?>

5 Haziran'ı içine alan hafta 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacak

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Ankara

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacak.

"Türkiye Çevre Haftası" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Genelgede, çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'ndan bu yana 5 Haziran'ın, Dünya Çevre Günü olarak kutlandığı anımsatıldı.

Her yıl farklı bir temada "Tek Bir Dünya" sloganıyla kutlanan Dünya Çevre Günü'nün, 2022'de sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil yaşam vurgusuyla kutlanacağı belirtilen genelgede, "Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığı ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Etkinlikler, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak

Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenecek tüm etkinliklerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceği bildirilen genelgede, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceği kaydedildi.

Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanların, kaynakların verimli kullanılması çerçevesinde sıfır atık anlayışına uygun şekilde tasarlanacağı vurgulanan genelgede, gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderlerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacağı belirtildi.

Genelgede, Türkiye Çevre Haftası kapsamında tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin yerine getirilmesi istendi.

Bakan Kurum'dan "Türkiye Çevre Haftası" paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 5 Haziran'ın bulunduğu hafta, yeşille mavinin diyarı cennet vatanımızda her yıl Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacak. Hayırlı uğurlu olsun. Dünyamızı koruyacak, yavrularımıza yemyeşil bırakacağız." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan'ın kararı ile, 5 Haziran'ın bulunduğu hafta, yeşille mavinin diyarı cennet vatanımızda her yıl 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.Dünyamızı koruyacak, yavrularımıza yemyeşil bırakacağız.???????? https://t.co/IiCyF2D9L8— Murat KURUM (@murat_kurum) May 21, 2022

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Begüm Polat, SMA Çocukları Derneği’nin yüzü oldu

2022-05-19 06:50 - Magazin

Hatay Arkeoloji Müzesi antik dönemlere ait eserlere ev sahipliği yapıyor

2022-05-17 12:28 - Kültür Sanat

Zelenskiy: Kırım Tatar halkının soykırımının tüm kurbanlarını asla unutmayacağız

2022-05-18 15:20 - Dünya

Bakan Kurum: Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm süreci başlattık

2022-05-15 13:12 - Gündem

Rus saldırılarında bombalanan Ukrayna'nın İvankiv köyü sakinleri yardım bekliyor

2022-05-16 11:32 - Dünya

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Türk dünyasını yakınlaştırmayı hedefliyor

2022-05-18 22:44 - Gündem

Briket evler savaştan kaçan Suriyeli ailelere yuva oluyor

2022-05-20 12:10 - Dünya

İmam ve hafızlardan oluşan koro, tasavvuf müziğini dinleyicilerle buluşturacak

2022-05-14 16:44 - Kültür Sanat

Amasya'da tarihi Kızlar Sarayı'nda çıkan yangın söndürüldü

2022-05-17 23:09 - Asayiş

İBB, Müze Gazhane'de tepki çeken çizimleri kaldırdı

2022-05-16 16:40 - Gündem

İlgili Haberler

Doğadan topladığı ağaç dallarını hayvan figürlü bastonlara dönüştürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Morquio sendromlu Deniz, annesinin ilgisi ve şefkatiyle sosyalleşiyor

12:27 - Çevre-Hayat

Arıları için her hafta yaklaşık 900 kilometre yol katediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta çiftçiler "akdarı"yı kuşlardan dronla koruyor

11:47 - Çevre-Hayat

İzmirli öğrenciler "Küresel Sumud Filosu"na destek için koreografi oluşturdu

11:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsveç'te bir camide çıkan yangında kundaklama şüphesi

15:13 - Dünya

Denizli'de yangınlarda zarar gören alanlar 2 milyon 556 bin fidanla yeşillendirilecek

15:07 - Gündem

Mali, Burkina Faso ve Nijer, Uluslararası Ceza Mahkemesinden çekilme kararı aldı

15:02 - Dünya

Hong Kong'da Süper Tayfun Ragasa nedeniyle 700'den fazla uçuş iptal edilecek

14:52 - Dünya

Ankara'da depolama tesisinin çöplüğünde yangın

14:48 - Gündem