?>

A Milli Erkek Voleybol Takımı 2021 Avrupa Şampiyonası'na veda etti

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Sırbistan'a 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti.

Spor - 4 yıl önce

ANKARA

Polonya'nın Gdansk kentinde oynanan son 16 turu mücadelesinde, "Filenin Efeleri", son Avrupa şampiyonu Sırbistan ile karşılaştı.

Maça iyi başlayan Sırbistan, Ivovic ile servislerden üst üste sayılar bularak mücadelenin ilk 6 sayısını hanesine yazdırdı.

İyi savunma yaparak aradaki skor farkını 3'e kadar indiren milliler (9-6), Kovacevic'in sayılarına engel olamadı ve Sırbistan, ilk seti 25-18 alarak 1-0 öne geçti.

Oyunun ilk setinde olduğu gibi Sırbistan, etkili servislerin ardından 5-0'lık seriyle ikinci sete başladı. Vahit Emre Savaş ve Adis Lagumdzija'nın sayılarıyla mücadeleye ortak olan milliler, aradaki skor farkını kapattı.

Set sonlarına doğru ilk kez öne geçen A Milli Takım, skor avantajını iyi kullanarak seti 25-22 kazandı ve maçta durumu 1-1'e getirdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın üçüncü setinde, Sırbistan servislerle sayılar kazanırken, Türkiye ise file önünde bulduğu sayılarla oyuna ortak oldu:

19-19. Setin son bölümünde etkili bloklarla rakibine üstünlük kuran milliler, seti 25-22 alarak karşılaşmada 2-1 öne geçti.

İki takımın da basit hata yapmaktan kaçındığı dördüncü sette, Sırbistan, Atanasijevic'in file çaprazına attığı sayılarla milliler ise Yiğit Gülmezoğlu'nun hücuma katkısıyla oyuna ortak oldu: 11-11. Oyunun kalan bölümünde Kovacevic'in skora yeniden katkı vermesiyle üstünlük kuran Sırbistan, bu seti 25-23 alarak skoru 2-2'ye getirdi.

Mücadelenin beşinci ve final seti, karşılıklı sayılarla başladı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede saha değişimine Sırbistan 8-5 önde girdi. Son bölümde rakibinden daha fazla basit hata yapan ay-yıldızlılar, seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

Bu sonuçla Sırbistan adını çeyrek finale yazdırırken, şampiyona tarihinde ilk kez son 8 takım arasına adını yazdırmaya çalışan "Filenin Efeleri", bu hedefinde başarılı olamadı.

Maçın en skorer oyuncusu olan Adis Lagumdzija'nın ürettiği 20 sayı mağlubiyeti önleyemedi. Millilerde Yiğit Gülmezoğlu 16, Vahit Emre Savaş ise 11 sayı kaydetti. Sırbistan'da 18 sayı üreten Kovacevic ile 15 sayı bulan Ivovic, galibiyeti getiren isimler oldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'den tarım zirvesi

2021-09-12 14:21 - Siyaset

Filipinler ve Tayvan’da Chanthu Tayfunu alarmı

2021-09-10 14:06 - Dünya

Ekonomistler, temmuz ayı iş gücü verilerini değerlendirdi

2021-09-10 18:11 - Ekonomi

Galatasaray ile Trabzonspor yenişemedi

2021-09-13 01:06 - Spor

A Milli Erkek Voleybol Takımı 2021 Avrupa Şampiyonası'na veda etti

2021-09-13 05:12 - Spor

Hububat ihracatı 8 ayda yüzde 18 arttı

2021-09-11 14:37 - Ekonomi

Hataylı balıkçılar, denize açılmak için gün sayıyor

2021-09-11 15:11 - Çevre-Hayat

'Filenin Efeleri'nin rakibi Finlandiya

2021-09-07 15:15 - Genel

Bakan Varank: Türkiye'nin Otomobili 2022'nin sonunda seri üretim bandından inecek

2021-09-09 13:02 - Ekonomi

Putin, Afganistan'daki kriz nedeniyle ABD'yi 'sorumsuz' adımlar atmakla suçladı

2021-09-09 19:41 - Dünya

İlgili Haberler

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Benfica ile berabere kaldı

00:03 - Spor

Norveç Futbol Federasyonu, İsrail maçının bilet gelirini Gazze'ye bağışlayacak

23:57 - Spor

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis: Oynadığımız futboldan zevk almak istiyoruz

20:58 - Spor

Universitatea Craiova Teknik Direktörü Radoi: Bizi yarın çok zor bir maç bekliyor

20:33 - Spor

Lausanne Teknik Direktörü Peter Zeidler: Beşiktaş iyi takım ama yarınki maç için korkmuyoruz

20:27 - Spor

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Benfica ile berabere kaldı

00:03 - Spor

Çanakkale Gelibolu yangını, düzenli bakım yapılan ceviz bahçesini teğet geçti

23:17 - Gündem

Suriye'nin Trablus büyükelçiliğinde 13 yıl sonra bayrak göndere çekildi

22:48 - Dünya

Fed tutanakları, çoğu yetkilinin enflasyonu daha büyük bir risk olarak değerlendirdiğini gösterdi

22:42 - Ekonomi

Netanyahu'dan orduya Gazze kentinin işgalini belirlenenden daha kısa sürede tamamlaması talimatı

22:13 - Dünya