ABD başkanlık seçiminde Demokratlar Georgia'da öne geçti

ABD başkanlık seçiminin sonucunu belirlemesi beklenen kilit eyaletlerden Georgia'da Demokrat aday Joe Biden öne geçti.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara
Washington Post'ta yer alan habere göre, oyların yüzde 98'inin sayıldığı eyalette, Biden 2 milyon 449 bin 371 oya ulaşırken, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Başkan Donald Trump, 2 milyon 448 bin 454 oy kazandı.
Seçim sonuçlarında yapılan yeni güncellemenin ardından, dün itibarıyla Trump'ın 1267 oy farkla önde götürdüğü eyaletteki yarış, 917 oy farkıyla Biden lehine dönmüş görünüyor.
16 seçici delegeye sahip eyalette oy sayımı devam ediyor.
ABD'de başkanlık seçimlerinin üzerinden iki gün geçmesine rağmen hangi adayın kazandığı belirsizliğini koruyor.
Oy sayımının tamamlandığı eyaletlerdeki geçici sonuçlara göre, Demokrat Parti adayı olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 253, Cumhuriyetçi Parti adayı olan Başkan Donald Trump ise 214 seçici delege kazanmış durumda.
Bir eyalette oyların çoğunu kazanan aday, o eyaletin nüfus büyüklüğüne bağlı olarak sahip olduğu seçici delegelerin tümünü kazanırken; bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için toplam 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.
Toplam 71 seçici delegeyi temsil eden Pensilvanya, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona, Nevada ve Alaska eyaletlerinde seçim sonuçları halen netleşmiş değil. Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Alaska eyaletlerindeki yarışı Trump önde götürürken, Nevada, Arizona ve Georgia'da Biden ipi göğüslemeye daha yakın.

Mevcut durum Biden'ın zaferine işaret ediyor

Sonuçların henüz netleşmediği 6 eyalette seçimleri önde götüren adaylar kazanırsa Biden, Arizona, Nevada ve Georgia'dan alacağı toplam 33 seçici delegeyle, delege sayısını 286'ya çıkarıp seçimi kazanmak için gerekli asgari delege sayısı olan 270'e ulaşmış olacak.
Trump, yarışı önde götürdüğü Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Alaska'da kazanırsa toplam 38 seçici delegeyle 252'ye ulaşacak ve seçimi ikinci tamamlayacak.
Yarışın başa baş olduğu eyaletlerdeki seçimlerin farklı sonuçlanması, delege aritmetiğini her iki aday lehine değiştirebilir.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Putin sonrası Rusya Federasyonu Başkanı Tuva Türkü Sergey Şoygu olur mu?

2020-11-06 03:24 - En Son Yazılar

Kırgız Başbakan'dan “ Eti Bakır“ tesisine ziyaret

2020-11-05 19:12 - Genel

Afganistan'da Fransa'daki İslam karşıtı açıklamalar protesto edildi

2020-10-31 03:26 - Dünya

Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasının güvenlik kamerası kaydı ortaya çıktı

2020-11-04 19:11 - Gündem

Fedakar sağlık çalışanı yakınlarını korumak için hayatını karavana sığdırdı

2020-11-06 16:26 - Çevre-Hayat

ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan resmi olarak ayrıldı

2020-11-04 19:26 - Dünya

Çocuk anevrizmalarının yüzde 40’ı yaralanmalardan kaynaklanıyor

2020-11-05 16:39 - Genel

ABD başkanlık seçiminde Demokratlar Georgia'da öne geçti

2020-11-06 16:41 - Dünya

Fransa'da Nice'deki saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

2020-10-30 17:06 - Dünya

Tunceli'de teröristlerin kullandığı birer sığınak ve mağara imha edildi

2020-10-31 15:26 - Gündem

İlgili Haberler

Almanya'dan petrol şirketlerine "fırsatçılık" suçlaması

20:47 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa ile enerji konusunda tekrar çalışabileceklerini söyledi

20:42 - Dünya

İran Kızılayı: ABD-İsrail'in saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

20:37 - Dünya

Erbil'de kamikaze İHA bir evin çatısına düştü

20:33 - Dünya

Ukrayna, Ürdün'deki ABD üslerini "korumak amacıyla" İHA'lar ve uzman ekip gönder

20:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Niğde'de bir apartmandaki doğal gaz patlamasında 12 kişi yaralandı

21:53 - Gündem

Almanya'dan petrol şirketlerine "fırsatçılık" suçlaması

20:47 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa ile enerji konusunda tekrar çalışabileceklerini söyledi

20:42 - Dünya

İran Kızılayı: ABD-İsrail'in saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

20:37 - Dünya

Erbil'de kamikaze İHA bir evin çatısına düştü

20:33 - Dünya