?>

ABD’de Ankara protestosu

ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Dünya - 10 yıl önce

ABD’nin farklı eyaletlerinde yaşayan Türk vatandaşları, çarşamba akşamı Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırını kınamak üzere başkent Washington’da toplandı. Türkiye’nin Washington Büyükelçilik binası önünde bir araya gelen grup, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ karşıtı sloganlar attı. Saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, ardından da İstiklal Marşı’nı okudu. Grup, saldırıda hayatını kaybedenler için dua etti. MUSİAD'ın ABD Şubesi'nin Başkan Yardımcısı ve Türk- Amerikan Dernekleri Yönlendirme Başkanı İbrahim Uyar, ABD’nin belli yerlerinde yaşayan Türkler olarak vatana, bayrağa sahip çıkmak için toplandıklarını kaydederek, “Şehitlerimizin anmak, vatanımızın başı sağ olsun diye ABD’nin başkentinden Türkiye’ye destek olmak için bir araya geldik. 

Bayrağın ne kadar kutsal olduğunu çok iyi bilen vatandan uzak gurbetçileriz. Bizim için vatan, bayrak, toprak çok önemlidir” dedi. Uyar, Batılı devletlerden ve ABD’den Türkiye’ye destek olmalarını ve bölgede Türkiye’yi yalnız bırakmamalarını isteyerek, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu, terörle mücadele edebileceğini ve DAEŞ gibi bir terör örgütünü bitirmek için PYD gibi bir başka bir terör örgütü ile terör örgütü ile ittifak kurmanın bölgede başka sorunlara yol açacağını kaydetti. “Yanlış siyasetten bir an evvel vazgeçip Türkiye’ye tam destek olmalarını bekliyoruz. PKK gibi PYD, YPG bir terör örgütüdür. Kesinlikle ne Suriye’deki, ne Irak’ta ne Türkiye’deki Kürtleri temsil etmiyorlar. Biz birlik beraberlik olursak terörü bitiririz” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyesi Günay Evin de, Türkiye’ye dayanışmayı ifade etmeye, teröre karşı mücadelede destek olmak için ve üzüntüleri, baş sağlığı dileklerini iletmeye geldiklerini kaydetti.

ABD’de yaşayan Bengi Su ise çok büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bu patlamanın olduğu yerin çok yakınında oturuyordum. Şu an orada olabilirdik ve şuan uzakta olmak acımızı hafifletmiyor. Buradan bir şey yapamıyor olmak aslında yüreğimizi daha çok dağlıyor. Ben de ABD’deki ve dünyadaki Türklerin birlik olması gerektiğini ve sesimizi daha fazla duyurmamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Kaynak: IHA

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

İşte o DAEŞ militanları!

2016-02-16 17:32 - Asayiş

PKK’nın kuryesi ’Zagros’la yakalandı

2016-02-19 19:54 - Asayiş

Skorsky ve Turkhackteam, NASA’yı hackledi

2016-02-15 22:03 - Medya

Çipras: 'Türkiye üzerinden gelen mülteci akını durdurulmalı'

2016-02-16 19:04 - Dünya

Yaralı güvenlik güçleri şehit oldu

2016-02-18 17:30 - Genel

Ofisi bastılar: 63 bin liralık saati gaspla aldılar!

2016-02-19 12:04 - Dünya

Arapça ’Türkiye yalnız değildir’ etiketine rekor paylaşım

2016-02-19 18:03 - Genel

Terör saldırısının küçük mağdurundan iyi haber

2016-02-19 18:24 - Genel

300 lira kazanç 3 bin 346 liralık kaçak elektrik

2016-02-15 16:20 - Ekonomi

Muharrem Usta: Lucescu gelirse Hami de...

2016-02-20 00:33 - Spor

İlgili Haberler

Suriye yönetimi ile YPG arasında varılan ateşkesin süresi doldu

20:53 - Dünya

ABD'nin Minnesota eyaletinde ICE polisi bir kişiyi daha vurdu

20:11 - Dünya

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ABD'nin Venezuela'ya müdahalesi sebebiyle 'hala öfkeli'

21:04 - Dünya

Sudan Başsavcısı, çatışmalar nedeniyle 30 binden fazla kişinin öldüğünü tespit ettiklerini açıkladı

18:12 - Dünya

Trump, Çin ile anlaşma yapması halinde Kanada'yı yüzde 100 tarifeyle tehdit etti

18:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Türk Yıldızları eğitim uçuşlarından görüntü paylaştı

22:47 - Gündem

Alman yazar Pungs, terör örgütü YPG'nin gerçek yüzünü sosyal medya hesabından paylaştı

22:12 - Medya

Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

22:08 - Spor

Türk STK'ların Suriye'de restore ettiği Hama Halyafa Camisi ibadete açıldı

21:33 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Enerji Bakanı Bayraktar, Türkiye-Libya 22. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na başkanlık etti

21:05 - Siyaset