?>

Muğla'nın el değmemiş koyları mavi yolculuk tutkunlarını ağırlıyor

Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve doğasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla, el değmemiş koylarında mavi yolculuk tutkunlarını ağırlıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Muğla

Muğla kıyılarındaki masmavi sularda yapılan mavi yolculuk, tatil için bölgeyi tercih eden turistlerin öncelikleri arasında yer alıyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mavi yolculukta bazı tur şirketleri, Bodrum, Fethiye, Datça, Köyceğiz, Marmaris, Gökova, Sedir Adası'nın koylarını kapsayan günübirlik turlarla ziyaretçilerini cezbediyor.

Muğla'nın ünlü koylarında "mavi yolculuk" yapmak isteyen turistler, turların yanı sıra yat ve tekne kiralayarak da hayal ettikleri tatile kolayca erişme imkanı buluyor.

Koylarda lüks yat yoğunluğu dikkati çekiyor.

Ziyaretçilere eşsiz tatil ve gezi imkanı sunuluyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, kentin deniz turizmiyle her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olduğunu söyledi.

Kentteki koylarda yapılan mavi yolculuğun turistlerin ilk tercihleri arasında yer aldığını vurgulayan Tavlı, "Diğer turizm yerlerinden farklı olarak Muğla bölgesinde 1484 kilometrelik sahil bandının olması, yüzlerce koyunda mavi tur ile günübirlik turlarla yapılan mavi yolculuk, ziyaretçilere eşsiz tatil ve gezi olanağı sunuyor." dedi.

Türkiye ve dünyanın her yanından "mavi düşlerinin" peşinden gidenlerin şehrin mavi yolculuk rotalarında buluştuğunu dile getiren Tavlı, "Ege ve Akdeniz'in en güzel koylarında, yeşille mavinin binlerce tonunun birbirine karıştığı doğal ortamda sürükleyici bir yolculuğa çıkmak isteyenler, mavi yolculuğu tercih ediyor. Bölgedeki özel turlar, belirledikleri rotalarda özgürce gezmek isteyen aileler ve arkadaş grupları için ideal bir seçim oluyor. Bu nedenle çok sayıda kişi bölgeyi tercih ediyor." ifadesini kullandı.

Misafirlerin Muğla'nın koylarında huzur ve güven içinde bir tatili tercih ettiklerini vurgulayan Tavlı, mavi yolculukların gelecekte aynı keyifle yapılabilmesi için koyların korunması ve kirletilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dört büyükler yeşil sahalarda taraftarlarını sevindirirken, borsada yatırımcısını üzdü

2021-09-03 18:08 - Ekonomi

MediaMarkt Startup Challenge'a başvurular devam ediyor

2021-09-06 13:58 - Yerel haber-Şirket Haber

Sivasspor'da Leke James'in omurga kemiğinde kırık tespit edildi

2021-09-10 03:17 - Spor

Posta güvercinlerine 'Güvercin Oteli'nde 5 yıldızlı bakım

2021-09-10 15:38 - Gündem

Taliban Sözcüsü Mücahid: Pencşir'de kontrolün sağlanmasıyla ülkede savaş resmen sona erdi

2021-09-06 15:31 - Gündem

İspanyol televizyonları Türk dizileri için İstanbul'a geldi

2021-09-08 17:21 - Kültür Sanat

İran'da son 24 saatte 635 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2021-09-07 16:51 - Dünya

Aşılamada mavi kategorideki Kayseri'de hedef, aşısız 260 bin kişiye ulaşmak

2021-09-04 14:51 - Sağlık

Futbolda yaz transfer dönemi tamamlandı

2021-09-09 16:51 - Spor

Putin ve bir Rus öğrenci -Fuad Safarov Moskova'dan yazdı-

2021-09-06 09:10 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

İstanbul'da bazı AVM esnafı ile STK gönüllüleri Gazze için Hayır Çarşısı kurdu

17:27 - Çevre-Hayat

Sarıkamış'ta araç camları ve bitkiler kırağı tuttu

15:54 - Çevre-Hayat

Ganos Dağı eteklerindeki ormanlar sonbahar renklerine bürünmeye başladı

15:08 - Çevre-Hayat

Kara yolu kenarını mesken edinen ayı yavrularını bölge sakinleri besliyor

13:53 - Çevre-Hayat

Ağrı'da çocukların hayali Gazze'deki arkadaşlarının okula gitmesi

13:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Denizli'de tavanı çöken evdeki 6 kişi yaralandı

02:03 - Asayiş

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

İsrail askerleri Mısır sınırında bir kişiyi öldürdü

01:02 - Dünya

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma yaşandığı bildirildi

00:17 - Dünya