?>

AB kurumları terör içeriğinin internetten kaldırılması için ön anlaşma sağladı

Uzlaşılan taslak yasal düzenlemeyle internet alan sağlayıcıları terör içeriğini 1 saat içinde kaldırmak veya engellemek zorunda olacak.

Dünya - 4 yıl önce

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, terör içerikli paylaşımların internetten çok hızlı şekilde kaldırılmasına yönelik yasal düzenleme üzerinde geçici anlaşmaya vardı.

AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, üzerinde uzlaşılan taslak yasal düzenlemeyle internetteki terör içeriklerinin en fazla 1 saat içinde kaldırılması hedefleniyor.

Yasal düzenlemenin AB içinde yerleşik olup olmadığına bakılmaksızın internet alan sağlayıcıları için geçerli olması, "terör içeriğine açık bir kapsam ve tanım belirlemesi" amaçlanıyor.

Düzenlemeyle AB ülkelerinin ilgili makamları servis sağlayıcı şirketlere içerikleri kaldırma veya bu içeriklere üye ülkelerde erişimi engelleme talimatı verebilecek. Talimat verildikten sonra 1 saat içinde içeriğin kaldırılması veya engellenmesi zorunlu olacak. Servis sağlayıcılarla iş birliği sağlanması ve işleyişin kolaylaştırılması için "temas noktaları" oluşturulacak.

Yasal düzenlemeye uyulmayarak içeriğin kaldırılmaması veya engellenmemesi durumunda ne tür bir ceza verileceği üye ülkelerin kararına bırakılacak.

Terör içeriğinin yer aldığı alan sağlayıcı şirket, hizmetlerinin kötüye kullanımına ve terör içeriğinin yayılmasına karşı özel olarak belirlenmiş tedbirler almak zorunda kalacak. Bu tedbirlerin ne olacağına alan sağlayıcı şirket karar verecek ve terör içeriğinin yayılmasına karşı yaptıklarını aynı yıl içinde şeffaf şekilde kamuya açıklayacak.

Taslak düzenlemede sıradan kullanıcıların ifade ve bilgi özgürlüğü, işletmelerin iş yönetme özgürlüğü gibi haklarının korunacağı vurgulanacak. İçerikleri kaldırılan kişi veya işletmelerin şikayet hakları bulunacak.

AB Komisyonu, yasal düzenleme teklifini teröristlerin interneti kullanarak radikalleşmesini, adam bulmalarını ve şiddeti teşvik etmelerini engellemek amacıyla Eylül 2018'de yapmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Medipol Başakşehir PSG deplasmanında

2020-12-07 12:56 - Spor

KKTC'de Kovid-19 kaynaklı 6. ölüm

2020-12-08 21:22 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanlığı 515 personel alacak

2020-12-10 18:46 - Spor

Macaristan: AB bütçesinde anlaşma sağlandı

2020-12-10 02:11 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız ülkemizi dördüncü sanayi devrimi ürün ve teknolojilerinin üssü haline getirmek

2020-12-10 18:42 - Gündem

AB kurumları terör içeriğinin internetten kaldırılması için ön anlaşma sağladı

2020-12-10 23:05 - Dünya

Almanya, Suudi Arabistan'a silah yasağını 2021 sonuna kadar uzattı

2020-12-10 15:01 - Dünya

Ankara'daki suç örgütü operasyonunda yakalanan 29 şüpheli adliyeye sevk edildi

2020-12-10 21:16 - Gündem

Akdeniz'de hukuk dışı arama yapılan Türk gemisi İzmir Limanı'na geldi

2020-12-10 18:54 - Genel

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında 36. maçına çıkacak

2020-12-07 14:51 - Spor

İlgili Haberler

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya

Türk Kızılay, Pakistan’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

16:43 - Dünya

ABD'de Musk'ın devletle sözleşmelerini ihlali halinde uygulanacak güvenlik planları soruşturuluyor

16:18 - Dünya

İspanya'da merkez sağcı ana muhalefet "erken seçim" talebiyle Madrid'de gösteri

16:08 - Dünya

İsrail Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Özgürlük Filosu'nu tehdit etti

15:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Antalya'da iki motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

19:32 - Asayiş

İzmir'de metruk binanın bahçesinde başlayan yangın ev ve iş yerlerine sıçradı

19:27 - Asayiş

Türk Kızılay, Pakistan ve Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

19:02 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Çevre & Seyahat

Cansuyu ekipleri 6 bin 900 Filistinli aileye kurban eti dağıttı

18:28 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446