?>

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Golan Tepeleri'ni ziyaret edeceğini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Bugün Golan Tepeleri'ni ziyaret edeceğim. Bu bölgede İsrail'in egemenliğini tanıma kararı gerçeğe uygun olduğu için Başkan Trump tarafından alındı." dedi.

Genel - 5 yıl önce

KUDÜS (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, gece saatlerinde İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, Mescid-i Aksa'nın güneyinde bulunan Silvan beldesine gittiğini ve bugün de Golan Tepeleri'ni ziyaret edeceğini ifade etti.

Batı Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Pompeo, "Geçtiğimiz gece Davud (Silvan) şehrine gitme fırsatı yakaladım. Bugünse Eski Şehir'e (Doğu Kudüs) bakan bir yerde buluşuyoruz." dedi.

"ABD'nin Kudüs'ü yıllardır İsrail'in başkenti olarak tanımaması delilik"

İsrail'i "Yahudi halkının vatanı’’ olarak niteleyen Pompeo, "Kudüs şehri İsrail'in başkenti kabul edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nin bunu onlarca yıldır yapmamış olması delilik. Büyükelçiliğimizi Kudüs'e taşıdık. Bu doğru ve adil" değerlendirmesinde bulundu.

Pompeo ayrıca, "Bugün Golan Tepeleri'ni ziyaret edeceğim. Bu bölgede İsrail'in egemenliğini tanıma kararı gerçeğe uygun olduğu için Başkan Trump tarafından alındı." şeklinde konuştu.

Washington'un 19 Kasım 2019'da yayınlanan ve işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim yerlerini yasa dışı olarak nitelendirmeyen kararına işaret eden Pompeo, "Ayrıca Dışişleri Bakanlığı uzun süredir yerleşim yerleri hakkında yanlış bir görüşe sahipti ama bugün Dışişleri Bakanlığı yerleşimlerin uygun bir şekilde devam edebileceği fikrinin arkasında duruyor." ifadelerini kullandı.

Pompeo, İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesine değinerek, "İbrahim anlaşmalarının (normalleşme anlaşmaları) sürecinin devam edeceğinden eminim." dedi.

İran'a baskı sürecek

Pompeo, ABD yönetiminin İran'a baskı yapmaya sürdüreceğini de vurguladı.

İsrail ve Lübnan arasındaki su sınırlarının belirlenmesine yönelik müzakerelerin başarılı olacağına dair umudunu dile getiren Pompeo ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "İsrail'e Yaptırım ve Boykot Hareketi"ni Yahudi karşıtı bir örgüt olarak tanıdığını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Binyamin Netanyahu ise, ABD Başkanı Trump'a ve ABD yönetimine, İran'a baskı yaptığı için teşekkür etti.

Netanyahu ayrıca normalleşme anlaşmalarının Trump yönetimi sayesinde yapılabildiğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

TOGG teknolojisi MÜSİAD Expo'da

2020-11-18 16:06 - Teknoloji

Kaspersky, CYBATHLON 2020'de sporcuları destekleyecek

2020-11-17 13:58 - Genel

Filyasyon ekipleri virüsün peşini bırakmıyor

2020-11-19 15:41 - Sağlık

Havaş üst yönetimine atama

2020-11-17 15:13 - Gündem

Aksa Elektrik'te üst düzey atama

2020-11-19 15:50 - Genel

Çin mobil iletişim uydusunu fırlattı

2020-11-13 23:01 - Teknoloji

Türkiye Grand Prix'si başladı

2020-11-15 16:26 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Golan Tepeleri'ni ziyaret edeceğini açıkladı

2020-11-19 19:58 - Genel

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Büyükgümüş'ün Kovid-19 testi pozitif çıktı

2020-11-19 15:31 - Siyaset

30 yıllık müdürlük görevinde 11 vali ile çalıştı

2020-11-19 15:36 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Anket: İsrail halkının hükümete ve orduya olan güveni azaldı

16:33 - Dünya

Pakistan'da etkili olan muson yağmurları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 299'a yüksel

16:27 - Dünya

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem