?>

ABD Savunma Bakanı Austin, Güney Kore'yi ziyaret edecek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Kuzey Kore kaynaklı nükleer ve füze tehdidi ile diğer güvenlik meselelerini görüşmek üzere Güney Kore'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Dünya - 3 yıl önce

Pekin

Güney Kore ajansı Yonhap'ın haberine göre, bugün Seul'e ulaşması beklenen ABD'li Bakan, Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong-sup ve diğer yetkililerle görüşecek.

Savunma kaynakları, "iki bakanın, ABD'nin caydırıcılık kapasitesinin koruyuculuğunun genişletilmesine yönelik ortak çabaları ele alacağını" belirtti.

Genişletilmiş caydırıcılığın, "ABD'nin müttefik ülkeyi savunmak üzere nükleer dahil askeri kapasitesinin tümünü seferber etmesi anlamına geldiği" kaydedildi.

Kuzey'in nükleer silah kullanma senaryosuna hazırlık

İki bakanın görüşmesinde, gelecek ay Washington'da müttefik ülkelerin, Kuzey Kore'nin nükleer silah kullanması senaryosu üzerine planladığı masa başında tartışmaya dayalı harp oyununa da değinilmesi bekleniyor.

Harp oyunu çalışmasının, Kuzey'in nükleer taktik silahlar edinmeye ilişkin çabaları karşısında tehditlere yönelik daha etkin ve gerçekçi bir yaklaşımın oluşturulmasını hedeflediği belirtiliyor.

Austin ve Lee'nin ayrıca ABD, Güney Kore ve Japonya'nın geçen yıl düzenlenen Üçlü Güvenlik Zirvesi'nde ele alınan, Kuzey Kore füze tehdidine karşı üç ülke arasında füze uyarılarının paylaşılması gibi somut adımları değerlendireceği ifade edildi.

Görüşmede, ABD'nin Rusya ile savaştaki Ukrayna'ya tank yardımının yanı sıra Japonya'nın askeri kapasitesini güçlendirmesine yönelik destek ve Güney Kore'nin bu konudaki tutumunun da ele alınması bekleniyor.

Austin'in ziyareti, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Güney Kore'ye yaptığı ziyaret ile aynı günlere denk geldi.

Seul'e dün ulaşan Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Park Jin ile görüşmüştü. NATO Genel Sekreteri, bugün Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Savunma Bakanı Lee Jong-Sup ile görüşecek, Kore Yarımadası'ndaki jeopolitik riskler konusunda çalışmalar yürüten CHEY Enstitüsünde konuşma yapacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde tarih yazıyor

2023-01-29 12:14 - Spor

Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı devam ediyor

2023-01-24 16:23 - Spor

Hakkari'de kardan kapanan 43 yerleşim biriminin yolu açıldı

2023-01-28 13:28 - Gündem

Merve Mermer Dubai’de Ferrari test sürüşünde

2023-01-23 10:34 - Magazin

Avustralya Açık'ta kadınlarda Sabalenka şampiyon oldu

2023-01-28 15:04 - Spor

Medipol Başakşehir, Caner Erkin'le anlaştı

2023-01-28 18:45 - Spor

WCA Direktörü Adıgüzel: Gelişmekte olan ülkeler çimento sektörüne öncülük edecek

2023-01-24 18:05 - Ekonomi

Palandöken Kayak Merkezi'nde sezonun en yoğun günü

2023-01-29 16:57 - Magazin

TBMM Başkanı Şentop'tan Batılı ülkelere "iki yüzlülük" eleştirisi

2023-01-29 16:58 - Siyaset

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yoğun kar yağışı etkili oldu

2023-01-29 18:23 - Dünya

İlgili Haberler

Yemen’den atılan İHA'nın İsrail'in güneyindeki Eylat kentine isabet etmesi sonucu 4 kişi y

19:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer bomba üretme peşinde değiliz ve olmayacağız

18:28 - Dünya

İran ve Rusya, İran'da küçük nükleer santraller inşa etmek için mutabakat zaptı imzaladı

18:08 - Dünya

Suriye'nin 4 gündür yangınların sürdüğü Lazkiye ilinde 1 sivil savunma görevlisi hayatını kaybe

17:32 - Dünya

Avrupa havalimanlarına düzenlenen siber saldırı nedeniyle İngiltere'de bir kişi gözaltına alınd

16:28 - Dünya

Günün Manşetleri

PAOK taraftarları, Maccabi Tel Aviv maçı öncesinde İsrail’i protesto etti

19:18 - Spor

Yemen’den atılan İHA'nın İsrail'in güneyindeki Eylat kentine isabet etmesi sonucu 4 kişi y

19:07 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

18:48 - Siyaset

Çinli otomobil üreticisi Chery borsaya açılıyor

18:42 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer bomba üretme peşinde değiliz ve olmayacağız

18:28 - Dünya