?>

AB, Lübnan'da tırmanan gerilimden endişe duyuyor

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivil kayıplara neden olan saldırının ardından tırmanan gerilimden son derece endişe duyulduğunu bildirdi.

Dünya - 8 ay önce

Ankara

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivil kayıplara neden olan saldırının ardından tırmanan gerilimden ve İsrail ile Hizbullah arasında artan sınır ötesi şiddetten son derece endişe duyulduğunu bildirdi.

Borrell, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerden 3'ünün çocuk olduğunu hatırlattı.

Josep Borrell, "AB, Lübnan'da tırmanan gerilimden ve İsrail ile Hizbullah arasında artan sınır ötesi şiddetten son derece endişe duymaktadır." ifadesini kullandı.

İsrail ve Lübnan'da saldırıların devam ettiğini aktaran Borrell, "Gazze'de olduğu gibi Mavi Hat'ta da ateşkesin sağlanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Borrell, saldırılardan en fazla etkilenenlerin siviller olduğuna dikkati çekerek, diplomatik arabuluculuk çabaları devreye sokularak bölgede tam kapsamlı savaşın önlenmesinin önemini vurguladı.

Borrell, konunun AB'nin Birleşmiş Milletlerin (BM) 79. Genel Kurulundaki gündeminin üst sıralarında yer alacağını belirtti.

- İsrail ordusunun, Beyrut'a yönelik hava saldırısı

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 84 kişi ölmüştü.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Konya'da gol yok

2024-09-21 19:12 - Spor

Süper Lig'den 8 kulüp, PFDK'ye sevk edildi

2024-09-17 20:18 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisine hazır

2024-09-20 19:17 - Spor

Alex'li Antalyaspor sahasında "güçlü"

2024-09-17 11:41 - Spor

Biden'dan Trump'a "geçmiş olsun" telefonu

2024-09-17 08:23 - Dünya

Bakan Göktaş: "Odağımızda her zaman bu memleketin vefalı ve fedakar insanları oldu"

2024-09-17 18:48 - Siyaset

Bakanlardan yapay zeka ürünü 'Boykot' şarkısı ile Filistin'e destek

2024-09-16 23:52 - Siyaset

La Liga'da lider Barcelona, Katalonya derbisinde Girona'yı 4-1 yendi

2024-09-15 20:17 - Spor

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 7 Ekim'den bu yana ölen sağlık çalışanı sayısı 990'

2024-09-22 00:03 - Dünya

BM'den düzensiz göçmen ölümlerinin önlenebilmesi için ülkelere birlikte çalışma çağrısı

2024-09-16 12:32 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail ordusu, gelecek ay 50 binden fazla Haredi için askere alım emri yayınlayacak

23:08 - Dünya

Trump, Elon Musk'ın "aklını kaçırdığını" söyledi

17:47 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 3 kişi yaralandı

17:08 - Dünya

Donald Trump-Elon Musk "savaşında" karşılıklı suçlamalar birbirini izledi

13:38 - Dünya

Fransa'da, torunları Gazze'de ölen büyükanneden İsrail hakkında 'soykırım' şikayeti

12:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, gelecek ay 50 binden fazla Haredi için askere alım emri yayınlayacak

23:08 - Dünya

TDV bayramda ihtiyaç sahiplerini unutmadı

22:47 - Gündem

Trump, ABD ve Çin'in gelecek hafta Londra'da ticaret anlaşmasını görüşeceğini açıkladı

22:28 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

20:08 - Gündem

Türk Kızılay’dan Irak’ta ihtiyaç sahibi ailelere dokuz tonluk kurbanlık et bağışı

19:22 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446