?>

ABD: İsveç, Finlandiya ve Türkiye anlaşmazlıkları kendi arasında halletmeli

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerini güçlü bir biçimde desteklediklerini ancak diğer taraftan Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında halledilmesi gerektiğini savundu.

Kirby, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusundaki endişelerinin farkında olduklarını belirterek, bu husustaki müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

- İsrail-Filistin gerginliği

İsrail ile Filistin arasında son dönemde artan gerginliğe de değinen Kirby, İsrail'in operasyonları sırasında sivillerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını aktararak, "Gerilimin daha da tırmanmasına neden olan her türlü eylemi kınıyoruz." dedi.

Kirby, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria'ya gerçekleştirdiği ziyarette bölgede tansiyonun düşürülmesi yönünde de görüşmeler yapacağını kaydetti.

- Ukrayna'nın F-16 talebi

Ukrayna'nın F-16 taleplerine ilişkin bir soruya ise Kirby, Ukraynalıların kendilerini savunmak için böyle bir taleplerinin bulunmasının sürpriz olmadığını ifade etti. "Onları bu konuda suçlayamazsınız." diyen Kirby, yeni bir yardıma ilişkin duyuracak bir bilginin olmadığını söyledi.

Kirby ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü 24 Şubat'ta Ukrayna'yı ziyaret edebileceğine ilişkin haberlerle ilgili ise Başkan'ın ziyaret takvimiyle ilgili bilgi veremeyeceğini aktardı.

Rusya'nın Afganistan'daki Taliban yönetiminden ABD'nin işgal sonrası bıraktığı silahları almak istediğine yönelik soru üzerine ise Kirby, bunu doğrulayacak bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

20 Ocak Bakü katliamı ve şehitleri Moskova'da anıldı -Fuad Safarov bildiriyor-

2023-01-20 22:41 - Özel Haber

İğne ipliği 67 yıldır elinden düşürmüyor

2023-01-22 14:33 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

2023-01-24 15:54 - Gündem

Diyarbakır'da geciken yağışlar göl ve göletlerde kuraklık riskine neden oldu

2023-01-27 13:59 - Çevre-Hayat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İZBAN için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı

2023-01-27 13:55 - Ekonomi

Aşırı sağcı İsrailli Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdüreceğini söyledi

2023-01-25 12:35 - Dünya

Türk bilim insanı Prof. Dr. Özsoy, iklim değişikliğinin Antarktika'daki etkilerini anlattı

2023-01-26 11:48 - Gündem

İsviçre'deki Türk toplumu, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını İsveç Büyükelçiliği önünde p

2023-01-26 19:34 - Dünya

Elektrik kesintilerinin zirve yaptığı Şam'da muma rağbet arttı

2023-01-24 12:39 - Dünya

Galatasaray ve Okan Buruk rekorlar için sahaya çıkıyor

2023-01-27 11:22 - Spor

İlgili Haberler

ABD'de, göçmenlerin tutulduğu merkezin önünde protesto düzenlendi

09:02 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Avrupalı yetkililerle Ukrayna'da ateşkes ve barış sürecini görüştü

08:37 - Dünya

İsrail askerleri tank ve zırhlı araçlarla Lübnan topraklarını ihlal etti

00:53 - Dünya

Ukrayna: Rusya'nın savaşı bitirmesi gerekecek ve bunu erken yapması daha iyi olacak

23:22 - Dünya

Rusya: Batı, Ukrayna ordusuna nefes aldırmak için 30 günlük ateşkes istiyor

23:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar ABD ve Çin'in tarife indirim uzlaşısı sonrasında pozitif seyrediyor

09:12 - Ekonomi

Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde yarın Trabzonspor ile karşılaşacak

09:07 - Spor

ABD'de, göçmenlerin tutulduğu merkezin önünde protesto düzenlendi

09:02 - Dünya

Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık operasyonlarında 41 şüpheli tutuklandı

08:57 - Asayiş

FSM Köprüsü, Engelliler Haftası dolayısıyla mavi renge büründü

08:52 - Çevre-Hayat