?>

80'inden sonra iğne oyası öğrendi

Kırşehir'de, çocukluk ve gençlik yıllarında okuma ve meslek sahibi olma amacına ulaşamayan 83 yaşındaki Hatice nine, 3 yıl önce başladığı iğne oyası kursunda azmiyle gençlere örnek oluyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

KIRŞEHİR - ABDULLAH YILDIZ

Kırşehir'de yaşayan 83 yaşındaki Hatice nine, 3 yıl önce başladığı kursta öğrendiği iğne oyasıyla sevdiklerine hediyelik eşyalar yapıyor.

Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezindeki iğne oyası ve dantel nakışı kurslarına katılarak yazmadan mevlit örtüsüne, takıdan fulara kadar çeşitli el işi ürünleri yapan Hatice Arıöz, ürünlerini eşe, dosta ve yakınlarına hediye ediyor.

Çocukluk ve gençlik yıllarında okumayı ve meslek sahibi olmayı çok istediğini belirten Arıöz, anne babasının okutmaması nedeniyle amacına ulaşamadığını, kendisinin ise 4 çocuğunu okutarak meslek sahibi yaptığını söyledi.

Onların ardından torunlarını da büyüttüğünü ifade eden Hatice Arıöz, eşi Cevdet Arıöz ile evde baş başa kalınca yarım kalan hayalini hayata geçirmek amacıyla 80 yaşında kurslara başladığını belirtti.

Üç yıl önce okuma yazma kursuna yazıldığını, ancak tansiyon sorunu nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını dile getiren Arıöz, "Okuma yazma kursuna çok da hevesli geliyordum. Heyecanımdan tansiyonum çıktı. Okumam kaldı, devam edemedim. Evde beyim yaşlı. İkimiz de oturuyoruz. Ayaklarımız uyuşuyor, ellerimiz keçeleniyor. Sabaha kadar ağrıdan yatamıyordum. Sabah kalktım mı yine çalışmak, hareket etmek istiyorum. Bu sağlığımı önce Allah'a sonra çalışmama ve hareket etmeme borçluyum. Allah'ıma sayısız şükürler olsun iki taraflı götürüyorum. Evvela Allah'ıma borcumu ödüyorum, sonra da buraya geliyorum." dedi.

Hatice Arıöz, 3 yıldır Aile Yaşam Merkezindeki kurslara devam ettiğini, üretim yapmanın ve bu şekilde boş zamanlarını değerlendirmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Genç kursiyerlerin yaptıklarını yapmak istediğini dile getiren Arıöz, şöyle konuştu:

"Arkadaşları, buradakileri, üretenleri seviyorum. Kendilerine katkı yapıyorlar, evlerinin ihtiyacı için satıyorlar. Ben de öyle yapıyorum. Sevdiklerime, çoluğuma çocuğuma hediye yapıyorum. Kime ne versem seviniyorum, gururlanıyorum. Vaktimi burada geçiriyorum. Yazma, mevlit örtüsü, takı, fular yapıyorum. Gözüm ne görürse onu yapmak istiyorum. İçten gelecek, 'yaşlıyım' diye oturmayacaksın. Yaşlandıkça kafanı çalıştıracaksın. 'Ben yaşlıyım oturayım' demek olmaz, ayıp olur. Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya, yarın ölecekmiş gibi öbür dünyaya çalışacaksın. İçimden geliyor. Hep şu gençlerin yaptığını yapmayı istiyorum. Yeter ki hastalık olmasın. Nereye kadar giderse çalışmayı istiyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fuat Uğur: İrfan Değirmenci 'hayır' dediği için kovulmadı

2017-02-18 19:42 - Gündem

80'inden sonra iğne oyası öğrendi

2017-02-21 14:57 - Çevre-Hayat

Apostil işlemleri nasıl yürütülür? Apostil nereden alınır?

2017-02-16 20:27 - Genel

En hızlı ve en güçlü Ferrari duyuruldu!

2017-02-17 20:52 - Teknoloji

Ergin Keleş şampiyonluğa inanıyor

2017-02-18 15:17 - Spor

FETÖ operasyonları sürüyor: 33 gözaltı

2017-02-21 13:37 - Gündem

Trump'tan ticaret açığını yükseltecek hesaplama hamlesi

2017-02-20 23:17 - Dünya

Kenya'da 1 dolarlık düğünle evlenen çifte telli duvaklı düğün yapıldı

2017-02-15 18:32 - Dünya

Bülent Alkış: Rol model tavrına çok dikkat etmeli!

2017-02-18 12:57 - Magazin

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Münih'te temaslarını sürdürdü

2017-02-18 23:27 - Siyaset

İlgili Haberler

Hatay'da anaokulu öğrencileri doğayla iç içe yapılan eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor

14:18 - Çevre-Hayat

Caretta caretta "Tuba" ikinci turunda Ege ve Akdeniz'den ayrılmadı

14:12 - Çevre-Hayat

Bozkırdaki çocuklar belediyenin desteğiyle kulaç atmayı öğreniyor

13:07 - Çevre-Hayat

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı Hakkari'de besiciler zorlu mesaide

12:43 - Çevre-Hayat

Bursa'da ormanda yürüyen anne yaban kedisi ve yavruları fotokapanla görüntülendi

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

03:53 - Gündem

Trump, Venezuela'daki geçici yönetimin ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duy

03:22 - Dünya

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de, 19 ile yeni vali atandı

01:23 - Gündem

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi

Gönüllüler Koalisyonu'ndan Ukrayna'ya ilişkin ortak bildiri

00:48 - Dünya