?>

ABD: Gazze'de hastaneler ve personeli daha fazla riske atılmamalı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de hastaneler ve sağlık personelinin daha fazla riske atılmaması gerektiğini söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Gazze'deki Endonezya Hastanesi çevresinde artan saldırılarıyla ilgili Kirby, "Bu konuda çok açık olduk. Orada hastalarımız var, sağlık personelimiz var, hayatları tam anlamıyla risk altında olan masum insanlar var. Şu anda olduklarından daha fazla riske atılmamalılar." dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle hastanede mahsur kalan sivillerin varlığına dikkat çeken John Kirby, "Bu yüzden hastanelerde çatışma görmek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Kirby, "Hamas'ın söz konusu hastaneyi (Endonezya Hastanesi) ne ölçüde kullanıp kullanmadığı konusunda spesifik bir istihbarata sahip değilim." diye konuştu.

Haaretz gazetesinin iddiasına karşı İsrail'i savundu

Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Haaretz gazetesinin 7 Ekim'de Nova Müzik Festivali'nde ölenlerle ilgili iddiasına ilişkin İsrail'i savundu.

Kirby, festivalde çok sayıda kişinin İsrail'in açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği iddiasının yer aldığı gazete haberinin "doğru olmadığını" ileri sürdü.

Herhangi bir kanıt sunmayan John Kirby, "Açıkçası doğru değil. Bir müzik festivaline kitlesel şekilde yamaç paraşütüyle iniş yapıldı. Yani İsrail'in bunda hiçbir katkısı yoktur." ifadelerine yer verdi.

Haaretz'in haberi

Haaretz gazetesi, İsrailli güvenlik yetkililerinin, Hamas'ın Gazze'den 7 Ekim'de düzenlediği saldırıya ilişkin yaptığı güvenlik değerlendirmesiyle ilgili bilgi vermişti.

Hamaslıların sorgu kayıtlarına ve polisin olayla ilgili soruşturmasına dayanan üst düzey İsrailli güvenlik yetkililerinin değerlendirmesinde, Gazze Şeridi yakınlarında düzenlenen müzik festivali hakkında Hamas'ın önceden bilgi sahibi olmadığı belirtilmişti.

Habere göre, polis soruşturmasında, festivale katılanların çoğunun ilk silah sesi duyulmadan yarım saat önce partinin durdurulmasına karar verildiği için kaçmayı başardığı yer almıştı.

Haaretz haberinde, soruşturmanın aynı zamanda bir İsrail savaş helikopterinin Hamas üyelerine ateş açarken sivilleri de vurduğunu ortaya çıkardığını iddia ederek şu ifadelere yer verilmişti:

"Bir polis kaynağına göre, soruşturma aynı zamanda olay yerine gelen ve görünüşte oradaki teröristlere ateş açan İsrail ordusuna ait bir savaş helikopterinin de bazı festival katılımcılarını vurduğunu gösteriyor. Polise göre festivalde 364 kişi öldürüldü."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çıldır Gölü'nün çevresi karla kaplandı

2023-11-20 19:23 - Gündem

Gazze'den getirilen hastalar kendilerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

2023-11-16 18:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacer Muhterem Coşan'ın cenazesine katıldı

2023-11-14 16:37 - Gündem

Malatya'da yüzde 15 seviyesindeki hasarlı bina yıkımı 2,5 ayda yarıyı geçti

2023-11-16 12:43 - Gündem

Erzurum'daki tesiste devlet desteğiyle üretilen 360 ton balığın çoğu ihraç ediliyor

2023-11-16 13:28 - Ekonomi

Halterin efsanesi Naim Süleymanoğlu'nun rekorlarına hiçbir sporcu ulaşamadı

2023-11-15 11:53 - Çevre-Hayat

Pakistan'da hava kirliliğinin azaltılması için yapay yağmur oluşturulması planlanıyor

2023-11-18 18:58 - Dünya

Kartepe'ye kar yağdı

2023-11-18 22:47 - Çevre-Hayat

Çocuklar Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Filistin haritasına el izlerini bıraktı

2023-11-20 16:38 - Çevre-Hayat

Balıkçılar Karadeniz'deki hamsi bereketini görüntüledi

2023-11-19 15:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset