?>

"7 Yıldız Başarı Ödülleri"nin sahipleri belli oldu

- TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Dev Türk Kurultayı kapsamında verilen ödüller, yarın sahiplerini bulacak

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Dev Türk Kurultayı kapsamında verilen "7 Yıldız Başarı Ödülleri"ni kazananlar belirlendi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Dev Yap Medya Grubu'nun desteğiyle düzenlenen "7 Yıldız Başarı Ödülleri" için 7 kategoride adaylar performans sergiledi.

Jüri, "Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu" kategorisinde Türkçe'nin Diriliş Hareketi, "Ses ve Müzik" kategorisinde "Türkiyem" şarkısıyla Erkan Güngör, "Kısa Film" kategorisinde "Turan" filmiyle Mertcan Arslantaş, "Genç mucitler" kategorisinde Semih Kuru'nun ödül almasına karar verdi.

"Başarılı Türk iş adamları" ve "Başarılı Türk kadınları" kategorilerinin yarışmacıları, oylamaya dahil olmadan Türk Devletleri Birliği Hizmet Ödülü'nün sahibi oldu.

Ödül töreni yarın vakfın Halkalı'daki merkez binasında düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkBirDev Genel Başkanı Sefer Özdemir, Türk Devletler Birliği için aktif çalışılması gerektiğini belirterek, yeni mucitlere ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Yarışmada "ses ve müzik" kategorisi de bulunduğunu hatırlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Sanatsız bir millet bir yere varmaz. O zaman biz de sanatçımızı yüceltmeliyiz. İçimizdeki duygu ve düşünceleri bir şekilde aktarmalıyız. Bu alanda ilgilenen arkadaşlarımızı başarı ödüllerine dahil ettik. 'Kısa Film' kategorisinde birçok arkadaşımız, bu çalışma pek bir yere varmaz dediyse de sonucunda o kadar muhteşem çalışmalar çıktı ki inanamazsınız. İmkansızlıklar içinde imkansızı başaran bir milletin çocukları olduğumuz kısa filmlerde de görülecek. 'Başarılı Türk İş Adamı' kategorisine birçok insanımız katıldı."

Yarışmanın her sene para ödülü artarak devam edeceğini vurgulayan Özdemir, 2018'deki 100 bin liralık yarışma için hazırlıkların başladığını belirtti. Sefer Özdemir, yarışma kategorilerinin ve ödüllerinin her yıl genişletileceğini anlatarak, vakıf olarak Türk Devletler Birliği'ne hizmet edenlerin sonuna kadar destekleneceğini kaydetti.

Sefer Özdemir, "Batı'nın kültürel hegemonyasının izlerini taşıyan Nobel yerine kendi kültürümüzü, dilimizi ve tarihimizi koruyan nesiller için ödül töreni önemli." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Iğdırlı Ayşe'nin sorusunu İzmirli Fatma'ya çözdürdü

2017-07-21 17:37 - Teknoloji

"7 Yıldız Başarı Ödülleri"nin sahipleri belli oldu

2017-07-21 20:17 - Genel

Ulu Cami'nin pirinç kaplamaları 'Muhsin dede'ye emanet

2017-07-21 14:30 - Genel

Meteorolojiden Trakya için aşırı yağış uyarısı

2017-07-18 12:40 - Genel

Sosyal medya gençleri kaygılı bireyler haline getiriyor

2017-07-19 17:32 - Genel

Potada milliler ev sahibi avantajına güveniyor

2017-07-21 15:02 - Spor

Çavuşoğlu'nun yeni makamı doğduğu topraklarda sevinç yarattı

2017-07-21 17:07 - Siyaset

Bingöl'de bir PKK'lı terörist yakalandı

2017-07-16 14:07 - Gündem

MEB bursluluk sınav sonuçları yarın açıklanacak

2017-07-17 16:48 - Genel

Eski mülkiye başmüfettişi Aksu FETÖ'den hakim karşısında

2017-07-20 23:12 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye, yılın ilk yarısında kurutulmuş domatesten 95 milyon dolar kazandı

12:52 - Ekonomi

Mersinli balıkçıların uluslararası sulardaki av sezonu durgun geçiyor

12:47 - Ekonomi

Pakistan'da etkili olan muson yağmurları sonucu can kaybı sayısı 279'a yükseldi

12:43 - Dünya

Erzincanlı genç girişimci devlet desteğiyle kurduğu modern çiftlikte tarım ve hayvancılık yapıyor

12:33 - Ekonomi

Almanya’da yolcu treninin raydan çıkmasının nedeninin toprak kayması olabileceği belirtildi

12:28 - Dünya