?>

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi'nden 'canlı kalkan'a kınama

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, sivillerin canlı kalkan olarak kullanılmasını “barbarca bir uygulama” ve “savaş suçu” olarak nitelendirdi.

Dünya - 7 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, sivillerin "canlı kalkan" olarak kullanılmasının, Ortadoğu'da “ciddi boyutlara” ulaştığını söyledi.

Haley, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Irak, Lübnan, Suriye ve Yemen'de masum halkın arkasına saklanan militanları suçlayarak, "İran'ın, masum sivillerin bedenlerinin arkasında savaşan bu gruplardan çoğunu koruduğunu" ileri sürdü.

Sivillerin "ya askeri altyapıyı korumak üzere kalkan olarak kullanıldıklarını ya da onların amaçlarına uluslararası medyada destek sağlamak için kurban edildiklerini" belirten Haley, "her iki şekilde de masum sivillerin çapraz ateş altında kaldığını ve gayri meşru askeri ve siyasi amaçlar için sömürüldüğünü" ifade etti.

Haley, sivillerin canlı kalkan olarak kullanılmasını “barbarca bir uygulama” ve “savaş suçu” olarak adlandırarak, "Güvenlik Konseyi'nin, insanlık adına bu tehdidi ele almak için sesinin yükseltmesi gerektiğini" vurguladı.

Diğer yandan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov da BM Güvenlik Konseyi'nde, İsrailliler ile Filistinliler arasındaki barış beklentilerinin artan gerilimle daha da uzağa kaydığını ifade ederek, dünyanın, İsrail ve Filistin arasında "yeni bir savaşı engellemek için mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini" belirtti.

Mladenov, Suriye'de, Yemen'de ya da Gazze'de olsun, Ortadoğu'daki herhangi bir çatışma için askeri çözümünün olmadığını vurguladı.

Muhabir: Zehra Ulucak

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti MKYK toplantısı başladı

2018-04-24 19:13 - Genel

Türkiye'den ABD'nin 2017 İnsan Hakları Raporuna tepki

2018-04-22 12:32 - Gündem

O bag çantaları, Boyner mağazalarında

2018-04-24 18:06 - Ekonomi

Jandarmadan 'barkod okuyucu cihazla' uygulama

2018-04-21 00:02 - Gündem

'Yeni dönemde güçlü Türkiye'yi oluşturmak mecburiyetindeyiz'

2018-04-20 12:32 - Siyaset

'Geleceğin turizmcileri bu otelde yetişiyor'

2018-04-23 15:02 - Gündem

Biret'in 60 yıllık stüdyo kayıtları tek eserle dünya piyasasında

2018-04-20 16:02 - Kültür Sanat

'Türkiye'de 4 bin 990 kişi 100 yaşından büyük'

2018-04-21 23:32 - Çevre-Hayat

Midilli'de sığınmacılara saldırı

2018-04-23 19:52 - Dünya

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi'nden 'canlı kalkan'a kınama

2018-04-27 03:32 - Dünya

İlgili Haberler

Kirk suikastı sonrası ABD'li seçmenlerin yüzde 79'una göre "ülke siyasi krizde"

15:02 - Dünya

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan Türk vatandaşlarına seyahat ve yatırım daveti

14:57 - Dünya

Almanya 8 Ağustos'tan itibaren İsrail'e herhangi bir silah satışını onaylamadı

14:12 - Dünya

Reuters ve AP, Gazze'de öldürülen muhabirleri için "açıklama" çağrısını yineledi

14:08 - Dünya

KKTC'de liselerde başörtüsünü serbest bırakan tüzüğü Anayasa Mahkemesi iptal etti

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında soruşturma açtı

15:17 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 178,9 milyar dolara yükseldi

15:13 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dil Bayramı mesajı

15:08 - Gündem

Kirk suikastı sonrası ABD'li seçmenlerin yüzde 79'una göre "ülke siyasi krizde"

15:02 - Dünya

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan Türk vatandaşlarına seyahat ve yatırım daveti

14:57 - Dünya