Alman yazar Pungs, terör örgütü YPG'nin gerçek yüzünü sosyal medya hesabından paylaştı

Alman yazar Nadine Pungs, Haziran 2025'te Suriye'nin Rakka kentini ziyaretinin ardından terör örgütü YPG'ye ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya koydu

Medya - 7 ay önce

Berlin
Nadine Pungs, sosyal medya hesabından 24 Ocak'ta yaptığı paylaşımda, Batı'da "demokratik yönetim" olarak sunulan yapının sahadaki gerçeklikle örtüşmediğini belirtti.
Pungs, uzun süre Suriye'nin kuzeydoğusundaki duruma ilişkin kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçındığını, bunun nedeninin bölgede yaşayan Arap tanıdıklarını tehlikeye atmak istememesi olduğunu aktardı. Bu kişilerin, terör örgütü YPG'den dolayı korku içinde yaşadıklarını ifade etti.
Haziran ayında Rakka'da bulunduklarını anlatan Alman yazar, gördükleri ve duyduklarının kendilerini şoke ettiğini belirtti.

Terör örgütü YPG içerisindeki kadınların başörtüsü takmadan silahlı yapılar içinde yer almasının "demokrasi" göstergesi olarak Batı kamuoyuna sunulduğuna işaret eden Pungs, buna karşın bölgedeki çocukların zorla silah altına alındığı, Arap nüfusun ayrımcılığa ve baskıya maruz kaldığı haberlerinin görmezden gelindiğini vurguladı.
Pungs, terör örgütü YPG'nin yolsuzlukları, keyfi tutuklamaları, işkenceleri, zorla alıkoymaları ve muhaliflere yönelik baskılarının Batı'daki bazı gazeteciler ve insan hakları aktivistleri tarafından dile getirilmediğinin de altını çizdi.
Arap nüfusun kendisini "kurtarılmış" değil, "işgal edilmiş" hissettiğini ifade eden Pungs, bölgede derin yoksulluk, çöp toplayan çocuklar ve ifade özgürlüğü korkusunun yaygın olduğunu kaydetti.
Pungs, Arapların, terör örgütü YPG tarafından sebepsiz yere hapse atılma korkusu yaşadıklarını, sosyal medyada eleştirel paylaşımlar yapmamaları ve yeni Suriye bayrağını dalgalandırmamaları gerektiğini, aksi takdirde büyük sorunlarla karşılaşacaklarını bildiklerini aktardı.
"Sözde insan hakları savunucuları bunları anlatmıyor çünkü bu onların iş modellerini bozar." ifadesini kullanan Pungs, gerçekliğin Batı'da çizilen tablodan çok farklı olduğuna dikkati çekti.
Suriye'nin kuzeydoğusunda demokrasi ve özgürlükten söz edilemeyeceğini belirten yazar, bunun özellikle Arap nüfus için geçerli olduğunu vurguladı.
Pungs, terör örgütü YPG'yi protesto edenlerin ya bölgeden kaçmak zorunda kaldığına ya da hapse atıldığına işaret etti.
Açıklamalarının çarpıtılmasını istemediğini özellikle belirten Nadine Pungs, eleştirilerinin "Kürtlere değil terör örgütü YPG'ye yönelik" olduğunun altını çizdi.
Yazar, mezhep veya etnik köken ayrımı gözetmeksizin tüm Suriyeliler için barış, özgürlük ve savaşsız bir gelecek temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Genç doktor kardeşler aynı hastanede hastaların hizmetinde

2026-01-21 12:23 - Çevre-Hayat

Doğum Sonrası Vajinal Rahatsızlıklar Nelerdir?

2026-01-21 11:28 - İnsan-Hayat

Uşak Araç Kiralama İle Güvenli Ve Konforlu Yolculuk

2026-01-20 14:18 - İnsan-Hayat

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkili oluyor

2026-01-18 15:37 - Çevre-Hayat

Dünyanın en fazla gelir elde eden 20 futbol kulübü açıklandı

2026-01-22 19:32 - Spor

Soğuk hava ve kar, hayatı olumsuz etkiliyor

2026-01-21 15:06 - Çevre-Hayat

Konut satışları yılı çifte rekorla kapattı

2026-01-20 15:43 - Ekonomi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı

2026-01-23 16:28 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: YPG/SDG, Suriye Kürtlerini temsil eden aktör değil

2026-01-23 21:44 - Siyaset

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Filistin meselesinin bölgesel istikrarın özü olduğu vurgusu

2026-01-21 13:28 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Medya

Spotify, yapay zekayla oluşturulan sanatçı profillerini etiketlemeye başlayacak

19:23 - Medya

Yunan Kathimerini gazetesi: Mekke Anlaşması Yunanistan'ın bölgesel planlarına zarar veriyor

18:02 - Medya

İsrail basını: 'Bölgesel savunma birimleri', ordu içinde bağımsız bir güç gibi hareket ediyor

23:57 - Medya

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya