?>

ABD, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın finans, savunma ve enerji sektörlerinden yaklaşık 100 hedefe yeniden yaptırım açıkladı.

Ekonomi - 8 ay önce

New York

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hassas mallar için ödemeleri kolaylaştırmak üzere Rusya ve Çin'deki aktörler arasında kurulan bir yaptırım delme planı için harekete geçildiği belirtildi. Bu kapsamda, söz konusu plana dahil olan Rusya'dan 6 kuruluş ve 1 kişi ile Çin'den 9 kuruluş yaptırım listesine alındı.

Yaptırımları aşmak için Rus yetkililer ve ABD'nin yaptırım uyguladığı bir bankayla koordinasyon halinde olan Kırgızistan merkezli finans kuruluşu Keremet Bankın da hedef alındığı aktarılan açıklamada, halihazırda yaptırım uygulanan yaklaşık 100 kuruluşun Rusya'nın finans, savunma ve enerji sektörlerindeki işlemleri kolaylaştırdıkları gerekçesiyle yeniden belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, yeniden yaptırım uygulanan kuruluşlardan herhangi biri için veya bu kuruluşlar adına bilerek önemli işlemlere aracılık eden yabancı kişilerin zorunlu ikincil yaptırımlara tabi olabileceği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığının da Rusya'nın çeşitli savunma sanayisi şirketleri ve askeri sanayi üssünü destekleyenler dahil 150'den fazla kuruluş ve kişiye yaptırım uyguladığı bildirilen açıklamada, bugünkü yaptırımların, Rusya'nın ABD yaptırımlarından kaçma çabalarını desteklemeye devam eden, özellikle Çin'de olmak üzere, birçok ülkeden şirketi kapsadığı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, bugün atılan adımların, Rusya'nın ABD'nin yaptırımlarını delme çabalarını ve Ukrayna'da savaş için silah üretmek üzere ihtiyaç duydukları mallara ulaşmasını engellediğini vurguladı.

Adeyemo, ikincil yaptırımların genişletilmesinin Rusya'nın gelir ve mallara erişimini azaltacağını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet, yurt dışında görevlendirmek üzere 100 din görevlisi alacak

2025-01-09 14:12 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eski milletvekili İyimaya için taziye mesajı

2025-01-10 00:42 - Siyaset

Bakan Kurum: 2025 sonuna kadar yuvasına girmeyen, iş yerini açmayan tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız

2025-01-09 19:18 - Siyaset

Yerli 'Jack Sparrow' Ankara sokaklarında

2025-01-15 12:02 - Magazin

10 soruda 'Aile Yılı' desteklerinin merak edilenleri

2025-01-14 15:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-13 09:09 - Özel Haber

Bağcılar Belediye Başkanlığına Yasin Yıldız seçildi

2025-01-09 18:43 - Siyaset

Yalova'da sağlıkçılar kan bağışını artırmak için kısa film çekti

2025-01-12 11:57 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarım asırdır yaşadığımız sancılara artık 'dur' deme vaktidir

2025-01-11 16:03 - Siyaset

Corendon Alanyaspor'da Uysal ve Çavuşoğlu PFDK'ye sevk edildi

2025-01-09 22:03 - Spor

İlgili Haberler

Enerji Bakanı Bayraktar, New York'ta enerji ve finans sektörünün temsilcileriyle görüştü

13:38 - Ekonomi

Dergul tahini tescillenince Şırnak'ta susam üretim alanı arttı

13:28 - Ekonomi

TOKİ 32 ildeki 281 taşınmazı açık artırmayla satacak

13:03 - Ekonomi

Tarihi Hicaz Demiryolu Hattı yeniden canlanıyor

12:48 - Ekonomi

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden 24'ü Ankara'da

12:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Marmara Bölgesi'nde perşembeden itibaren yağış bekleniyor

14:32 - Gündem

Filistinli kadın ressam, Gazze'deki İsrail zulmünü fırçasıyla dünyaya duyurmaya çalışıyor

14:13 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na katılan Fransız'dan Google'a hayatlarını tehlikeye attığı suç

14:03 - Dünya

Demir yolu emekçilerinin mesaisi TCDD'nin 169. yılında da devam ediyor

13:57 - Gündem

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıktı

13:52 - Spor