?>

ABD'den 'Ketaib Hizbullah' diplomasisi

Dışişleri Bakanı Pompeo, İran'a yakınlığı ile bilinen Ketaib Hizbullah örgütünün Irak'ta koalisyon güçlerine düzenlediği saldırı ve ABD ordusunun buna verdiği cevapla ilgili olarak İsrail, Suudi Arabistan ve BAE'li liderlerle telefonda görüştü.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin Hizbullah Tugaylarının Irak ve Suriye'deki bazı hedeflerine yönelik saldırıları konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşerek bu ülkelerle "yakın iş birliği" mesajı verdi.

ABD İran'a yakınlığıyla bilinen örgütün Irak ve Suriye'deki hedeflerini vurdu

Bakanlık Sözcüsü Morgan Ortagus, Bakan Pompeo'nun Netanyahu, bin Selman ve Al Nahyan ile ayrı ayrı telefonda görüştüğünü açıkladı.

Buna göre Pompeo, Netanyahu ile görüşmesinde "İran'ın bölgede yarattığı tehdidi ve ABD'nin Suriye ve Irak'taki son saldırılarının arka planını" ele aldı.

"İran karşısında kararlı bir şekilde somut adımlar atmaya devam edeceğiz"

Pompeo, ABD'nin kendi vatandaşlarını ve bölgedeki çıkarlarını korumak için İran karşısında kararlı bir şekilde somut adımlar atmaya devam edeceğini dile getirdi.

Al Nahyan ile görüşmesinde BAE'nin ABD'ye İran'a karşı verdiği destek için teşekkür eden Pompeo, ABD ile BAE'nin aynı çizgide durduğunun altını çizdi ve iş birliğine devam edecekleri mesajını verdi.

Ketaib Hizbullah örgütünün bölgedeki faaliyetlerini ve ABD'nin Hizbullah unsurlarını hedef alan saldırılarını kapsamlı şekilde ele alan Pompeo ile bin Selman ise İran'a karşı ortak bir şekilde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

ABD'nin Hizbullah Tugaylarına yönelik saldırısı

ABD Savunma Bakanlığı dün, diplomatlarına yapılan saldırıya misilleme olarak, Hizbullah Tugaylarının, Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını duyurmuştu.

Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Hizbullah Tugayları ya da "Irak Hizbullah'ı" şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi'nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şişman Rus güzel: İsteseydim Türkiye'de günde 10 kere evlenirdim

2019-12-28 06:27 - Magazin

Iğdır'da Kızılkuş ailesi dünyanın zirvesine sporcu yetiştiriyor

2019-12-24 15:07 - Spor

Hatay'da kuvvetli sağanak nedeniyle 2 okulda eğitime yarın ara verildi

2019-12-25 02:27 - Gündem

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2020 yılı takvimi açıklandı

2019-12-30 19:52 - Spor

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Mustafa: İdlib'de büyük bir katliam yapılıyor

2019-12-24 17:23 - Gündem

Tel Abyad'da Mobil PTT şubesi açıldı

2019-12-24 22:47 - Dünya

Tekvandoculardan 2019'da 567 madalya

2019-12-26 14:22 - Spor

Şanlıurfa'nın tarihi 'kümbet evleri' turizme kazandırılacak

2019-12-24 14:47 - Kültür Sanat

Iğdır'da Kızılkuş ailesi dünyanın zirvesine sporcu yetiştiriyor

2019-12-24 17:29 - Çevre-Hayat

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' paylaşımı

2019-12-26 23:27 - Siyaset

İlgili Haberler

ABD'de Michigan Üniversitesinde Filistin'e destek vermekle suçlanan 7 öğrencinin davası dü

22:57 - Dünya

İsrail’de meclis önünde toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de işgali genişletme planını onaylayan hükümeti protesto etti

21:55 - Dünya

ABD Başkanı Trump, film endüstrisine yardım etmek istediğini söyledi

21:57 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Gazze halkının gıdaya erişimi konusunda yardımcı olacaklarını söyledi

21:48 - Dünya

İsrail savaş uçaklarının, Yemen'e hava saldırıları düzenlediği bildirildi

21:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Ardahan çiçek balı uluslararası pazar için AB yolunda

23:03 - Ekonomi

ABD'de Michigan Üniversitesinde Filistin'e destek vermekle suçlanan 7 öğrencinin davası dü

22:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ATO'ya ziyaret

22:47 - Siyaset

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın 8 puan gerisine düştü

22:37 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Devlet Başkanı Bin Zayid ile görüştü

22:18 - Siyaset