?>

ABD: İsveç, Finlandiya ve Türkiye anlaşmazlıkları kendi arasında halletmeli

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

New York

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerini güçlü bir biçimde desteklediklerini ancak diğer taraftan Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında halledilmesi gerektiğini savundu.

Kirby, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusundaki endişelerinin farkında olduklarını belirterek, bu husustaki müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

- İsrail-Filistin gerginliği

İsrail ile Filistin arasında son dönemde artan gerginliğe de değinen Kirby, İsrail'in operasyonları sırasında sivillerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını aktararak, "Gerilimin daha da tırmanmasına neden olan her türlü eylemi kınıyoruz." dedi.

Kirby, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria'ya gerçekleştirdiği ziyarette bölgede tansiyonun düşürülmesi yönünde de görüşmeler yapacağını kaydetti.

- Ukrayna'nın F-16 talebi

Ukrayna'nın F-16 taleplerine ilişkin bir soruya ise Kirby, Ukraynalıların kendilerini savunmak için böyle bir taleplerinin bulunmasının sürpriz olmadığını ifade etti. "Onları bu konuda suçlayamazsınız." diyen Kirby, yeni bir yardıma ilişkin duyuracak bir bilginin olmadığını söyledi.

Kirby ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü 24 Şubat'ta Ukrayna'yı ziyaret edebileceğine ilişkin haberlerle ilgili ise Başkan'ın ziyaret takvimiyle ilgili bilgi veremeyeceğini aktardı.

Rusya'nın Afganistan'daki Taliban yönetiminden ABD'nin işgal sonrası bıraktığı silahları almak istediğine yönelik soru üzerine ise Kirby, bunu doğrulayacak bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erciyes, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'na hazırlanıyor

2023-01-22 12:14 - Spor

Kanada'da 66 yeni potansiyel çocuk mezarı daha tespit edildi

2023-01-26 09:18 - Dünya

Azerbaycanlı Milletvekili Iskanderov: Azerbaycan, İran'ı her zaman dost bir ülke olarak görmüştür! -İrade Celil bildiriyor-

2023-01-24 07:07 - Özel Haber

Tarım bakanlarından "küresel gıda güvenliği" çağrısı

2023-01-21 19:33 - Ekonomi

ABD: İsveç, Finlandiya ve Türkiye anlaşmazlıkları kendi arasında halletmeli

2023-01-27 20:40 - Dünya

Bosna Hersek'te yeni hükümet 115 günün ardından kuruldu

2023-01-25 18:39 - Dünya

Lider Galatasaray, Giresun deplasmanında

2023-01-27 09:54 - Spor

Brent petrolün varil fiyatı 87,77 dolar

2023-01-27 11:03 - Ekonomi

Trabzonspor'un genç oyuncusu Abdülkadir Ömür'ün Avrupa hayali

2023-01-25 12:21 - Spor

Yunanistan'da hükümet dinleme skandalı nedeniyle güven oylamasına gidiyor

2023-01-25 18:48 - Dünya

İlgili Haberler

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya darbe girişimi suçundan 27 yıl 3 ay hapis cezası veri

03:03 - Dünya

Trump'tan Rusya'nın Polonya hava sahasını ihlal etmesine 'hata olmuş olabilir' yorumu

01:28 - Dünya

İsrail’in Yemen'in başkenti Sana ile Cevf kentine hava saldırılarında ölü sayısı 46'ya çıktı

01:22 - Dünya

İran: Zenginleştirilmiş uranyum stokları bombalanan tesislerin altında kaldı

01:17 - Dünya

Trump yönetimi, mahkemeden Cook'un Fed'de kalmasına izin veren kararı durdurmasını istedi

23:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaeli'de lojistik deposunda çıkan yangına müdahale ediliyor

06:48 - Gündem

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya darbe girişimi suçundan 27 yıl 3 ay hapis cezası veri

03:03 - Dünya

Futbolda birinci transfer dönemi bugün bitiyor

01:37 - Spor

Trump'tan Rusya'nın Polonya hava sahasını ihlal etmesine 'hata olmuş olabilir' yorumu

01:28 - Dünya

İsrail’in Yemen'in başkenti Sana ile Cevf kentine hava saldırılarında ölü sayısı 46'ya çıktı

01:22 - Dünya