?>

3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu İstanbul'da gerçekleştirilecek

Yarın başlayacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi törenine teşrif edeceği, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ev sahipliğini yapacağı foruma, 41 ülkeden 250 kişilik resmi heyet katılacak.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ankara

Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun 3'üncüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ev sahipliğinde yarın İstanbul'da başlayacak.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Afrika ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine "kazan-kazan" temelinde büyük önem veriyor. Bu çerçevede, 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri ticaret hacmi 2020 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştı.

Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumları, Afrika ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynuyor.

Bu çerçevede, ilk ikisi 2016 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun 3'üncüsü 21-22 Ekim'de İstanbul'da, Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliğinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi törenine katılacağı ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ev sahipliğini yapacağı foruma, 41 ülkeden toplam 250 kişilik resmi heyetin gelmesi bekleniyor.

Üst düzey katılımcılar arasında Güney Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. James Wani Igga ile 29 bakan ve 8 bakan yardımcısı bulunuyor. Foruma ayrıca, 4 bölgesel kuruluştan 2 başkan katılacak.

İş görüşmeleri de yapılacak

Forum çerçevesinde Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımların ele alınacağı "Türkiye-Afrika Ortaklığını Derinleştirmek: Ticaret, Yatırım, Teknoloji ve Lojistik" temalı Bakanlar Toplantısı yapılacak.

Söz konusu foruma Türkiye'den ve Afrika ülkelerinden yaklaşık 2 bin iş insanı katılım sağlayacak.

Forum kapsamında ayrıca, Afrika Serbest Ticaret Alanı, yatırım, bankacılık, sağlık ve kadın liderliği konularında alanında uzmanlaşmış kişilerin konuşmacı olacağı paneller, Türk ve Afrikalı iş insanlarını bir araya getirecek ikili iş görüşmeleri ile ticaret ve yatırım alanlarında Afrika ülkeleri yetkilileriyle iş insanlarını bir araya getirecek toplantılar gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Vergi gelirlerinde yüzde 19,4 artış hedefleniyor

2021-10-19 13:17 - Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

2021-10-15 13:00 - Ekonomi

Nijerya'da kamu çalışanlarına Kovid-19 aşısı zorunluluğu getiriliyor

2021-10-14 12:06 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan video mesaj: Muhtarlarımızla daha yapacak çok işimiz var

2021-10-19 14:32 - Gündem

Muz üreticileri 'dal ve raf' arasındaki fiyat farkından şikayetçi

2021-10-18 17:55 - Genel

Kapadokya sonbahar renklerine büründü

2021-10-18 14:26 - Çevre-Hayat

Galatasaray Kulübünün 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı başladı

2021-10-16 13:46 - Spor

G20 Maliye Bakanları, küresel kurumsal vergiye destek verdi

2021-10-14 11:51 - Ekonomi

Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları 5. Toplantısı Macaristan'da düzenlendi

2021-10-14 19:31 - Dünya

Sivas'ta Tecer Dağı ve Paşabahçe Mesire Alanı sonbahar renkleriyle etkiliyor

2021-10-14 14:21 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

IMF, politika yapıcıları ticaret gerilimlerini çözmeye çağırdı

20:53 - Ekonomi

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi

Elektrik dağıtım sektöründe tüketici sayısı 50,7 milyona ulaştı

17:07 - Ekonomi

Alman çelik endüstrisindeki kriz, üretimde çift haneli düşüşle kötüleşmeye devam ediyor

16:52 - Ekonomi

Çiftçilere 1,7 milyar liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

16:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak, dolu ve hortum etkili oldu

22:53 - Gündem

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

22:02 - Gündem

BM, Bedevi Araplara yönelik şiddetin yeniden başladığı Süveyda için uyarıda bulundu

21:57 - Dünya

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 1. dönem ara tatili tarihlerini açıkladı

21:38 - Eğitim

Bakan Kurum: Ülkemizin, insanımızın öncelikleri bizim önceliğimizdir

21:38 - Siyaset