?>

'2. Abdülhamid keşke oynayabilsem dediğim rollerden biriydi'

Payitaht Abdülhamid dizisinde Sultan 2. Abdülhamid'i canlandıran Bülent İnal, keşke oynayabilsem dediği bir rolü canlandırdığını belirterek, "Ben gerçekten oynamaktan çok keyif alıyorum." dedi.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

İSTANBUL - Mehmet Kara

Payitaht Abdülhamid dizisinde Sultan 2. Abdülhamid'i canlandıran Bülent İnal, keşke oynayabilsem dediği bir rolü canlandırdığını belirterek, "Ben gerçekten oynamaktan çok keyif alıyorum. Diğer projelerim de önemliydi fakat gerçek bir karakteri de ilk defa oynuyorum. Bunun içine de kendimi şanslı hissediyorum." dedi.

Payitaht Abdülhamid dizisinin başrol oyuncusu İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir konuyu işleyen, güçlü senaryoya sahip bir dizide bir padişahı canlandırmaktan mutlu olduğunu söyledi.

İnal, "Politik olarak yoğun, teknik olarak anlatması oldukça zor." olarak tanımladığı bir dönemi yansıtan dizide padişahı canlandırma teklifi geldiğinde hemen kabul ettiğini belirterek, şunları anlattı:

"Abdülhamid, keşke oynayabilsem dediğim rollerden biriydi. Fakat işin içine girdikten sonra Sultan Abdülhamid’i daha yakından tanımaya başladık. Dizi olarak politik dramanın en güzel örneklerinden birisi. Güzel bir ekibimiz ve iyi bir senaryo grubumuz var. Es Film ve TRT’nin büyük desteği var. Öyle olunca da bize sadece oynamak kalıyor. Ben gerçekten oynamaktan çok keyif alıyorum. Tabii diğer projeler de önemliydi fakat gerçek bir karakteri de ilk defa oynuyorum. Bunun içine de kendimi şanslı hissediyorum. "

Sultan 2. Abdülhamid'i oynarken, onun iç dünyasının bir oyuncu olarak kendisini etkilediğini anlatan İnal, "Çocukluktan itibaren yaşantısını anlatan ya da yorumlayan kitaplar okudum. Bir oyuncu olarak etkilenmemeniz mümkün değil. Bunu da oynamaktan keyif alıyorum. Ama Bülent İnal olarak onun hayatını doğru anlatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Diziler, ülkeler ve insanlar arasında bağ kurması anlamında çok önemli "

İnal, dizinin beklentisinin çok ötesinde güzel tepkiler aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Zor bir dizi, bu kadar takipçimiz olur mu diye düşünüyordum ama ilgi tahminlerimin üstünde çıktı. Sadece bu coğrafyada değil Orta Doğu, Balkanlar ve Asya başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden bize sosyal medya üzerinden güzel tepkiler ve mesajlar geliyor.

Yakın bir zaman önce Kuveyt'te, ondan önce Katar'daydık. Gerçekten halkın enteresan bir ilgisi var sokakta. Bizi Sultan Abdülhamid olarak görüyor ve öyle karşılıyorlar. Ülkemize selamlarını iletiyorlar. Tabii ki bu keyifli bir şey. Dizilerin başarısı bu. Diziler, ulaştığı coğrafyalarda, aradaki bağları ısıtması ve ülkeler, insanlar arasında bağ kurması anlamında çok önemli "

İnal, "Gittiğiniz coğrafyalarda ortak proje teklifi alıyor musunuz?" sorusuna, "Neden olmasın? Onların böyle istekleri ve belirttikleri noktalar oluyor." yanıtını verdi.

Bülent İnal, "Yapımcılar ve kanallar düzeyinde ülkeleri daha da kaynaştıran ortak projeler olabilir. Onlardan ve bizden oyuncular ve teknik ekiplerle biz onlara onlar da bize bildiklerini anlatabilir. Bu coğrafyada böyle bir etki yaratabilir bu diziler. İnşallah yakın zamanda bu da olur." değerlendirmesinde bulundu.

İnal, dizi bittikten sonra günümüz ya da dönem dizileri içinde senaryosunun kendisine en çok uygun olanında oynamak istediğini fakat dönem dizilerine ilgisinin daha fazla olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yerli otomobil için 'kenevir' önerisi

2019-02-04 16:07 - Ekonomi

Hepsiburada'da canlı mercana yoğun ilgi

2019-02-08 17:27 - Ekonomi

'Legoların efendisi' eve sığmıyor

2019-02-05 21:27 - Çevre-Hayat

Torun sevgisi 50 yıldır kullandığı sigarayı bıraktırdı

2019-02-08 15:02 - Çevre-Hayat

Mısır uyruklu şahsın iadesiyle ilgili 8 polis görevlerinden uzaklaştırıldı

2019-02-05 23:02 - Gündem

İstanbul’da tarihi hamamda yangın

2019-02-07 02:38 - Asayiş

Osman Çakmak’ın acı günü

2019-02-03 12:21 - Spor

G.Saray Erkek Basketbol Takımının isim sponsoru Doğa Sigorta

2019-02-08 15:42 - Spor

Erdoğan’dan Osman Çakmak’a taziye telefonu

2019-02-03 20:10 - Spor

'2. Abdülhamid keşke oynayabilsem dediğim rollerden biriydi'

2019-02-09 15:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Rami Kütüphanesi'nde 3. Bilim Şenliği, 24-25 Ekim'de düzenlenecek

19:25 - Kültür Sanat

Fransa'da soygunun yaşandığı Louvre Müzesi kapılarını ziyaretçilere yeniden açtı

10:53 - Kültür Sanat

MEB'in düzenlediği 'Zamanı Durduranlar Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı

21:54 - Kültür Sanat

Yüzüğünü tamir ederken keşfettiği yeteneğiyle doğal taşlara 'değer' katıyor

11:43 - Kültür Sanat

Fransa'da Louvre Müzesi'nden tarihi mücevherler çalındı

14:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in UAD'nin kararına uymasını umduğunu söyledi

22:38 - Dünya

Çaykur Rizespor sahasında RAMS Başakşehir ile berabere kaldı

22:33 - Spor

Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı

22:28 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 puana ulaştı

22:23 - Spor

Dışişleri Bakanlığı: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir

22:03 - Siyaset