?>

AA muhabiri obeziteye meydan okuyanların sesi oldu

AA'nın deneyimli sağlık muhabiri Karaaslan'ın, obeziteyle mücadele eden 8 kişinin hayat hikayesine ve uzman doktorların bilgilerine yer verdiği "Obeziteye Meydan Okuyanlar" isimli kitabı okuyucularla buluştu.

Sağlık - 7 yıl önce

ANKARA

Anadolu Ajansının (AA) deneyimli sağlık muhabiri Yeşim Sert Karaaslan'ın, obeziteyle mücadele eden 8 kişinin hayat hikayesine ve alanında uzman doktorların konuya ilişkin bilgilerine yer verdiği "Obeziteye Meydan Okuyanlar" isimli kitabı okuyucularla buluştu.

Danimarka Büyükelçiliğinde Avrupa Obezite Günü dolayısıyla Novo Nordisk firmasının katkılarıyla düzenlenen toplantıda Sert Karaaslan'ın derlediği ve yazdığı "Obeziteye Meydan Okuyanlar" isimli kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Karaaslan, obezite ile anne ve babasının yaşadığı sağlık sorunları dolayısıyla tanıştığını anlattı. Anne ve babasının sağlığına kilo vererek kavuştuğunu söyleyen Karaaslan, hayatta hiçbir başarının tesadüf olmadığını, kilo vermenin de meslekte kazanılan başarıların da çalışarak, mücadele ederek var olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansının ve yöneticilerinin desteğiyle sağlık haberciliğinde uzmanlaştığını, 21 yıldır gazetecilik yaptığını belirten Karaaslan, "Sağlık haberciliğinde bu yaşadığım tecrübelerle birilerine şifa bulmak haddim değil ama yol göstermeye çalışmak, birilerinin yaşadığı sıkıntıları başkalarının yaşamaması için belki kılavuz olmak amacıyla bir kitap hazırlamak istedim." diye konuştu.

Kitabın iki bölümden oluştuğunu söyleyen Sert Karaaslan, ilk bölümde bilim insanlarının konuyla ilgili çalışmalarına yer verdiğini, ikinci bölümde ise obeziteyle mücadele eden 8 kişinin yaşam hikayesinin yer aldığını söyledi.

"Kitap kahramanlarımız hiçbir sansür uygulamaksızın bütün duygularını, bütün mücadelelerini, yaşamlarında neler hissettiklerini anlattılar." diye konuşan Sert Karaaslan, kitabında Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Aşık Veysel, Mevlana başta olmak üzere şairlerin ve düşünce adamlarının şiirlerine ve dünya edebiyatının önemli yazarlarının hikayelerinden örneklere yer verdiğini belirtti.

Obez olan insanların ötekileştirildiğini belirten Sert Karaaslan, Türkiye'de ve dünyada obezitenin her geçen gün artması dolayısıyla mücadele etmenin çok önemli olduğunu, kitabın da bu mücadeleye bir nebze de olsa katkı sağlamasını diledi.

Toplantıda, Türkiye Obezite Araştırma Derneği Başkanı Volkan Demirhan Yumuk, Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling ve Novo Nordisk Banec Kurumsal Başkan Yardımcısı Emil Kongshoj Larsen de birer konuşma yaptı.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tekvando Federasyonundan açıklama

2018-05-18 01:32 - Spor

'Dadaşlar' küllerinden doğdu

2018-05-21 18:00 - Spor

Fenerbahçe kupaya hasret

2018-05-20 14:46 - Spor

Fındık fiyatlarında spekülasyon uyarısı

2018-05-19 15:15 - Ekonomi

Yüksekova'da 4 terörist etkisiz hale getirildi

2018-05-17 12:31 - Genel

İnce, canlı yayında soruları cevapladı

2018-05-17 03:32 - Siyaset

Türk Kızılayının yardımları sevkiyata hazır

2018-05-15 18:59 - Genel

Afganistan'da stadyuma bombalı saldırı

2018-05-19 14:02 - Dünya

Darbe başarısız olunca askerlere küfretmiş

2018-05-16 19:59 - Genel

Ambulans helikopterler 29 bine yakın hasta taşıdı

2018-05-20 14:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da lavabo açıcı içen çocuk 2 yıl sonra sağlığına kavuştu

12:37 - Sağlık

Düzenli kan bağışı, anne ve yeni doğan sağlığı için hayati önem arz ediyor

12:08 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: HPV aşısını 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz ulaştıracağız

00:07 - Sağlık

Trabzon'da onkoloji ve hemodiyaliz hastalarına karekodlu bileklik uygulaması başladı

16:37 - Sağlık

Çocukların zehirleyici içeriğe sahip cisimleri yutması ölümle sonuçlanabilir

14:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Medya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya