?>

AB ve İngiltere farklılıkları gideremedi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İngiltere ile yürütülen ticaret ve gelecekteki ilişkileri şekillendirecek anlaşma müzakereleri hakkında, "Henüz farklılıkları giderecek bir çözüm bulamadık." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel'de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi bitiminde basın toplantısı düzenledi.

Liderlere, AB ve İngiltere arasındaki ticaret anlaşması müzakerelerinin son durumu anlattığına işaret eden Von der Leyen, "Temel konulardaki pozisyonlarımız birbirinden ayrı olmaya devam ediyor. Adil rekabet prensibi, AB piyasalarına imtiyazlı erişimin ön koşuldur." diye konuştu.

Von der Leyen, balıkçılık konusunda da fikir ayrılıklarının sürdüğüne dikkati çekerek, "Henüz farklılıkları giderecek bir çözüm bulamadık. İngiltere'nin denizlerini kontrol etme isteğini anlıyoruz. İngiltere de on yıllardır burada faaliyet gösteren AB balıkçılarının meşru beklentilerini anlamalı." ifadesini kullandı.

"Pazar günü karar vereceğiz"

AB ve İngiltere müzakerecilerin bu konular üzerinde çalışmayı sürdürdüğüne işaret eden Von der Leyen, “Anlaşma koşullarının sağlanıp sağlanmadığına pazar günü karar vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, liderlerin bütçe, kurtarma programı ve iklim hedefleri ile ilgili konularda anlaştıklarını belirterek, bütçe ve kurtarma programı konusundaki uzlaşının "hukukun üstünlüğü" ilkesini koruyacağını ve salgının ekonomik sonuçları ile mücadeleye katkı vereceğini anlattı.

Avrupa ekonomisinin ve vatandaşların söz konusu paketin mali desteğine acil biçimde ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkelerin paketi hızla onaylaması gerektiğini belirtti.

"Uzlaşmanın sağlanmasında Almanya'nın ara buluculuğu rol oynadı"

AB Konseyi Başkanı Michel de AB'nin geleceği için önemli konular ve zor başlıkların yoğun biçimde müzakere edildiğine işaret ederek, "Bütçe ve kurtarma programını uygulamaya başlamak konusunda anlaştık." diye konuştu.

Bu uzlaşının sağlanmasında Almanya'nın ara buluculuğunun önemini vurgulayan Michel, bütçe ve kurtarma programında "hukukun üstünlüğü" mekanizmasının da yer aldığını anlattı.

Michel, liderlerin çevre konusunda da uzun görüşmeler yaptıklarına dikkati çekerek, "İklim değişikliğiyle mücadele için 2030'a kadar sera gazı salınımını yüzde 55 düşürmeye karar verdik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Medipol Başakşehir PSG deplasmanında

2020-12-07 12:56 - Spor

KKTC'de Kovid-19 kaynaklı 6. ölüm

2020-12-08 21:22 - Dünya

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında 36. maçına çıkacak

2020-12-07 14:51 - Spor

AB ve İngiltere farklılıkları gideremedi

2020-12-11 18:16 - Dünya

CANLI - Azerbaycan'da Zafer Geçidi Töreni düzenleniyor

2020-12-10 15:16 - Dünya

İstanbul'da terör operasyonunda 11 gözaltı

2020-12-11 11:06 - Asayiş

ABD ile Slovenya arasında nükleer iş birliği anlaşması

2020-12-09 01:51 - Dünya

Akbank Private Banking’e “Krizde Mükemmellik” ödülü

2020-12-10 15:11 - Genel

AB'den İngiltere'ye 'ciddi müzakere' çağrısı

2020-12-08 22:56 - Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson: AB ile bir ticaret anlaşması çok zor görünüyor

2020-12-08 19:06 - Dünya

İlgili Haberler

ABD, İran’da üç nükleer tesise hava saldırısı düzenledi

05:18 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İran’da üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu

03:13 - Dünya

Avrupa'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

20:37 - Dünya

Brezilya'da sıcak hava balonunun düşmesi sonucu 8 kişi öldü, 13 kişi yaralandı

20:32 - Dünya

Husiler: ABD İran'a saldırırsa Kızıldeniz'deki gemilerini hedef alırız

19:53 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD, İran’da üç nükleer tesise hava saldırısı düzenledi

05:18 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İran’da üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu

03:13 - Dünya

Topkapı Sarayı'nda gece turları yaz boyunca devam edecek

01:56 - Kültür Sanat

FSM Köprüsü, Skolyoz Farkındalık Günü dolayısıyla yeşile büründü

01:02 - Gündem

İsrail'in Filistin ve İran'a yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

21:18 - Gündem