?>

35 yaş ve üzeri vatandaşlar Kovid-19'a karşı aşılanıyor

Sağlık kuruluşları, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 35 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başladı.

Sağlık - 4 yıl önce

İSTANBUL

İstanbul'da 35 yaş ve üzeri vatandaşlar Kovid-19'a karşı aşılanmaya başladı İstanbul'daki sağlık kuruluşları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 35 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başladı.

Bu kapsamda aşı randevusu alarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 35 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında aşılama süreci devam ediyor.

Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 35 yaş ve üzeri vatandaşlar da bugünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını olabiliyor.

Bu kapsamda aşı randevusu alarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 35 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, yaptığı açıklamada, insanların aşıya olan ilgisinin SGK'lı çalışanların aşılama programına alınmasıyla daha da arttığını dile getirdi.

Sağlam, "Yaş sınırı olmadan SGK'lı insanlar aşı için hastanemize geliyor. Çok hızlı şekilde de yaş sınırı azaltıldı. Bugün 35 yaşa indi. Ciddi bir yoğunluk var hastanemizde. Randevu alıp hastanemize gelen insanlara hızlı bir şekilde aşılarını yapıyoruz." dedi.

Prof. Dr. Sağlam, Sağlık Bakanlığı'nın haziran sonunda 20 yaş üstü herkese aşı yapma hedefine ulaşacağını tahmin ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Toplumun yüzde 60'ını aşılayacak şekilde aşamaya gelirsek, tabii ki Bilim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda ağustos, eylül ayı gibi hızlı bir normale dönüş olabilir diye tahmin ediyorum. Günlük aşı kapasitemiz 6 bindi geçen hafta, bu hafta 12 bine çıkardık. Gerekirse bu kapasite artırabilir. Buna uygun zeminimiz var."

"Kovid-19 bir an önce bitsin istiyorum"

Aşı olmak üzere hastaneye gelerek ilk doz aşısını olan SGK'lı çalışan 23 yaşındaki Muhammed Işık, "Aşımı oldum. Tüm insanların da olmasını istiyorum. Kovid-19 insanların iyice psikolojisini bozdu. Yaşam şekli gibi bir hale geldi. Bir an önce bitsin istiyorum." ifadelerini kullandı.

35 yaşındaki Gökhan Günay da Kovid-19'dan kurtulmak için aşı olunması gerektiğini dile getirerek, düşüncelerini şöyle anlattı:

"Ben randevumu aldım online sistem üzerinden. İnsanlara da öneririm. Aile hekimliklerinden, özel hastanelerden randevularını alabilirler.

Şu anda ben Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesindeyim. Randevunuzu alıp geliyorsunuz, aşınızı oluyorsunuz. Çok da zahmetsiz bir şey. Çok yardımcı oluyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AB ülkelerinden Kovid-19 aşı sertifikasına onay

2021-06-11 17:22 - Ekonomi

Myanmar'ın devrik lideri Suu Çii askeri mahkemede yargılanmaya başladı

2021-06-14 20:11 - Dünya

İsrail polisinden Şam kapısı çevresinde Filistinlilere müdahale: 5 yaralı

2021-06-15 21:41 - Dünya

Feraset ve Basiret

2021-06-12 11:36 - En Son Yazılar

İstanbul'da müdürlüğü bırakan muhasebeci köyüne dönerek hayvancılık yapmaya başladı

2021-06-17 15:51 - Çevre-Hayat

Konya'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

2021-06-13 02:11 - Gündem

Borsa günü yükselişle tamamladı

2021-06-11 21:25 - Ekonomi

İsrail Filistinlileri mezarlarında bile rahat bırakmadı

2021-06-15 15:36 - Dünya

Yıllık cari açıkta iyileşme eğilimi devam ediyor

2021-06-14 17:06 - Ekonomi

Hayat kurtaran yerli otomatik elektroşok cihazı yurt içinde ve dışında görevde

2021-06-14 17:24 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı ve Atakule, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla mor renkle ışıklandırıldı

22:53 - Sağlık

DSÖ, tütünün her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu bildirdi

21:33 - Sağlık

Mardin'de sancısı başlayan kadına sağlık personelinin telefonla yönlendirdiği eşi doğum yaptırd

16:18 - Sağlık

Türkiye'de geçen yıl 121 bin 67 bebek hayata erken başladı

14:43 - Sağlık

Bilinçsiz kullanılan gıda takviyeleri ciddi toksik etkilere ve ölümlere sebep olabilir

11:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hırvatistan'daki uçak kazasında şehit olan Pilot Hasan Bahar'ın naaşı İstanbul'a geti

04:03 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı

01:53 - Siyaset

Almanya ve Hollanda, Dünya Kupası biletini aldı

01:22 - Spor

AB, insan hakları ihlallerinde vize serbestisini askıya almayı kolaylaştıran düzenlemeyi onayladı

00:53 - Dünya

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Bizim için çok önemli bir karşılaşma

00:37 - Spor