60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 4. etabın startı verildi

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2025) "Kraliçe Etabı" olarak nitelendirilen Marmaris ile Akyaka (Kıran) arasındaki dördüncü etabı başladı.

Spor - 1 yıl önce

Muğla
Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) Avrupa Turları takviminde yer alan, Türkiye'nin "ProSeries" kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü etabının startı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde verildi.
Muğla Vali İdris Akbıyık, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaș ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun startını verdiği etaba, 23 takımdan 159 sporcu katıldı.

Dördüncü etapta turkuaz mayoyu Alpecin-Deceuninck takımının Hollandalı sporcusu Tibor Del Grosso, kırmızı mayoyu Bike AID'den Alman Vinzent Dorn, yeşil mayoyu Polti Visitmalta'dan İtalyan Giovanni Lonardi, beyaz mayoyu ise China Glory'den Güney Afrikalı Willem Jakobus Smit giydi.

TUR 2025'in "Kraliçe Etabı"

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Marmaris ile Akyaka (Kıran) arasında etap, genel klasmanı doğrudan etkileyecek.
"Kraliçe Etap" olarak nitelendirilen parkurda sporcular 115,4 kilometre pedal çevirecek. Bu parkurda sporcular 3 bin 154 metre tırmanış yapacak. Bu turda alınacak sonuçlar genel klasman sıralamasına doğrudan etki edecek.

Marmaris'te Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda özel kurulan alandan start alan sporcular, Gökçe, Akçapınar, Kızılağaç ve Ula gibi bölgenin gözde noktalarından geçerek Akyaka'nın Kıran mevkisinde zirve tırmanışıyla finişe ulaşacak.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 4 Mayıs Pazar günü İzmir'de tamamlanacak.

Novo Nordiskli bisikletçiler, Tip1 diyabetli çocuklarla buluştu

Novo Nordisk'in profesyonel sporcuları, diyabet farkındalığını artırmak amacıyla Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği iş birliğiyle Tip1 diyabetli üç çocuk bir araya geldi.
Start öncesinde çocuklar, Novo Nordisk'in 7 sporcudan oluşan bisiklet takımı ile sohbet etti ve onlarla fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT'ın gözetiminde

2025-04-27 10:13 - Teknoloji

Latin Köprüsü -Sami Mert yazdı-

2025-04-29 07:07 - En Son Yazılar

İstanbul depremi, afet çantasının önemini hatırlattı

2025-04-27 11:58 - Çevre-Hayat

Koruyucu ailenin sahiplendiği özel çocuk gelişim gösterdi

2025-04-28 11:22 - Çevre-Hayat

Karadeniz Bölgesi'nin su ürünleri ihracatı ilk çeyrekte 62 milyon doları aştı

2025-04-28 11:43 - Ekonomi

Teknolojiyle donatılan 'Kıraç' kriminal incelemeyi hızlandırıyor

2025-04-26 12:57 - Teknoloji

Süper Lig'den düştükten sonra amatöre gerileyen son takım Denizlispor oldu

2025-04-28 12:02 - Spor

Uzmanlar dijital dolandırıcılıklara karşı tüketicileri uyarıyor

2025-04-28 12:13 - Teknoloji

"Memur-Sen Avantaj" uygulamasından yaklaşık 200 bin memur yararlanıyor

2025-04-28 12:32 - Gündem

Motosikletiyle çıktığı Anadolu turunda Çanakkale'nin simgelerini resmetti

2025-04-28 12:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Galatasaray'ın bu sezonki rakipleri karşısındaki karnesi

12:02 - Spor

Galatasaray'ın lig tarihindeki performansı

11:52 - Spor

Günün Manşetleri

AB'de ömrünü tamamlayan araçlara yönelik yeni kurallar yürürlüğe giriyor

15:37 - Ekonomi

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Katılım sigortacılığında kurumsal yönetim ve şeffaflık güçleniyor

15:07 - Ekonomi