?>

700 bin kamu işçisinin sözleşme süreci başlıyor

Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç başlıyor.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Başta karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri olmak üzere bakanlıklar, üniversiteler, hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için TÜRK-İŞ hazırlıklarını sürdürüyor.

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar başkanlığında, Konfederasyon bünyesinde kurulan komisyon, Çerçeve Protokole dair talepleri belirlemek için 17 Ocak'ta toplanacak.

Genel Başkan Ergün Atalay'ın da katılacağı toplantıyla kamu işçisinin 2023-2025 dönemindeki ücret zammını ve sosyal haklarını içeren talepleri belirleyecek olan TÜRK-İŞ, hazırlayacağı taslak metni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.

"Anlaşmanın bir an evvel uzlaşıyla imzalanmasını istiyoruz"

Genel Mali Sekreter Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki dönemlerde yaklaşık 200 bin civarında işçiyi ilgilendiren görüşmelerin, taşeron sisteminden kamuda kadroya geçenlerin de dahil olmasıyla 700 binden fazla kişiyi ilgilendirdiğini söyledi.

Kamu işçilerinin, ücret artışı başta olmak üzere çözüm bekleyen birçok talebinin bulunduğunu belirten Ağar, şöyle konuştu:

"Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, tüm bu taleplerimize karşılık arayacağız. 2021'de imzaladığımız protokol kapsamındaki sözleşmelerin bir bölümünün süresi bu ay, geri kalanları ise mart ayında bitiyor. Hayat pahalılığının arttığı ve yüksek enflasyonun alım gücünü düşürdüğü bugünlerde, anlaşmanın bir an evvel uzlaşıyla imzalanmasını istiyoruz. Bu kapsamda TÜRK-İŞ olarak çalışmalarımızı, bu hafta içerisinde sonuçlandıracağız. Ardından mali ve sosyal hakları içeren taleplerimizi en kısa sürede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunup pazarlık sürecini başlatacağız."

Diğer sözleşmeleri de yakından ilgilendiriyor

Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmetçik'ten sıfırın altında 20 derece ve 4,5 metre kar altında vatan nöbeti

2023-01-14 10:29 - Gündem

Padişahım Hürrem’im!.. ‘Muhteşem Süleyman’ı Hürrem’e köle eden aşk -Hülya Ayhan yazdı-

2023-01-12 09:16 - En Son Yazılar

Beşiktaş Konyaspor'a konuk olacak

2023-01-13 09:14 - Spor

Ankara'daki Alevi STK'leri ve cemevine yönelik saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı

2023-01-09 14:29 - Gündem

Geçen yıl mavi sulara indirilen 87 yatta "Antalya" imzası

2023-01-12 11:52 - Ekonomi

700 bin kamu işçisinin sözleşme süreci başlıyor

2023-01-15 11:29 - Gündem

Hakkari'de engelli çocukları olan ailenin ev yapmak istediği araziye yeni yol götürülüyor

2023-01-14 18:13 - Çevre-Hayat

DSÖ, Çin'in Kovid-19'la ilgili verileri paylaşmasını memnuniyetle karşılıyor

2023-01-14 23:58 - Sağlık

Fatih Karagümrük-Konyaspor maçında beraberlik

2023-01-08 16:03 - Spor

Emine Erdoğan'dan Rami Kütüphanesi paylaşımı

2023-01-13 17:40 - Gündem

İlgili Haberler

Fatih'te otelde kalan 2 kardeş mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu

21:32 - Gündem

Fatih'teki zehirlenme olaylarına ilişkin gözaltına alınan 6 zanlıya tutuklama talebi

21:07 - Gündem

Ardahan'da yılkı atları yiyecek için kent merkezine indi

20:38 - Gündem

Sapanca Gölü'nde oluşan kabarcıklar su altından ve havadan görüntülendi

18:33 - Gündem

Kırşehir'de verimi artırmak amacıyla tarlalardaki taşlar toplanıyor

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye ve Romanya olarak işbirliğimizi ilerletme azmindeyiz

22:27 - Siyaset

ABD'de ekim ayı istihdam raporu yayımlanmayacak

22:23 - Ekonomi

Rapor: Kadınlar, yapay zekadan kaynaklı iş kaybında iki kat daha fazla risk altında

22:17 - Ekonomi

BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını şiddetle kınadı

21:57 - Dünya

Fatih'te otelde kalan 2 kardeş mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu

21:32 - Gündem