?>

AB Konseyi Başkanı Tusk'tan Trump'a eleştiri

AB Konseyi Başkanı Tusk, ABD yönetimi ve Başkan Trump'ı, "Böyle dostlar oldukça düşmana ihtiyaç duymayız." sözleriyle eleştirdi.

Dünya - 7 yıl önce

SOFYA

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Sofya'da 28 AB üyesi ülkenin liderlerini bir araya getirecek gayriresmi akşam yemeği toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

AB ülkelerinin, ABD'nin son dönem izlediği politikalar karşısında "birlik" içinde olması gerektiğini vurgulayan Tusk, "Çin'in yükselişi ve Rusya'nın izlediği saldırgan politikalara yeni bir fenomen daha eklendi, ABD yönetiminin kaprisleri. Donald Trump'ın son kararlarına bakılırsa akla gelen şu ki böyle dostlar oldukça düşmana ihtiyaç duymayız." ifadesini kullandı.

AB üyesi ülke liderlerinin ABD'nin ticaret ve İran politikasını ele alacaklarını belirten Tusk, "Liderlerin İran ile yapılan anlaşmaya sadık kalacaklarını teyit etmelerini istiyorum." ifadesini kullandı.

Tusk, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamayı planladığı ilave gümrük vergilerinden AB'nin kalıcı bir biçimde muaf tutulması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren Tusk, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın ona teşekkür borcu var. Onun sayesinde aslında tüm aldatıcı hayallerimizle vedalaşmış olduk. Anladık ki yardıma ihtiyacın varsa önce kendi kendine yardım etmek zorundasın. Bir yandan transatlantik ilişkilerimizi sürdürürken, diğer yandan da tek başımıza hareket etmek zorunda olacağımız senaryolara hazır olmamız gerekir. Bizim için bu bir sınav olacak ancak her şeyden önce irade ve kararlılığa ihtiyacımız olacak."

Liderlerin, Batı Balkan ülkelerinin AB üyeliği perspektifini de ele alacaklarını ifade eden Tusk, "Burada Balkanlar'ın ekonomik gelişimini, buradaki halkların refah ve istikrarını önemsediğimizi açık olarak göstermeliyiz. Çünkü bu AB'nin çıkarlarına da uyar. Bulgaristan'daki toplantımızın amacı bunu kanıtlamak olacaktır." diye konuştu.

Muhabir: İhvan Radoykov

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ömrünü engelli çocuklarına adadı

2018-05-15 15:02 - Çevre-Hayat

Aytemiz Alanyaspor Süper Lig'de kalmayı garantiledi

2018-05-14 00:29 - Spor

Ramazan davulcularının mesaisi başladı

2018-05-16 08:49 - Çevre-Hayat

'Faiz indirimi 200 bin ek konut satışı getirecek'

2018-05-10 18:32 - Ekonomi

Malezya'da muhalefet seçimleri kazandığını iddia etti

2018-05-10 01:32 - Dünya

Ankara'da Cezayir kültürü rüzgarı

2018-05-13 22:32 - Kültür Sanat

İdlib'de kimyasal silah kullanıldığı doğrulandı

2018-05-16 16:03 - Genel

AB Konseyi Başkanı Tusk'tan Trump'a eleştiri

2018-05-16 21:32 - Dünya

Sofuoğlu tutkusunu bıraktı

2018-05-14 18:17 - Spor

Ölmemek için kadın ve çocukları kendisine siper etti

2018-05-16 00:02 - Asayiş

İlgili Haberler

NATO Savunma Bakanları yarınki toplantıda yeni yetenek hedefleri üzerinde anlaşacak

18:33 - Dünya

AB Komisyonu, bütçe açığı olan Avusturya'ya disiplin süreci başlatıyor

17:33 - Dünya

Rutte, ABD'nin NATO ve 5. maddeye bağlılığı tartışmalarına noktayı koydu

17:10 - Dünya

Yeni nesil savaşlarda yapay zeka, terör örgütleri için güç çarpanı haline geliyor

17:10 - Dünya

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, NATO'da, ülkesinin barış arzusunu vurguladı

16:57 - Dünya

Günün Manşetleri

NATO Savunma Bakanları yarınki toplantıda yeni yetenek hedefleri üzerinde anlaşacak

18:33 - Dünya

Avrupa’da otomotiv tedarikçileri nadir toprak kıtlığı ile mücadele ediyor

18:27 - Ekonomi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, rakiplerinin gerisinde kalmayacak bir kadro kuracak

18:23 - Spor

Samsun'un Alaçam ilçesinde 23 bin 800 dekar alanda çeltik ekimi yapılıyor

18:18 - Gündem

Beşiktaş Kulübü Başkanı Adalı: Dikilitaş projesi kulüp için tarihi bir fırsat

18:13 - Spor