?>

ABD, Çin'in askeri gücünü artırma çabalarına karşı diplomatik adımlar atıldığını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in dünya genelinde askeri güç kapasitesini artırma çabalarını engellemeye yönelik diplomatik adımlar attıklarını söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Channel News Asia'nın haberine göre, Blinken, Pekin'e yapacağı ziyaret öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Blinken, Çin'in Küba'daki casusluk eylemlerinin, Pekin hükümetinin yurt dışındaki varlığını genişletmeye yönelik küresel çabasının parçası olduğunu savundu.

Çin'in dünya genelinde askeri güç kapasitesini artırma çabalarını engellemeye yönelik diplomatik adımlar atıldığına işaret eden Blinken, eski başkan Donald Trump yönetiminin, Çin'in Küba'daki istihbarat toplama faaliyetlerinden haberdar olduğunu ancak bunu engelleme konusunda "yeterince ilerleme kaydetmediğini" ifade etti.

Blinken, Küba'daki gelişmeler de dahil olmak üzere Çin'in askeri gücünü geliştirmek için kurduğu denizaşırı lojistik ve üs altyapısını genişletme çabaları hakkında bilgilendirildiğini de sözlerine ekledi.

Joe Biden'ın, ekibine, Çin'in iletişimde olduğu devletlerle doğrudan ilişki kurma talimatı verdiğini söyleyen Blinken, "Sessizce ve dikkatlice bu yaklaşımı uyguluyoruz. Attığımız her adımı açıklayamam ancak strateji diplomasiyle başlar." dedi.

Çin'in ABD'yi izlemek için Küba'da üs kuracağı iddiası

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin, "yüksek derecede gizli istihbarata aşina ABD'li yetkililere" dayandırdığı haberinde, Çin'in, Küba'da elektronik bir gizli dinleme tesisi kurmak üzere Havana ile gizli anlaşmaya vardığı öne sürülmüştü.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Çin'in Küba'da "gizli bir dinleme tesisi" kurmak için Havana yönetimiyle "prensipte anlaştığı"yla ilgili haberleri yalanlamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon İstanbul'da belli olacak

2023-06-09 09:22 - Spor

Miçotakis'e göre Yunanistan'ın karşısında büyük ve öngörülemez bir komşu var

2023-06-07 16:49 - Dünya

Hatay'da yapımı tamamlanan 200 prefabrik iş yerinin anahtarı teslim edildi

2023-06-08 16:33 - Gündem

Amasya'da heyelan kameraya yansıdı

2023-06-06 16:49 - Gündem

Merkez Bankası Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan atandı

2023-06-09 01:38 - Ekonomi

Kanada Merkez Bankası faiz oranını 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı

2023-06-07 18:33 - Ekonomi

Kurban Bayramı rezervasyonlarında yüzde 30 artış

2023-06-08 14:38 - Ekonomi

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

2023-06-11 14:10 - İnsan&Hayat

Ukrayna: Kahovka Barajı'nın vurulması sonucu selde ölenlerin sayısı 10'a çıktı

2023-06-12 15:57 - Dünya

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 5 ayda 287 milyar lirayı aştı

2023-06-06 13:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

İran ile ABD arasında 3 Mayıs'ta yapılacak nükleer görüşme ertelendi

17:52 - Dünya

İspanya'da hükümetin kurduğu komisyon elektrik kesintisinin nedenini araştırıyor

17:27 - Dünya

UAD'de Norveç, İsrail'in Gazze'ye ablukasının vicdansızca ve yasa dışı olduğunu vurgu

17:18 - Dünya

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi öldü

17:13 - Dünya

İsveç'te 1 Mayıs gösterilerinde yüzlerce kişi İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti

16:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır ve Tunceli'de fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

18:42 - Gündem

Diyarbakır'da fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

18:17 - Gündem

İran ile ABD arasında 3 Mayıs'ta yapılacak nükleer görüşme ertelendi

17:52 - Dünya

Minguzzi davasına ilişkin bilirkişi raporuna ulaşıldı

17:47 - Gündem

AA ile YTB arasında işbirliği anlaşması imzalandı

17:42 - Gündem