?>

'ABD Pakistan'ın parasını geri ödemeli'

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, "Washington'ın vermekten vazgeçtiği parayı kendi kaynaklarımızdan harcadık. Şimdi ABD Pakistan'ın parasını geri ödemeli." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

İSLAMABAD

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, ABD'nin ödemekten vazgeçtiği 300 milyon dolarlık savunma fonuna ilişkin "Washington'ın vermekten vazgeçtiği parayı kendi kaynaklarımızdan harcadık. Şimdi ABD, bu parayı Koalisyon Destek Fonu'ndan geri ödemeli." dedi.

Kureşi, başkent İslamabad'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin vermekten vazgeçtiği paranın bir yardım parası değil, terörle mücadele nedeniyle koalisyonda yer alan ülkelere ayrılan fondan gelecek para olduğunu belirten Kureşi, konuyu 5 Eylül'de Pakistan'a gelecek ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceğini kaydetti.

Terörle mücadelenin ortaklaşa yürütülmesi gerektiğini ve Pakistan'ın üzerine düşenleri fazlasıyla yaptığını ifade eden Kureşi, "Pakistan terörle mücadele ederken birçok kurban verdi, çok paralar harcadı. Washington'ın vermekten vazgeçtiği parayı biz kendi kaynaklarımızdan harcadık. Şimdi ABD bu parayı Koalisyon Destek Fonu'ndan geri ödemeli." diye konuştu.

Pentagon, Pakistan'ın terörle mücadelede yeterince başarı göstermediği ve bazı terör gruplarına güvenli liman olduğu gerekçesiyle ödemeyi durdurma kararı almıştı.

Söz konusu ödemenin iptali kararının, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın ABD ile yapılan ve Pakistan'ın aleyhine olan anlaşmaları iptal etme açıklamasının ardından gelmesi ise dikkati çekiyor.

Başbakan Han, geçen cuma yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin adil olmayan isteklerinin artık kabul edilmeyeceğini ve önceki hükümetler tarafından Pakistan'ın aleyhine yapılan anlaşmaların iptal edileceğini söylemişti. Han, hangi anlaşmaların iptal edileceğini ise belirtmemişti.

Trump yönetimi daha önce de Pakistan'a yapılacak maddi yardımı kesmişti. Ocak ayında ABD'den yapılan açıklamada, Pakistan'ın bazı terör örgütleri için güvenli bölge olduğu ve bu örgütlerin Afganistan'da saldırılarda bulunduğu iddia edilmişti.

Bu dönemde de Pakistan'a yapılacak 255 milyon dolarlık askeri yardımın ödemesi durdurulmuştu.

Pakistan haziran ayında da "Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF)" tarafından teröre destek verdiğine ilişkin iddialar neticesinde gri listeye alınmıştı.

FATF'nin 37 üyesinden sadece Türkiye ve Çin bu karara ret oyu vermişti.

Muhabir: Behlül Çetinkaya

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kimyasal yüklü tanker çaya uçtu: 1 ölü

2018-08-29 22:02 - Asayiş

Fabrikasyon halılara rağmen dokuma tezgahını bırakmıyor

2018-08-30 17:32 - Çevre-Hayat

'Beyaz eşekleri' koruma çalışması sonuç veriyor

2018-08-28 14:32 - Çevre-Hayat

Bakanlıktan belediyelere büyük destek geliyor

2018-08-31 16:12 - Gündem

'Bir daha dünyaya gelsem yine keçeci olurdum'

2018-09-01 19:02 - Çevre-Hayat

Fethiye’de 34 kaçak göçmen ile 3 organizatör yakalandı

2018-08-30 23:02 - Asayiş

İcra zoruyla babasından alınan çocuk için başsavcılıktan açıklama

2018-08-30 18:02 - Asayiş

Şahinkaya adrenalin tutkunlarını cezbediyor

2018-08-29 19:32 - Gündem

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jailson, İstanbul'a geldi

2018-08-31 02:32 - Spor

Hamza Dağ: 'Eren Erdem ahlaksız bir kişi'

2018-09-02 01:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG ile ateşkesin 15 günlüğüne uzatıldığını açıkladı

23:08 - Dünya

Suriye yönetimi ile YPG arasında varılan ateşkesin süresi doldu

20:53 - Dünya

ABD'nin Minnesota eyaletinde ICE polisi bir kişiyi daha vurdu

20:11 - Dünya

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ABD'nin Venezuela'ya müdahalesi sebebiyle 'hala öfkeli'

21:04 - Dünya

Sudan Başsavcısı, çatışmalar nedeniyle 30 binden fazla kişinin öldüğünü tespit ettiklerini açıkladı

18:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG ile ateşkesin 15 günlüğüne uzatıldığını açıkladı

23:08 - Dünya

Türk Yıldızları eğitim uçuşlarından görüntü paylaştı

22:47 - Gündem

Alman yazar Pungs, terör örgütü YPG'nin gerçek yüzünü sosyal medya hesabından paylaştı

22:12 - Medya

Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

22:08 - Spor

Türk STK'ların Suriye'de restore ettiği Hama Halyafa Camisi ibadete açıldı

21:33 - İslam-Hayat - Şaban 1447