?>

"Potanın Perileri" Avrupa Şampiyonası'nda adım adım ilerlemek istiyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Tilbe Şenyürek ile Olcay Çakır Turgut, 2023 Avrupa Şampiyonası'nda hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemek istediklerini söyledi.

Spor - 2 yıl önce

İstanbul

"Potanın Perileri", 15-25 Haziran'da İsrail ve Slovenya'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdürüyor. Milli takım, D Grubu'nda Sırbistan, Macaristan ve Slovakya ile mücadele edecek.

Milli basketbolcular Tilbe Şenyürek ile Olcay Çakır Turgut, hazırlık süreci ve şampiyonadaki hedefleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Tilbe Şenyürek, "Enerjimiz çok güzel. Genç bir takımız. Herkes çok istekli. Uzun zamandır bu kadar dinamik bir takımla çalışmamıştım. Bu, çok heyecan verici. Güzel şeyler olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Grupta önemli takımlarla mücadele edeceklerine vurgu yapan 28 yaşındaki basketbolcu, "Biz de ekol olmak istiyoruz. Türk bayrağını arkamıza aldığımız enerjiyle maçları kazanmamız gerekiyor. Çok fazla taktikle işimizin olacağını düşünmüyorum. Zor bir maçla (Sırbistan) başlayacağız ama ilk müsabakalar her zaman sürpriz olur. Bunu avantaja çevirebiliriz. İyi bir başlangıç yapabilirsek devamının gelebileceğini düşünüyorum. Öncelikli amacımız olimpiyat elemelerine gitmek. Her şeyi adım adım düşünüyoruz. Hedefimiz gruptan çıkarak çeyrek final vizesi alabilmek. Daha sonra ise elemeleri geçerek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmak." şeklinde görüş belirtti.

Fotoğraf: Elif Öztürk Özgöncü/AA

"Herkes başarıya çok aç"

Genç ve dinamik oyunculara sahip olduklarını aktaran Tilbe Şenyürek, kadro istikrarı sağlandığı takdirde önemli başarılar elde edeceklerine inandığını ifade etti.

Uzun yıllardır milli takımda forma giydiğini ancak ilk kez bu kadar heyecanlandığını belirten Tilbe, "Başarılı günlerimize döneceğimize kesinlikle inanıyorum. Kemikleşip uzun bir süre boyunca belli bir kadronun istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bunun için herkes süre bulabileceği takımda oynamalı ki milli takıma hazır gelebilelim. Kulüplerimizde milli takıma hazırlanmamız gerekiyor. Takımda bir ışık var. Genç bir kadroya sahibiz. Herkes başarıya çok aç. Bu, umut verici ve yıllardır ilk kez bu kadar heyecanlıyım. İnşallah çok güzel şeyler olur." değerlendirmesinde bulundu.

Olcay Çakır Turgut: "Jenerasyon değişikliğiyle ayağa kalkacağız"

Milli basketbolcu Olcay Çakır Turgut, jenerasyon değişikliğiyle eski başarılı günlere döneceklerine inandığını söyledi.

Takımlarında yeterli süreyi bulabilen oyuncuların milli takımda yer almasının önemine değinen 29 yaşındaki basketbolcu, "Umuyorum ki eski başarılı günlere döneceğiz. Yetenekli genç oyuncular aramıza katılıyor. Oynayan oyuncuların milli takıma katılması çok önemli. Çok mutlu oluyorum. Takımlarında oynamak milli takımda başarı demek. Bu jenerasyon değişikliğiyle ayağa kalkıp eski milli takımı görebileceğiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonada Avrupa'nın en iyi takımlarıyla oynayacaklarını belirten Olcay Çakır Turgut, "Çok zor bir takımla başlayacağız. İlk maçta iyi başlamak çok önemli. İlk hedefimiz olimpiyatlara katılmak için orada savaşmak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-06-04 02:22 - Gündem

Arjantinli yıldız Messi, PSG'den ayrılıyor

2023-06-01 15:08 - Spor

Türkiye'nin LPG üretimi 2022'de yüzde 8,53 arttı

2023-06-06 13:57 - Ekonomi

Galatasaray şampiyonluğu kutluyor

2023-05-31 01:32 - Spor

F1 İspanya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Verstappen'in

2023-06-03 21:58 - Spor

Derbide Galatasaray: 2 Fenerbahçe: 0

2023-06-04 20:44 - Spor

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022'de yüzde 6,9 azaldı

2023-06-06 11:46 - Ekonomi

Galatasaray 23. şampiyonluğuna ulaştı

2023-05-30 22:33 - Spor

Kosova'nın kuzeyinde Sırpların protestoları sürüyor

2023-05-31 11:58 - Dünya

Sivas'ta gençlere köy yaşamı özendiriliyor

2023-06-02 14:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fenerbahçe, stat ismi ve forma göğüs sponsorluğu için Chobani ile görüşmelere başladı

13:59 - Spor

Yerli ve yabancı futbol takımları, yeni sezon hazırlıkları için Erciyes'i tercih ediyor

12:42 - Spor

Luka Modric'in kupalarla dolu Real Madrid kariyeri sona erdi

12:27 - Spor

Vanlı milli atletlerin hedefi Romanya'dan altın madalyayla dönmek

12:18 - Spor

Wimbledon'da tek erkekler yarı final maçları yarın oynanacak

11:58 - Spor

Günün Manşetleri

İklim Kanunu ile inşaatlarda karbon ayak izini azaltan yöntemlerin kullanılması bekleniyor

14:13 - Ekonomi

Bilecik'te üretilen yapay zeka kontrollü raflar 85 ülkeye ihraç ediliyor

14:09 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İkinci çeyrekte sanayide güçlü bir yıllık büyüme bekliyoruz

14:04 - Ekonomi

Fenerbahçe, stat ismi ve forma göğüs sponsorluğu için Chobani ile görüşmelere başladı

13:59 - Spor

Sakarya ve Zonguldak'ta denize girişler yasaklandı

13:53 - Gündem