?>

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan küçük bankalara destek sinyali

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, küçük bankaların yayılma riski olan mevduat çıkışlarıyla karşılaşmaları halinde müdahale edebileceklerini ifade etti.

Ekonomi - 2 yıl önce

Washington

Yellen, Amerikan Bankacılar Birliği'nin (ABA) zirvesinde ABA Başkanı Rob Nichols'un sorularını yanıtladı.

Bankacılık sektöründeki son gelişmelerin sorulması üzerine Yellen, "Bankacılık sistemimiz, biraz baskı altına girmesine rağmen sağlam." yanıtını verdi.

"Halk bankacılık sistemimize güvenmeli"

Yellen, yaşananların 2008 finansal krizinden farklı olduğunu söyledi. 2008'de bir "ödeme gücü krizi" olduğunu dile getiren Yellen, son yaşananların ise "bulaşıcı bir bankadan kaçış" olduğunu aktardı.

Federal hükümetin gerektiğinde finansal istikrar risklerini azaltacak adımlar atmaya kararlı olduğunu gösterdiklerini kaydeden Yellen, "Attığımız her adım, kamuoyuna bankacılık sistemimizin dayanıklı olduğu ve bankacılık sisteminin arkasında durduğumuz konusunda güvence vermeye yönelikti." dedi.

Yellen, "Halk bankacılık sistemimize güvenmeli ve niyetimiz gelecek günlerde ve haftalarda ihtiyatlı olmak." diye konuştu.

"Denetim ve düzenlemede bazı ayarlamaların gerekli olup olmadığını değerlendirmek için zaman var"

Küçük bankaların yayılma riski olan benzer zorluklarla karşılaşması halinde duruma müdahale edebileceklerini belirten Yellen, koşulları yakından izlediklerini, federal ve eyalet düzenleyicilerinin yanı sıra birçok bankayla iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Yellen, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bankaların ihtiyacı olan likiditeyi sağlayabileceğinden emin olunması gerektiğini vurguladı.

Düzenleme değişikliklerine karar vermek için çok erken olduğuna işaret eden Yellen, "Krizin temel nedenlerini ele almak için denetim ve düzenlemede bazı ayarlamaların gerekli olup olmadığını değerlendirmek için zaman var." dedi.

Yellen, bu düzenlemelerin ne olabileceği konusunda spekülasyonda bulunmak istemediğini belirterek, bankacılık sistemini istikrara kavuşturmaya ve mevduat sahiplerinin güvenini kazanmaya odaklandığını kaydetti.

Borç limiti konusunda son dakikaya kadar beklenmemeli mesajı

Borç limitine ilişkin sorulara da yanıt veren Yellen, "Kongre'nin borç limitini artırmak veya askıya almak için harekete geçmesinin son derece gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Yellen, "Bunu yapmak için son dakikaya kadar bekleme konusunda gerçekten endişeleniyorum." diye konuştu.

Borç limiti krizinin 2011'de son dakikaya bırakılmasının ABD'nin kredi notunun düşmesine neden olduğunu hatırlatan Yellen, borç limitini artırmamanın felaket olacağına inandığını yineledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'da selin ardından başlatılan aramada bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

2023-03-20 21:03 - Asayiş

Eyüp Sultan Camisi gül suyuyla temizlendi

2023-03-21 15:08 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Küresel piyasalar yeni haftaya tedirgin başladı

2023-03-20 09:07 - Ekonomi

Baharı müjdeleyen leylekler Bilecik'teki sulak arazilerde konakladı

2023-03-18 16:37 - Çevre-Hayat

İskenderun'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı

2023-03-21 13:07 - Gündem

YSK'nın Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'ne ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

2023-03-20 10:48 - Gündem

Afetzede emekli öğretmen ailesiyle KYK yurdunda depremi unutmaya çalışıyor

2023-03-19 11:47 - Çevre-Hayat

Malatya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2023-03-18 11:52 - Gündem

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasıyla fiyatların gevşemeye devam etmesi bekleniyor

2023-03-15 15:35 - Ekonomi

Avustralya'da bir finans şirketinin 330 bin müşterisinin verileri siber saldırıyla çalındı

2023-03-18 15:57 - Dünya

İlgili Haberler

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

13:13 - Ekonomi

Panasonic 10 bin kişiyi işten çıkaracak

12:43 - Ekonomi

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

12:28 - Ekonomi

e-Devlet'ten kira sözleşmesi hizmeti emlakçıların da kullanımına açıldı

12:23 - Ekonomi

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Çakmak: Amacımız kuvvetli bir şekilde net karı devam ettirmek

12:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

"Pusula: İnsanlığın Ortak Yönü" gençlik projesi İstanbul'da tanıtıldı

13:42 - Gündem

İspanya'da İberia Express'ten sonra Air Europa da İsrail uçuşlarını iptal etti

13:38 - Dünya

SOLOTÜRK, Fırat Üniversitesinin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla gösteri uçuşu yaptı

13:33 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: AP'nin Türkiye raporu ortak gelecek vizyonuna katkı sunmaktan uzaktır

13:28 - Siyaset

Danimarka Başbakanı Frederiksen: Bir müttefike karşı casusluk yapamazsınız

13:22 - Dünya