?>

'3,5 milyondan fazla Suriyeli uyum içinde yaşıyor'

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, "3,5 milyondan fazla Suriyeli ve çeşitli milletlerden gelen yüz binlerce göçmen ülkemizde uyum içinde ve en önemlisi hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşıyor." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

CENEVRE

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Uluslararası Göç Örgütünün İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden 109. Konsey oturumunda konuştu.

Göç sorunun Türkiye için yeni bir konu olmadığını hatırlatan Kıran, Türkiye'nin tıpkı bugün olduğu gibi yüzyıllardır zulüm ve istikrarsızlıklardan kaçanlara "empati ve merhamet kültürüyle" ev sahipliği yaptığını anımsattı.

Dünyada en fazla "mülteciye" ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Kıran, bu insanların yaşamını daha iyi hale getirmek için her türlü çabayı gösterdiklerini vurguladı.

Yavuz Selim Kıran, 3,5 milyondan fazla Suriyeli ve çeşitli milletlerden gelen yüz binlerce göçmenin Türkiye'de uyum içinde ve en önemlisi hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşadığının altını çizdi. Kıran, hükümetin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu insanların ihtiyaçlarına yönelik 33 milyar dolardan fazla para harcadığına işaret etti.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde barış içinde yaşayan Suriyelilerin yasal çalışma haklarına da sahip olduklarını anlatan Kıran, "Onlara, barınak, gıda, gıda dışı ürünler, sağlık, eğitim ve psikososyal desteği sağlıyoruz." dedi.

Kıran konuşmasında, görevine geçen ay başlayan IOM Genel Direktörü Antonio Vitorino ile IOM'in en yeni üyesi Özbekistan'ı tebrik etti.

Salı akşamı İsviçre'ye gelen Kıran, Lozan Türk Birliği'nde vatandaşlarla buluşmuş, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen "Afganistan Konferansı"nda Türkiye'yi temsil etmiş ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğunun taşınacağı yeni binayı gezerek incelemelerde bulunmuştu.

Muhabir: Bayram Altuğ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere Başbakanı May'den Brexit uyarısı

2018-11-27 01:02 - Dünya

Kitap okuyup özetini çıkardı yargılanmaktan kurtuldu

2018-11-22 17:32 - Çevre-Hayat

'Suriye'de askeri çözümün bir yere varmayacağı anlaşıldı'

2018-11-22 18:52 - Gündem

Sınırın fedakar öğretmeni öğrencilerine umut oldu

2018-11-24 14:02 - Çevre-Hayat

'Bütün veriler gösteriyor ki 2019 çok daha ağır geçecek'

2018-11-27 19:42 - Siyaset

Arzu öğretmen hasta öğrencisini yalnız bırakmadı

2018-11-24 17:32 - Çevre-Hayat

Bağımsızlığın 75. yılında çekişmelerin kurbanı: Lübnan

2018-11-22 18:57 - Dünya

Trabzonsporlu Onazi'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

2018-11-27 19:02 - Spor

'Dede Korkut Mirası' UNESCO yolunda

2018-11-27 19:27 - Kültür Sanat

Eski Ankara Hakimi Burhan Yaz'a FETÖ'den hapis cezası

2018-11-27 22:02 - Gündem

İlgili Haberler

Suriyeli yetkili, Süveyda ilinden 150 bin sivilin tahliye edildiğini bildirdi

23:22 - Dünya

Almanya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu 3 kişi öldü

22:58 - Dünya

Almanya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

21:58 - Dünya

Trump, İsrail'in Gazze'de atacağı adımlar konusunda bir karar vermek zorunda olduğunu söyledi

21:52 - Dünya

Bulgaristan'daki yangının Türkiye tarafına geçmemesi için tedbirler alındı

19:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriyeli yetkili, Süveyda ilinden 150 bin sivilin tahliye edildiğini bildirdi

23:22 - Dünya

Almanya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu 3 kişi öldü

22:58 - Dünya

Bugün 47 ilde 40 derecenin üzerinde sıcaklık görüldü

22:52 - Gündem

ABD ve AB'den ticaret anlaşması

22:47 - Ekonomi

IDEF 2025'te toplam 9 milyar dolarlık sözleşme hacmine ulaşıldı

22:23 - Teknoloji