?>

ABD Vuhan'daki personel ve vatandaşlarını tahliye etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ABD vatandaşlarına Çin ve özellikle Vuhan bölgesine gitmemesi uyarısında bulundu.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını sonrasında Çin'de bulunan personel ve sivil vatandaşlarını ülkeden tahliye ettiklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip koronavirüs sebebiyle yapılan tahliyelere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

İçlerinde Amerikan diplomatların ve vatandaşların bulunduğu Vuhan'dan kalkan bir uçağın California eyaletine iniş yaptığını aktaran Ortagus, uçaktaki yolcuların havaalanında tıbbi tetkikten geçtiğini ifade etti.

Ortagus, ülke dışında ve içinde Amerikan vatandaşlarının sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkati çekerek, ABD vatandaşlarına Çin ve özellikle Vuhan bölgesine gitmemesi uyarısında bulundu.

Yeni tip koronavirüs salgını

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere, Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Virüsün Avrupa ülkeleri Almanya ve Fransa'da görüldüğü de bildirilmişti.

Ülkede can kaybı 132'ye, virüs bulaşan hasta sayısı 5 bin 974'e, müşahede altındaki hasta sayısı 59 bin 990'a çıktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzun süreli bacak ağrıları “periferik damar hastalığı“nın belirtisi olabilir

2020-01-27 17:19 - Genel

Konyalı beşizler sadece ailenin değil herkesin ilgi odağı

2020-01-26 14:52 - Çevre-Hayat

Güneydoğu Asya'nın şiş kebabı 'satay'

2020-01-26 15:42 - Çevre-Hayat

İçişleri Bakanı Soylu: Enkaz altından 45 vatandaş kurtarıldı

2020-01-26 18:59 - Siyaset

AB, İngiltere'ye ilk kez büyükelçi atadı

2020-01-24 21:37 - Dünya

TEB'den Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen müşterilerine destek

2020-01-28 16:41 - Genel

ABD'de Chicago ve Washington'ın ardından California'da yeni tip koronavirüs vakası

2020-01-26 15:32 - Sağlık

Dünya genelinde 657 milyon çocuk hala okuma yazma bilmiyor

2020-01-24 14:32 - Dünya

Avis Filo 40 yaşında

2020-01-24 15:38 - Genel

Silahlı drone, Togan ile ilke imza atacak

2020-01-23 17:27 - Teknoloji

İlgili Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, İsrail ile güvenlik müzakerelerinde ileri aşamaya geçildiğini söyledi

19:52 - Dünya

NATO Konseyi yarın Rusya'nın Estonya hava sahasını ihlal etmesini görüşecek

19:32 - Dünya

İngiltere'nin Filistin Devleti'ni tanımasının ardından Londra Temsilciliğinde bayrak tören

18:27 - Dünya

Guterres, BM ilkelerinin daha önce hiç olmadığı kadar saldırı altında olduğunu söyledi

18:18 - Dünya

Rusya, ABD ile yapılan New START anlaşmasına bir yıl daha uymaya hazır

17:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, İsrail ile güvenlik müzakerelerinde ileri aşamaya geçildiğini söyledi

19:52 - Dünya

NATO Konseyi yarın Rusya'nın Estonya hava sahasını ihlal etmesini görüşecek

19:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile kıyaslanmasına soruşturma

19:28 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 1 şirkete daha kayyum atandı

19:17 - Gündem

Mourinho'dan Fenerbahçe'deki olağanüstü genel kurulla ilgili açıklama

19:13 - Spor