?>

ABD, yasa dışı göçü engellemeye yönelik yeni planı açıkladı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilme sürecini hızlandıran kanunun kaldırılmasına yönelik hazırlıkları içeren belgeyi paylaştı.

Dünya - 3 yıl önce

New York

Bakanlığın internet sitesinde, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde yürürlüğe giren ve önümüzdeki hafta kaldırılması planlanan "Title 42" isimli kanunun yerini alacak uygulamalar, maddeler halinde sıralandı.

Bakanlığın paylaştığı belgeye göre, 21 Aralık itibarıyla son bulacak uygulama sonrasında ülkeye kanunsuz girişlerin engellenmesi, sınır işlemlerindeki verimliliğin yükseltilmesi için personel, ulaşım, tıbbi destek ve tesislerin artırılması, gözaltı ve kovuşturma gibi uygulamaların sıkılaştırılması gibi yollara başvurulacak.

Bakanlık ayrıca, kaçak girişlerin önüne geçebilmek için bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin kapasitesini artırmak, uyuşturucu ve insan kaçakçılarıyla mücadeleyi güçlendirmekle birlikte, uluslararası ve federal ortaklarla işbirliği yapmak gibi faaliyetlere yönelecek.

İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, 13 Aralık'taki açıklamasında, "Açık konuşayım. Title 42 olsun ya da olmasın, Amerika Birleşik Devletleri'nde kalmak için yasal bir dayanak oluşturamayanlar ülkeden gönderilecek." ifadesini kullanmıştı.

Biden yönetimi, Trump döneminde Kovid-19 salgını gerekçesiyle yürürlüğe konulan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilme sürecinin hızlandırılmasına yönelik "Title 42" isimli kanunu 21 Aralık itibarıyla kaldırmaya hazırlanırken, İç Güvenlik Bakanlığı geçen ay, uygulamanın sona ermesi sonrasında Meksika sınırından günlük 9 ila 14 bin kişinin sınırı geçmeye çalışabileceği yönünde açıklamada bulunmuştu.

ABD Bölge Yargıcı Emmet Sullivan kasımda, Trump döneminin sınır uygulamasının "keyfi ve kaprisli" olduğunu öne sürerek, kaldırılması gerektiğine karar vermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin ekonomisi kasımda durgunluk işaretleri verdi

2022-12-15 11:39 - Ekonomi

Irak’taki Türkmenler, Kerkük'ün "özel statüyle" yönetilmesini istiyor

2022-12-10 20:09 - Dünya

Türk makine imalatçıları Bursa'da 200'ü aşkın yabancı alıcı ile ikili iş görüşmesi yaptı

2022-12-15 13:52 - Ekonomi

Paris'te 2 yıl sonra hava sıcaklığı gün içinde ilk defa sıfırın üstüne çıkmadı

2022-12-12 13:33 - Gündem

ABD, yasa dışı göçü engellemeye yönelik yeni planı açıkladı

2022-12-16 00:28 - Dünya

Batı Karadeniz'de hamsi tezgahların gözdesi oldu

2022-12-14 18:29 - Ekonomi

Burak Dağlıoğlu: Önceliklerimiz arasında yatırım ve ticareti artırmak var

2022-12-12 14:07 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Muş: Türkiye ekonomisi üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihraç etmeye devam ediyor

2022-12-12 15:19 - Ekonomi

Saba Lobjanidze'den teknik direktör Volkan Demirel'e övgü

2022-12-12 13:21 - Spor

Şeker pancarının tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

2022-12-10 12:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Meksika'da toplanan binlerce kişi hükümetin güvenlik politikasını protesto etti

06:23 - Dünya

İsrail ordusu, Suriye'nin Dera ilinde sınır ihlallerini sürdürüyor

23:03 - Dünya

Türk Kızılay, Sudan'da Faşir'den yerinden edilenlere gıda desteği sağladı

22:27 - Dünya

Ukrayna: Rusya ile esir takasının yeniden başlatılması için Türkiye ve BAE'de görüşmeler yapıld

22:17 - Dünya

Güney Kore'de lojistik merkezinde çıkan yangın kontrol altına alındı

22:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Meksika'da toplanan binlerce kişi hükümetin güvenlik politikasını protesto etti

06:23 - Dünya

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Rafa Silva'nın menajerlik şirketinden açıklama

01:52 - Spor

2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 9. haftası tamamlandı

01:47 - Spor

İSKİ'den İstanbul'da musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

01:17 - Gündem

Beyoğlu'ndaki metro inşaatında iskele çökmesi sonucu yaşanan kazada 1 işçi öldü

23:42 - Asayiş