?>

'ABD'nin yasa tasarısı müttefiklik ruhuna doğrudan ters düşmektedir'

İletişim Başkanı Altun, "ABD Temsilciler Meclisinin Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit eden yasa tasarısı stratejik müttefiklik ruhuna doğrudan ters düşmektedir." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Ankara

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi'nde Barış Pınarı Harekatı gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin yasa tasarısının ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesine tepki gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi, Ermeni tasarısını kabul etti

"ABD Temsilciler Meclisinin Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit eden yasa tasarısı stratejik müttefiklik ruhuna doğrudan ters düşmektedir." ifadesini kullanan Altun, tasarının, ABD yönetimi ile Türkiye'nin 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediği bir zamana denk gelmesinin ABD hükümetinin bir politikasının da ihlali olduğunu belirtti.

Terör örgütünü korumak için NATO müttefikine yaptırım uygulamaya kalkmayı stratejik bir vizyonsuzluk ve sahadaki gerçeklerden kopuş olarak tanımlayan Altun, şunları kaydetti:

"Bu yasa tasarısı, Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadele etmedeki kararlılığını engelleyemez, yalnızca ikili ilişkilerimizin geleceğini tehdit altına alır ve bu ilişkilere zarar verir. İlişkilerimize zarar vermeye yönelik bu girişimlerin, mevcut ikili iş birliğimizin birçok alanında uzun vadede zararlı sonuçları olacaktır. Bütün uluslararası platformlarda meşru güvenlik endişelerimizi dile getirmeye, uluslararası güvenlik ve bölgemizde barış için terörün bütün türleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz."

"Bu bölgede yüzlerce yıldır hep beraber yaşıyoruz"

Altun, ABD Temsilciler Meclisinde 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesine ilişkin ise oylanan yasa tasarısının ABD-Türkiye ilişkilerine değer veren herkes adına endişe verici bir gelişme olduğunu bildirdi.

Tasarıya "evet" oyu verenlerin çalkantılı bir bölgede, stratejik açıdan kritik ilişkilerin kötüye gitmesinden de sorumlu olacağını vurgulayan Fahrettin Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni topluluğuna baş sağlığı dilemiş ve üzüntülerini iletmişti. Kendisi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı'nda olanları araştıracak bir tarih komisyonu kurulmasını istediğini de dile getirmişti. Siyasi amaçlar uğruna tarihin siyasileştirilmesi kabul edilmez bir durumdur. Ermeni kardeşlerimize, tarihlerini, iç siyasi hesapların bir aracı haline getirmemeleri yönünde çağrı yapıyoruz. Bu bölgede yüzlerce yıldır hep beraber yaşıyoruz. Bölgemize hali hazırda oldukça fazla acı yaşatmış olan dış güçlerin müdahalelerinin, ilişkilerimize faydası olmayacağını tarih bize öğretmiştir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Metrelerce uzaklıktaki evine dönmek istiyor

2019-10-24 15:47 - Çevre-Hayat

'Küresel güçlerin önünde diz çökmemeliyiz'

2019-10-25 15:17 - Dünya

Webrazzi Summit 2019

2019-10-23 14:41 - Ekonomi

TBMM Başkanı Şentop Fransız mevkidaşlarıyla görüştü

2019-10-25 01:22 - Dünya

Kuzey Makedonya'daki azınlıkların sesi Anadolu Ajansı

2019-10-26 02:52 - Medya

Galatasaray derbide Beşiktaş deplasmanında

2019-10-26 13:51 - Spor

29 Ekim Farkındalık Koşusu İstanbul'dan başladı

2019-10-27 17:21 - Genel

Denizdeki plastiklerden Coca-Cola şişesi üretildi

2019-10-24 16:23 - Genel

'Türkiye-ABD ilişkilerinde yumuşama dönemine girebiliriz'

2019-10-24 16:37 - Gündem

Konyaspor'un geleceği bu tesiste yetişiyor

2019-10-25 15:02 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

18:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü

18:13 - Siyaset

Türkiye'nin TDT Temsilciliğine atanan Büyükelçi Ekici, güven mektubunu sundu

17:52 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin yeni yasama yılı açılışına katılmamasına tepki

15:43 - Siyaset

AKPM'den Gazze'deki yıkıcı insani durumun son bulması çağrısı

11:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye'den Trump'ın Gazze'de ateşkes planına Hamas'ın verdiği cevapa ilişkin aç

02:18 - Gündem

Anket: ABD'de halkın yüzde 59'u İsrail'e karşı olumsuz görüş taşıyor

00:27 - Dünya

Türk Devletleri İşbirliği Günü'nde İstanbul ve Ankara'daki bazı köprü ve binalar turkuaza büründü

00:12 - Çevre-Hayat

İspanya ve Portekiz'de Nisan ayındaki elektrik kesintisi 'türünün ilk örneği' olarak kaydedildi

00:12 - Dünya

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

23:58 - Gündem