ABD, ÖSO'nun Suriye çölünden çekilmesini istedi

ABD, Suriye'nin güneydoğusundaki çöl bölgesinde destek verdiği ÖSO gruplarının bölgeden çekilmesini istedi.

Dünya - 9 yıl önce

ANKARA

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ABD öncülüğündeki destekçilerinin "talimatı" üzerine, Suriye'nin güneydoğusunda terör örgütü DEAŞ'tan temizlediği çöl bölgesinden çekilmeye başladığını bildirdi.
Suriye'nin güneydoğusunda, ülkenin yarısından fazlasını oluşturan çöl bölgesinde etkin olan Ahmed Abdo grubunun sözcüsü Said Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD öncülüğünde kurulan, merkezi Ürdün'deki operasyon odasından (MOC) kendilerine "bölgeden çekilin" talimatı geldiğini söyledi.
Seyf, "DEAŞ'ın çekildiği alanda Şii milisler ilerlemeye çalıştı. Koalisyon onları üç kere vurdu ama hepsi ABD ve Norveç askerlerinin bulunduğu Tanif'i korumak için yapıldı. Çölde bizim çatıştığımız bölgede bize herhangi bir destek verilmedi." dedi.
Seyf, son dönemde rejim güçleri ve İran destekli milislerin Şam-Bağdat yolundan hareket ederek Suriye-Ürdün sınırına geldiklerini belirtti.

Sözcü Seyf, şöyle devam etti:

"Şu an Süveyde'nin doğusunda Suriye-Ürdün sınırında yaklaşık 130 kilometrekareye hakimler. Çok donatılmış durumdalar ve Rus desteğine sahipler. (DEAŞ ve rejim hakimiyetinden kaçan) 5 bin sivilin yaşadığı Hadalat kampını boşaltıyoruz. Sınırdaki Rakban çadır kentine taşıyoruz. Pentagon bize Tanif'e yakın olan Rakban kampının korunacağı garantisini verdi."
Bu arada Ceyşu'l Usudu'ş Şarkiye ve Ahmed Abdo gruplarına gönderilen ve basına sızdırılan mektupta, çekilme talimatının Ürdün sınırında silahtan arındırılmış bölge oluşturmak için verildiği ifade edildi.
Çölü, DEAŞ'tan temizlemişti
Humus, Dera, Süveyde ve Deyrizor illerinin bir kısmını kapsayan ve "Badiya" olarak bilinen çöl bölgesinde, ÖSO'ya bağlı iki etkin grup bulunuyor.
Güney Cephesi çatı muhalif yapı içindeki Ceyşu'l Usudu'ş Şarkiye ve Ahmed Abdo grupları, toplam bin 600 kişilik güce sahip.

Muhabir: Mohamad Misto

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Karadeniz'de balıkta yeni av sezonu başladı

2017-09-04 21:02 - Gündem

Ziraat Türkiye Kupası maçında kavga: 7 yaralı

2017-08-30 23:37 - Spor

Bahçelievler’de bayram günü dehşet: Karısını bıçaklayarak öldürdü

2017-09-02 18:27 - Asayiş

'İftira kampanyalarına rağmen yolumuza devam edeceğiz'

2017-08-31 19:27 - Siyaset

İzmir'de 160 kaçak göçmen yakalandı

2017-09-04 22:52 - Gündem

ABD, ÖSO'nun Suriye çölünden çekilmesini istedi

2017-09-06 16:02 - Dünya

İsrail askerleri 3 Filistinliyi gözaltına aldı

2017-08-31 00:37 - Dünya

Lucescu: Yapılan hataların kasıtlı olduğunu düşünüyorum

2017-09-04 23:37 - Spor

Barcelona'dan Coutinho açıklaması

2017-09-02 19:37 - Spor

Fenerbahçe'den Ben Arfa açıklaması

2017-08-31 19:58 - Spor

İlgili Haberler

Kolombiya'da depremde hayatını kaybedenler için 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi

15:42 - Dünya

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Rusya'dan Telegram ve Google'a 26 milyon ruble ceza

14:02 - Dünya

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Günün Manşetleri

MSB: F-16 uçağımız, eğitim uçuşu sırasında Yalova'da kaza kırıma uğramış, pilotumuz atlayarak k

15:52 - Gündem

MSB: Yalova'da F-16 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı

15:47 - Gündem

Kolombiya'da depremde hayatını kaybedenler için 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi

15:42 - Dünya

AB'de ömrünü tamamlayan araçlara yönelik yeni kurallar yürürlüğe giriyor

15:37 - Ekonomi

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi