?>

80 yaşındaki "kitap kurdu" kitap kafenin müdavimi oldu

Pamukkale Belediyesince hizmete açılan kitap kafenin "en yaşlı üyesi" olan Cevdet Urel, kitabı elinden bırakmıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Denizli

Denizli'de, müdavimi olduğu "kitap kafe"de, bir yılda "en fazla kitap bitiren" ikinci kişi olan 80 yaşındaki Cevdet Urel, okuma sevgisiyle gençlere örnek oluyor.

Merkez Pamukkale ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Cevdet Urel, kendisini tanıyanların tabiriyle tam bir kitap kurdu.

Cevdet Urel'in okuma aşkı, iş hayatı döneminde başladı. Çalıştığı yıllarda iş yerine en az 2 gazete alan Urel, o dönemde boş zamanlarında kitap da okudu. Fırsat bulduğu her ortamda eline kitabını alan Urel, emeklilik yaşantısında da okumaya devam etti.

Pamukkale Belediyesince Kınıklı Mahallesi'nde hizmete sunulan "kitap kafe"ye başvuran Cevdet Urel, halen 2 bin 400 üyesi bulunan kafenin "en yaşlı üyesi" oldu.

Her gün, içerisinde 3 bin 700 kitap bulunan "kitap kafe"ye uğrayan Urel, aldığı kitapların bir kısmını burada, bir kısmını da evinde okuyor. Geçen sene 87 kitap okuyan Urel, kafenin en çok okuyan ikinci üyesi oldu ve Pamukkale Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

"Kitaplar insanlara hayatı öğretiyor"

Cevdet Urel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitapların satır aralarında adeta bambaşka bir dünyaya yolculuk ettiğini söyledi.

Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Urel, "Gazete okumadan işimin başına geçmezdim. Bazen de kitabevine giderdim. Kitaplardan faydalanmak lazım. 'İş olsun' diye kitap okunmaz. Zevk almak ve bir şeyler öğrenmek lazım. Kitaplar süs gibi durunca insana bir şey vermiyor. İlla ki okumak lazım. Gençlere tavsiyem, kitaplara eğilsinler. Kitaplar insanlara hayatı öğretiyor." diye konuştu.

Geçen yıl 87 kitap okuyarak ödüllendirildiğini hatırlatan Cevdet Urel, buna rağmen rakamlara takılmadığını vurguladı.

Okumayı sürekli hale getirmek gerektiğine işaret eden Urel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kaç kitap okuduğunuzdan ziyade, bundan ne aldığınız önemli. Kitap okudukça bilmediğimiz konuları öğreniyoruz. 'Bunu neden öğrenememişim' dediğimiz zamanlar çok oluyor. Hepimiz için yarınlar iyi olsun, kitaplar da yanımızda olsun. Ömrümün sonuna kadar okumaya devam edeceğim. Bu benim için artık bağımlılık ama yanlış anlaşılmasın kitap bağımlılığının herkese faydası olur. Özellikle gençlerimizin ellerinden kitabı düşürmemeleri gerekiyor. Kitap okuyan öğrencileri görünce çok hoşuma gidiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Juventuslu Douglas Costa sahalardan en az 15 gün uzak kalacak

2020-02-10 23:35 - Spor

Mozambik direnişinin kahramanı Santos öldü

2020-02-12 13:17 - Dünya

Fransızların yüzde 67'si emeklilik reformunun referanduma götürülmesini istiyor

2020-02-13 23:32 - Dünya

NATO zirvesinde Akar'ın çantasında 'İdlib dosyası' da yer alacak

2020-02-11 22:17 - Siyaset

Erdoğan: Askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde rejim güçlerini vuracağız

2020-02-12 15:27 - Gündem

Bosnalı matematik öğretmeni kaleci eldivenlerinden de vazgeçmiyor

2020-02-16 15:27 - Çevre-Hayat

Hamile eşi ve oğlu öldürülen baba kızıyla teselli buluyor

2020-02-10 17:54 - Genel

Çin'de yeni tip koronavirüs taşıyan kadın sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi

2020-02-11 15:42 - Dünya

PFDK'den Galatasaray, Trabzonspor ve Gençlerbirliği'ne para cezası

2020-02-13 21:57 - Spor

Türkiye ağır vasıtanın merkezi olacak

2020-02-11 17:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Güneye göçen leylekler Tekirdağ semalarında

15:13 - Çevre-Hayat

Ağrılı 16 yaşındaki Ali Samet, tatilde telefonla oynamak yerine arıcılığı öğreniyor

13:17 - Çevre-Hayat

İzmir Kuş Cenneti'nde 650 yavru flamingo halkalandı

12:48 - Çevre-Hayat

Üvey kardeşlerine de annelik yapan Nuriye'nin yıkılan evini yardımseverler yaptırdı

12:33 - Çevre-Hayat

Şehit Eren Bülbül'ün annesi: Evlat kokusuna doyamadım

11:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

BMGK üyesi 5 ülke, İsrail'in Gazze kentini işgal kararına karşı çıktı

17:22 - Dünya

Kabine üyelerinden, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin paylaşım

17:13 - Siyaset

Papa, Azerbaycan ile Ermenistan'ın imzaladığı barış deklarasyonundan memnun

16:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Anafartalar Zaferi"nin 110'uncu yıl dönümünü kutladı

16:17 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu

15:47 - Siyaset