?>

'34 bine yakın uyuşmazlık arabuluculukla çözümlendi'

Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, "Geçen yıl mahkeme süresi 534 gündü. 534 günlük süreyi arabuluculukla birlikte 28 güne indirmiş bulunmaktayız. Şu ana kadar da 34 bine yakın uyuşmazlık arabuluculukla çözümlendi." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

ÇORUM

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, şu ana kadar 34 bine yakın uyuşmazlığın arabuluculukla çözümlendiğini belirterek, "Geçen yıl bir iş mahkemesindeki ilk derecedeki mahkeme süresi 534 gündü. 534 günlük süreyi arabuluculukla birlikte 28 güne indirmiş bulunmaktayız." dedi.

Kentteki 27 arabulucunun ortaklaşa kurduğu Çorum Arabuluculuk Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Öztatar, 4 yıl önce hayata geçirilen arabuluculuk uygulamasının, 1 Ocak'tan itibaren iş mahkemelerinde dava şartı haline getirilmesiyle Türkiye'de daha çok konuşulmaya başlandığına dikkati çekti.

Uygulamanın yürürlüğe girmesinden bugüne kadar Türkiye genelinde 34 bine yakın uyuşmazlığın arabuluculuk uygulamasıyla çözüme kavuştuğunu belirten Öztatar, "Şu anda iş uyuşmazlıklarındaki sorunlar arabuluculukla 28 gün gibi kısa bir zamanda çözümlenmekte. 28 gün içerisinde işçi kardeşimiz alacağına kavuşmakta, işveren kardeşimiz de sorunu çözerek önüne bakabilmekte." diye konuştu.

Geçen yıl iş mahkemelerinde bir anlaşmazlığın 534 günde çözüme kavuştuğunu vurgulayan Öztatar, "Geçen yıl bir iş mahkemesindeki ilk derecedeki mahkeme süresi 534 gündü. 534 günlük süreyi arabuluculukla birlikte 28 güne indirmiş bulunmaktayız. Şu ana kadar da 34 bine yakın uyuşmazlık arabuluculukla çözümlenmiş durumda. Baktığımızda arabuluculuğun işçi ve işveren anlaşmazlıklarında gerçekten çok faydalı olduğunu gördük. Arabulucu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çorum Arabuluculuk Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yaşar da arabuluculukla ilgili birtakım kaygıların gündeme getirildiğinin altını çizerek, bu kaygıların giderilmesi için Çorum'da 27 avukatla Çorum Arabuluculuk Merkezi'ni kurduklarını anlattı. Yaşar, merkezle birlikte toplumsal barışa hizmet etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ve okunan duanın ardından merkezin açılışı yapıldı. Törene Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Cumhuriyet Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar ile davetliler katıldı.

Muhabir: Kemal Ceylan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Bizim üstümüzdeki yük çok ağır'

2018-05-12 18:02 - Siyaset

İçişleri Bakanlığı: "1 haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi"

2018-05-14 14:32 - Asayiş

n11.com'da akşam teslimatı başlıyor

2018-05-14 16:13 - Ekonomi

Akhisar'da kupa sevinci

2018-05-11 04:32 - Spor

İBB'nin işgali davasında 52 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

2018-05-14 16:51 - Genel

'34 bine yakın uyuşmazlık arabuluculukla çözümlendi'

2018-05-14 22:32 - Gündem

ABD'nin kararının Türkiye-İran ticari ilişkilerine etkisi

2018-05-11 20:22 - Ekonomi

Afrin kahramanı PÖH'ler Hatay'a döndü

2018-05-11 16:02 - Gündem

Çocuklar 'Masalcı Vakıf Dede'yi çok sevdi

2018-05-09 21:02 - Kültür Sanat

Genelkurmay çatı davasında mütalaa açıklandı

2018-05-09 17:07 - Genel

İlgili Haberler

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

Ümraniye'de 40 bin Türk bayrağı dağıtılıyor

15:23 - Gündem

İzmir'de kalbinden bıçaklanan hasta yapılan 2 ameliyatla iyileşti

13:43 - Gündem

Türk Kızılay, Batı Şeria'ya 1200 gıda kolisi ulaştırdı

12:47 - Gündem

Vatandaşlar "Yeşil Vatan için biz de hazırız" mesajıyla CİMER'e başvurdu

12:18 - Gündem

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

AB Komisyonu uçak yolculuklarında sıvı miktarı sınırının kaldırılmasının yolunu açtı

16:48 - Dünya

Ukrayna: Rusya'da bir dizi önemli tesise saldırılar düzenlendi

16:43 - Dünya

Kimya sektörü temmuzda 3,4 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

15:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan dış ticaret verilerine ilişkin paylaşım

15:37 - Ekonomi