?>

ABD'deki İHA yarışmasına Türk takımları damga vurdu

Türk takımları, dünyanın dört bir yanından sınırlı sayıdaki takımın katılabildiği Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması'na damga vurdu.

Teknoloji - 7 yıl önce

ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması'na (AUVSI SUAS 2018), ABD’nin Maryland eyaleti ev sahipliği yaptı.

Ön başvuru aşamasından geçebilen sınırlı sayıda yarışmacının katılmaya hak kazandığı organizasyona, bu yıl dünyanın farklı bölgelerinden 69 üniversite takımı kabul edildi. Üniversiteler bünyesinde oluşturulan teknoloji takımlarının uluslararası yarışmalardaki başarısı giderek artan Türkiye, 5 takım ile AUVSI SUAS 2018'de yer aldı.

Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve U.C. Berkeley gibi dünyanın en iyileri arasında kabul edilen üniversitelerden gelen zorlu rakiplerle yarışan İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, ilk 10’a girerek önemli bir başarıya imza attı. İstanbul Teknik Üniversitesi takımı İTÜNOM 7, Yıldız Teknik Üniversitesi Lagari takımı ise 8'inci oldu.

Lagari aynı zamanda, yarışma tarihinin en isabetli hedef atışını gerçekleştirerek, bir rekora imza attı ve misyon kategorisini de 5'inci olarak tamamladı.

"Milli sanayi ve yerlilik çalışmalarını ileriye taşıyacaklar"

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yarışmaya katılan Türk takımlarından dördüne destek verdiklerini söyledi. Kacır, uluslararası yarışmalara katılımın Türk mühendislik öğrencileri için çok önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı.

Destekledikleri tüm Türk takımlarıyla gurur duyduklarını belirten Kacır, "Dünyada teknoloji ve mühendislik alanında güncel gelişmeleri takip eden ve okulda aldıkları teorik eğitimin ötesine geçerek sahada kendi projelerini geliştiren gençlerimiz, bugün savunma sanayisinde gerçekleştirilen milli sanayi ve yerlilik çalışmalarını ileriye taşıyacak. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu milli sistemleri üretecek kabiliyete sahip gençlerimiz, milli teknoloji hamlemizi gerçekleştirecek." diye konuştu.

Dünyanın en kapsamlı yarışmalarından

ABD Maryland'de 2002 yılından bu yana düzenlenen AUVSI SUAS, üniversite öğrencilerinin kendi geliştirdikleri insansız hava aracı sistemlerinin yarışmasına sahne oluyor.

Yarışmada katılımcılar tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdikleri otonom olarak uçabilen, navigasyon ve sensör kabiliyetlerine sahip insansız hava sistemleriyle önceden belirlenen görevleri yerine getirmek için yarışıyor.

Mühendisliğin farklı dallarından teknik bilgi ve becerilerin bir araya getirildiği yarışma, alanında dünyanın en kapsamlı yarışmaları arasında yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Angelina Jolie "Irak harabeleri"nde

2018-06-17 02:02 - Magazin

Yapı Kredi, China UnionPay ile iş birliğine gitti

2018-06-11 14:36 - Ekonomi

Öğretmen İl dışı tayin atama sonuçları sorgulama 2018 MEB Atama tayin sorgula

2018-06-12 18:27 - Eğitim

Sultangazi'de seyir halindeki özel halk otobüsünde yangın

2018-06-14 11:32 - Gündem

Koalisyondan 'Fransa-PKK/YPG iş birliği' itirafı

2018-06-18 11:11 - Genel

'Bir daha görüşmeyeceğiz' dedi sonrası dehşet

2018-06-13 02:02 - Asayiş

'Alevilik-Sünnilik gibi bir ayrımımız olamaz'

2018-06-13 03:42 - Siyaset

'İnşallah hep birlikte güçlü bir Türkiye'yi kurarız'

2018-06-18 03:02 - Siyaset

Karaman'da yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 39 yaralı

2018-06-18 08:02 - Gündem

'dan futbol alt liglerine 200 milyon liralık destek

2018-06-14 16:02 - Spor

İlgili Haberler

TEKNOFEST'in tasarım yarışmasına başvurular 15 Haziran'a uzatıldı

17:47 - Teknoloji

Milli SİHA'lar Paris AirShow'da vitrine çıkacak

16:48 - Teknoloji

Türk savunma sanayisi INDO Defence 2025'te boy gösterecek

16:07 - Teknoloji

STM, milli savunma teknolojilerini Endonezya'da sergileyecek

14:47 - Teknoloji

'LRIT' Sistemi Türk bayraklı gemilerin 'dijital kale'si oldu

14:38 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İsrail'in alıkoyduğu Madleen gemisindeki aktivistlerin avukatı Lubna Tuma, AA'ya konuştu

21:08 - Dünya

Balıkesir'de çıkan orman yangını kontrol altında

20:32 - Asayiş

Muğla'ya Kurban Bayramı'nda 246 bin 582 araç girişi gerçekleşti

19:47 - Gündem

IMF, Suriye'deki ekonomik ve finansal şartları değerlendirdi

19:38 - Dünya

İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç'ten, iki İsrailli bakana yaptırım kararı

18:58 - Dünya