yasaklandı

14:57 - Medya

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Medya

Rusya'dan Telegram ve Google'a 26 milyon ruble ceza

14:02 - Medya

Günün Manşetleri

Zelenskiy, Rusya'nın yolcu trenine yönelik İHA saldırısında makinistle yardımcısının öldüğünü b

12:37 - Dünya

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK lideri Farage'dan boşalan milletvekilliği koltuğu için

12:33 - Dünya

MSB: Mekke Ortak Savunma Anlaşması, uluslararası güvenlik mimarisini tamamlayıcı mekanizma olarak de

12:28 - Gündem

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya

Güneydoğu'da anız yangınlarıyla mücadele sonuç veriyor

12:18 - Gündem